Gå til innhold

Den store ASUS A8N SLI tråden


MrAHB

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dette var en kjekk cpu å klokke!

Følgende resultat:

 

BIOS: 1003-003

Speed: 2569

HTT: 285

Volt : 1.625v

idle: 29'

load: 40'

Mem: 183

 

Dette er med boxed-kjøler! ;)

 

Minnet er underklokket...jeg får ikke til å styre hastigheten på det selv! :( Noen som har noen tips?

Å øke volten over 1.6v gjør ikke utslag. Bruk CPU-Z i Windows så ser du det. Det er ingen forskjell på å kjøre 1.6v eller 1.65v. Over til problemet ditt. Lås RAM hastigheten din til 333 devider. Da skal minnet ditt gå på 233 (466MHz) Vet selvsagt ikke om ditt minne klarer det, men det er jo bare å teste. Den load temp din virker noe lav. Hva måler du med? Jeg måler med Asus Probe 2. Ta å kjør dette programmet for å teste max temp.

 

S&M

 

Sett innstillingene slik de er i bildet jeg vedlegger, å ta start. Blir overrasket hvis ikke load temp din overstiger 45 kanskje også 50 for å si det sånn.

Lenke til kommentar

Fant ut av minnet...

 

Man bruker Max Memclock for å styre minnets divider...setter man den på DDR400 så går den synkront med cpu...jeg satt mitt på DDR333, (slik at det går på 5/6). Det betyr at det ligger nå på 233, foreløpig med 2.5,4,4,8-timings! :)

 

Grafikk-kortet er neste... ;)

 

Edit: Takk for svar JimRamse...skal teste load-temp skikkelig snart!:)

Endret av krister461
Lenke til kommentar

Hmm....kjørte S&M i 15 min...

 

aida32 viste 47' på cpu...men, den visste også 55 på noe som het aux...(som jeg tidligere trodde var gpu)...men, kanskje den blander litt? :hmm:

 

Edit: Det ser ut til at asus probe bruker samme verdi som aida kaller aux...det betyr at jeg har en load på 55'! :blush:

 

Edit2: Skal skifte til Arctic silver 5 seinere, og se om det utgjør noen forskjell! ;)

Endret av krister461
Lenke til kommentar

Hei !

 

Fikk hentelapp fra posten på A8N Deluxe SLI i dag ! :D

 

Etter å ha lest de siste par dagers post er jeg begynt å lure på om ram'en min fra mitt gamle oppsett duger på det nye også:

 

2*512 MB Corsair TWINX CMX 3200 LL

 

Kunne godt tenke meg å overklokke litt, jeg...

 

Poenget ned denne rammen var vel først og fremst stramme timings, men mindre fokus på MHz.

 

CPU er Athlon 64 FX 55.

Lenke til kommentar
CAT-scan Skrevet 15/01/2005 : 14:47

Har du lest resten av tråden? Det er andre som har samme problemet.

 

 

Hvor? Fant ikkeno som likna på problemet

Både jeg og andre har omtalt dette som "problem 2"...dvs. maskinen starter ikke hver gang, skjermen forblir sort...selv hadde jeg dette problemet med bios versjon 1003-006. Men, ikke med 1001, 1002, 1003-001 og 1003-002 som jeg bruker nå.

 

Men, om du aldri har startet maskinen så har du vel aldri oppgradert til denne biosen, så kanskje det er noe annet som er problemet hos deg.

Lenke til kommentar

Har fått satt opp systemet mitt her også, alt fungerer knirkefritt bortsett fra en ting.

Først la jeg inn Win Xp Pro engelsk på en 20GB partisjon på 74GB raptor s-ata disk. Resten av raptoren skal bli D:. Har også en s-ata WD 250GB disk inne som blir lagring. Alt installert og kjørt oppdateringer etc.

 

Så tar jeg 2stk IDE disker fra min gamle PC (1x120GB og 1x160GB, begge WD disker) og setter inn som slave/master på en av IDE kontrollene. BEgge disse to IDE diskene har vare vært lagrings disker, så de skal ikke være satt som aktiv noen av dem. Har en tredje 120GB WD disk som er aktiv som var OS disk på min gamle PC, den skal bli stående i gamle PC'en. Når jeg da booter PC'en så kommer jeg så langt som til der det begynner å laste fra diskene, men så får jeg bare "press any key to reboot", om XP CD'en står i så begynner den å starte setup. Virker ut som om hovedkortet prøver å boote fra IDE disker, finner ikke noe OS og så får feilmelding. Om IDE diskene fjernes så booter det som normalt. Tror jeg har prøvd det meste, fant ikke noe i BIOS heller om dette.

 

Noen som har noen tips til å komme med om dette? Skulle gjerne fått inn de to gamle IDE diskene også. Takker så meget for hjelp. :)

 

PS! driver å legger inn WinXP på nytt her nå, prøvd med "fdisk /mbr" for å resette master boot record, samt sjekker med å fjerne en og en IDE disk. Om jeg prøver å legge inn WinXP på raptoren på nytt igjen mens IDE diskene står i så får jeg melding om at det ikke er noen Win XP kompatibel partisjon på en av IDE diskene. Får ikke lov til å installere. Men som nevnt så legger jeg inn XP på nytt for å prøve å legge til nyeste bios beta versjon som var postet noen sider bakover her og se om det er kommet noen nye valg om dette i BIOS. Skulle fått BIOS til å gi beng i å prøve å boote fra IDE stasjoner, tvinget den til s-ata og raptoren. :)

 

Håper noen har tips eller løsningen til dette her. Biltt tom for ide'er jeg her nå jeg.

Lenke til kommentar

Da er min A8N-SLI Deluxe også satt sammen, og jeg har ikke møtt på noen problemer overhode, bortsett fra at jeg mista nettverket en stund. Vet ikke helt hva som fiksa problemet, men nå virker alt.

 

Hvis noen er interessert, kan jeg bekrefte at TwinMOS 1024MB DDR PC3200 Dual funker fint. Overklokker ikke. Ellers har jeg Club3D 6600GT og 3000+, og får 56 fps i Doom3 på 1280x1024 og High Quality... :dribble: Godt fornøyd jeg... ;)

 

Lord-Linus:

Får vi se bilder snart? :cool: (Evt. i denne tråden...)

 

Edit: Mulig det var 1024 oppløsning jeg fikk den scoren på... :hmm::p

Endret av Tjohei
Lenke til kommentar
Da er min A8N-SLI Deluxe også satt sammen, og jeg har ikke møtt på noen problemer overhode, bortsett fra at jeg mista nettverket en stund. Vet ikke helt hva som fiksa problemet, men nå virker alt.

 

Hvis noen er interessert, kan jeg bekrefte at TwinMOS 1024MB DDR PC3200 Dual funker fint. Overklokker ikke. Ellers har jeg Club3D 6600GT og 3000+, og får 56 fps i Doom3 på 1280x1024 og High Quality... :dribble: Godt fornøyd jeg... ;)

 

Lord-Linus:

Får vi se bilder snart? :cool: (Evt. i denne tråden...)

Takker for respons Tjohei, har endelig fått bekreftelse på at TwinMos fungerer, har nemmelig kjøpt samme som du linket til! :thumbup:

 

Kva slot satt du brikkene i? Har du prøvd å stille inn strammere timings, spenning?

Lenke til kommentar
Har postet bilder i ønsket tråd.

Flott. :thumbup:

 

Ed Hunter:

Bare hyggelig. Satt dem i de to blå slottene, altså DIMM_A1 og DIMM_B1, som anbefalt i manualen. Har ikke lekt noe med timings eller spenninger enda, er strengt tatt ikke så interessert i å overklokke og venter ihvertfall til jeg vet helt sikkert at alt funker stabilt.

Lenke til kommentar
Lås RAM hastigheten din til 333 devider. Da skal minnet ditt gå på 233 (466MHz)

Er dette noe du gjør i BIOS eller gjennom software? Foretrekker BIOS-løsninger selv... Og får du justert CPU-hastighet uavhengig av dette, eller er det kun på en spesiell klokkehastighet at du får minnet til å kjøre 466?

Lenke til kommentar

Så fint at dere er prøvekaniner for andre som tenker på å kjøpe dette hovedkortet :p

Som dere vet så er grunnen til at chipset vifta bråker fordi det er ikke plass til å ha en stor passiv ribbe slik designet på hovedkortet er. Da ville den kommet i veien for skjermkort med store kjøleløsninger. nVidia det som har designet det slik og hovedkort produsentene må følge det. Greit at den Zalman ribba funker med 2 stk 6600GT kort, men den funker nok ikke med 2 stk 6800 Ultra kort....og det suger virkelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...