Gå til innhold

Bønder og statlig sponsing - Les 1. innlegg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Angående skatt og sponsing /subsidiering hva er poenget med å betale inn skatt og så få det tilbake igjen i form av subsidiering.

Hvis subsidieringen overgår skatten bonden betaler hvorfor kan ikke bonden slippe skatt mot lit mindre subsidiering ?

 

Når vi forbrukere betaler inn skatt så går en god del til subbesidere bøndene.

Hva med å slippe mindre skatt mot å betale lit mere for varene, eller enda bedre få råd til andre varer ?

 

Det er jo mange matvarer som kastes (når de går ut på dato ) fordi folk ikke kjøper dem.

Mann kan jo lure på hvorfor varen ikke selger.

 

Herregud, dette er jo ikke unikt for bøndene. Alle Nordmenn betaler inn skatt, og får så igjen penger f.eks. når de er hos legen, når de blir sykemeldt (lenger enn noen dager) når de får barn, osv osv...

 

Grunnen til at staten først henter inn penger og så betaler ut er rett og slett at det er LANGT mer effektivt enn å en gang i året balansere regnskapet for hver eneste jævla nordmann og så sende regning på det utestående.

Lenke til kommentar

At man får igjen penger når man er hos legen ,ved lenger sykemelding o.s.v er høyst diskutabelt .

men det får vi ta en annen plass

 

jeg er selt ikke så sikker på skatt inn og skatt systemet slik det er lagt opp til er den mest effektive måten over alt.

Det koster tross alt en del å drifte det

Lenke til kommentar
Grunnen til at staten først henter inn penger og så betaler ut er rett og slett at det er LANGT mer effektivt enn å en gang i året balansere regnskapet for hver eneste jævla nordmann og så sende regning på det utestående.

OM det er mer effektivt burde vel 100% av lønningslippen blitt sendt inn til Staten, for at denne deretter kan subsidiere oss med de matvarer, etc som den anser at vi trenger for å overleve? Hvorfor stoppe på 60%, når man kan ta 100%?

Lenke til kommentar

At man får igjen penger når man er hos legen ,ved lenger sykemelding o.s.v er høyst diskutabelt .

men det får vi ta en annen plass

 

jeg er selt ikke så sikker på skatt inn og skatt systemet slik det er lagt opp til er den mest effektive måten over alt.

Det koster tross alt en del å drifte det

Høyst diskutabelt...? Er du høy? Staten betaler over 2/3 av ditt legebesøk FØR du eventuelt tar blodprøver, røntgen osv. Og ved lengre sykemelding betaler arbeidsgiver de første 12-14 (eller noe sånt) dager.

Hva i alle dager er diskutabelt med dette?

 

Grunnen til at staten først henter inn penger og så betaler ut er rett og slett at det er LANGT mer effektivt enn å en gang i året balansere regnskapet for hver eneste jævla nordmann og så sende regning på det utestående.

OM det er mer effektivt burde vel 100% av lønningslippen blitt sendt inn til Staten, for at denne deretter kan subsidiere oss med de matvarer, etc som den anser at vi trenger for å overleve? Hvorfor stoppe på 60%, når man kan ta 100%?

 

Det ville i hvert fall føre til lavere fattigdom ;)

Lenke til kommentar

Du tenker på tannpleie? Nordmenns forhold til mat er sterkt preget av utvalget. Sannheten er at Norge har en av de laveste matprisene i verden, så det at hvis vi plutselig gjorde det billigere ville folk bruke mer penger på mat tror jeg ikke på. Realutgiften til mat i Norge er praktisk talt ingenting i forhold til tidligere:

fig1_andel1958-2008.gif

Endret av Shruggie
Lenke til kommentar
OM det er mer effektivt burde vel 100% av lønningslippen blitt sendt inn til Staten, for at denne deretter kan subsidiere oss med de matvarer, etc som den anser at vi trenger for å overleve? Hvorfor stoppe på 60%, når man kan ta 100%?

 

Det ville i hvert fall føre til lavere fattigdom ;)

 

... blandt de som administrerer systemet!

Lenke til kommentar

Du tenker på tannpleie? Nordmenns forhold til mat er sterkt preget av utvalget. Sannheten er at Norge har en av de laveste matprisene i verden, så det at hvis vi plutselig gjorde det billigere ville folk bruke mer penger på mat tror jeg ikke på. Realutgiften til mat i Norge er praktisk talt ingenting i forhold til tidligere:

fig1_andel1958-2008.gif

 

blant annet.

men det er flere å ta av her

Lenke til kommentar

Du tenker på tannpleie? Nordmenns forhold til mat er sterkt preget av utvalget. Sannheten er at Norge har en av de laveste matprisene i verden, så det at hvis vi plutselig gjorde det billigere ville folk bruke mer penger på mat tror jeg ikke på. Realutgiften til mat i Norge er praktisk talt ingenting i forhold til tidligere:

fig1_andel1958-2008.gif

Nå glemmer du at det ikke er billig for fattige folk og studenter, dagens politikk er usosial mot disse gruppene. Og nei, matprisene er ikke blant de laveste, men de høyeste.Når vi er blant verdens rikeste land skulle det bare mangle at vi brukte minst andel av inntekten på et primærbehov som mat.

Lenke til kommentar

Osteduellen du henviste til var merkelig. For den danske Mozarellaen fikk strykkarakter og den franske Emmentaleren fikk ikke akkurat mye skryt. Er ikke poenget ditt at det finnes så mye fantastisk ost der ute som ikke slipper gjennom til oss?

OK, det var noen oster som ikke var mye bedre enn de norske, men jevnt over var de bedre.

 

Ostesaken har jeg ikke satt meg inn i, men var det ikke slik at hovedsakelig konkurrentene til Norvergia, Jarlsberg og Synnøve Finden skulle få økt toll?

Det er de konkurrentene de vil stenge ute ja, siden kronetollen begynner å gjøre det lønnsomt å importere erstatninger for Norvegia. Dette fører til at mye kvalitetsost blir stengt ute pga prosenttollen, selv om det er laget noen unntak som f.eks. parmesanost.

 

De gjorde det samme med utenlandsk melk for noen år siden, når kjedene hadde planlagt å ta inn svensk melk. Da fikk bøndene prosenttoll slik at dette ble effektivt stoppet.

 

 

Jeg er veldig spent på å lære om hvilke fantastiske produkter som finnes i Sverige.

En ting de har der er f.eks. andebryst til halv pris. Det eneste man ikke får som er bedre der borte er vel kanskje hvalbiff?

 

(Ellers hadde det vært fint om tråden ikke ble en generell skattediskusjon, det er ikke topic her)

Lenke til kommentar

Du tenker på tannpleie? Nordmenns forhold til mat er sterkt preget av utvalget. Sannheten er at Norge har en av de laveste matprisene i verden, så det at hvis vi plutselig gjorde det billigere ville folk bruke mer penger på mat tror jeg ikke på. Realutgiften til mat i Norge er praktisk talt ingenting i forhold til tidligere:

fig1_andel1958-2008.gif

Nå glemmer du at det ikke er billig for fattige folk og studenter, dagens politikk er usosial mot disse gruppene. Og nei, matprisene er ikke blant de laveste, men de høyeste.Når vi er blant verdens rikeste land skulle det bare mangle at vi brukte minst andel av inntekten på et primærbehov som mat.

 

1: Det er en helt annen debatt. Merk at dette er et gjennomsnittsbudsjett som dekker alle klasser.

2: Det er forskjell på realpris og varepris. Og dette har ingenting med "rikt land" å gjøre, men med høye lønninger.

Lenke til kommentar

Poenget mit var at i enhver lønns-diskusjon kommer det opp at man må ha en anstendig lønn.

Her betyr det altså at bonden må ha sop-pas med inntekt at han ikke går konkurs

Men da kommer spørsmålet om riktig pris på varene opp

 

og da spør en seg hva er riktig av å betale "full pris" for varene i butikken eller fordele det mellom skatt / sponsing og varepris.

Hvordan vet man at bonden ikke kan levere varene til en grei pris uten sponsing ?

Lenke til kommentar
1. Skattelette til bøndene: 100 Millioner

2. Subsidier til bøndene: 100 Millioner

Graden av byråkrati er ikke noe mål for om en ordning er subsidiering eller ikke. Begge deler resulterer i samme beløp fra staten til mottakeren. Ser vi bort fra byråkratiet et lite øyeblikk går begge deler like mye ut over andre statlige oppgaver som helse, vei, forsvar etc.

 

Subsidiene til avisene deles gjerne inn i to bolker: direkte subsidier (direkte statlige overføringer) og indirekte subsidier (mva-fritak). Effekten er den samme.

Lenke til kommentar

Poenget mit var at i enhver lønns-diskusjon kommer det opp at man må ha en anstendig lønn.

Her betyr det altså at bonden må ha sop-pas med inntekt at han ikke går konkurs

Men da kommer spørsmålet om riktig pris på varene opp

 

og da spør en seg hva er riktig av å betale "full pris" for varene i butikken eller fordele det mellom skatt / sponsing og varepris.

Hvordan vet man at bonden ikke kan levere varene til en grei pris uten sponsing ?

 

Fordi vi har et helt landbruksdepartement som sier at det ikke går an.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Poenget mit var at i enhver lønns-diskusjon kommer det opp at man må ha en anstendig lønn.

Her betyr det altså at bonden må ha sop-pas med inntekt at han ikke går konkurs

Men da kommer spørsmålet  om riktig pris  på varene opp

 

og da spør en seg hva er riktig  av å betale "full pris"  for varene i butikken eller fordele det mellom skatt / sponsing og varepris.

Hvordan vet man at bonden  ikke kan levere varene til en grei pris uten sponsing ?

 

Fordi vi har et helt landbruksdepartement som sier at det ikke går an.

 

Ettersom deres inntekter er avhengige av opprettholde, eller øke omfanget av dagens system ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Det er åpenbart skinnuenighet når noen diskuterer absolutte og andre relative priser. Det riktige er å diskutere relative priser fordi:

  1. Det er relative priser som i følge økonomisk teori sier hvordan konsumenten vil tilpasse sitt forbruk.
  2. Inflasjon er et monetært fenomen som forbindes med en generell stigning i absolutte priser.
  3. Inflasjon må ikke forveksles med relative prisendringer.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...