Gå til innhold

Undersøkelse: Klokkefrekvenser på Radeon 9600/9700


Re-Offender

Anbefalte innlegg

Som de fleste vet så har det seg slik at de forskjellige produsentene av bærbare PC`er opererer med forskjellige hastigheter på både GPU og RAM på skjermkortene. Så for å finne ut hvordan din egen maskin yter i forhold til andre merker og for å hjelpe de som enda ikke eier en maskin oppfordrer jeg alle som kan delta om å stille opp :yes:

 

Det viser seg at det er store forskjeller i ytelsen mellom de forskjellige merkene og modellene, og i mange tilfeller har en maskin med MR9600 betraktelig høyere ytelse enn en med MR9700. Dette viser seg spesielt godt på Dell`s Inspiron 8600 serie som har MR9600 og scorer over 300 3Dmark03`s mer enn en 1557GLS med MR9700/128MB.. hvorfor?

 

I 3D applikasjoner er ofte minnehastigheten mere kritisk enn klokkefrekvensen på GPU, det er nettopp derfor flere MR9600 baserte scorer høyere enn mange MR9700 baserte maskiner.

 

MR9600 og 9700 har samme arkitektur på kjernen (GPU) og yter likt på samme antall MHz, selv om de fleste RM9700 kjører høyere antall MHz på GPU er det mange av disse som opererer med en minnehastighet på lave 200MHz..

 

Så for å komme til bunns i problemstillingen og å finne ut hvilke maskiner som har de raskeste skjermkortene ønsker jeg at ALLE som eier en bærbar PC med MR9600/9700 poster sine orginale/default frekvenser på både RAM og GPU! ALLE kan delta og det spiller ingen rolle om du har en AMD eller Intel basert maskin, vi er i undersøkelsen KUN interessert i antall MHz på skjermkortet (GPU og RAM).

 

Ingen overklokkingsresultater ønskes!! Disse diskuteres HER

 

For å finne klokkefrekvensen kan du bruke 3Dmark 2003, eller annet verktøy av eget ønske..

 

Jeg starter med første innlegget, og ønsker at alle som velger å poste i denne tråden følger min "mal" så godt det er mulig, ønsker noen å diskutere resultatene MÅ dette gjøres i andre tråder!! (EXTREMT VIKTIG!)

Endret av ArticOC
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å oppsummere litt:

 

Klokkefrekvensene på GPU varierer med 134MHz

 

Klokkefrekvensene på Minne/RAM variere med 54MHz (108DDR)

 

Det viste seg med andre ord at forskjellene VAR ganske store, fra den raskeste til den tregeste vil dette tilsvare en 3Dmark03 forskjell på 500 poeng i likt konfigurerte systemer. Noe som skulle tilsvare en ytelsesforskjell på over 20% i 3D applikasjoner :ohmy:

Endret av ArticOC
Lenke til kommentar
Det viste seg med andre ord at forskjellene VAR ganske store, fra den raskeste til den tregeste vil dette tilsvare en 3Dmark03 forskjell på 500 poeng i likt konfigurerte systemer. Noe som skulle tilsvare en ytelsesforskjell på over 20% i 3D applikasjoner :ohmy:

Min gamle Amilo med P2.6 hadde en score i 3dmard03 på 2565. Min

nye CL56 derimot scorte kun 2785, men alikevel så kjører den LANGT bedre i spill som CS: Source. Altså så virker det ikke som 3dmark03 scoren hadde så mye å si

(min erfaring til nå)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...