Gå til innhold

Hvilket surround headset?


Anbefalte innlegg

Jeg har sett en del etter et surround headset og sikler på et Sculptor 5.1 Platinium, jeg har også hørt mye bra om Speedlink Medusa 5.1, men det virker som det ikke er i salg lenger.. :hmm:

 

Hvilket er best? Er det andre headset som konkurerer ut disse? bare kom med forslag! God garanti hadde vært veldig fint! Går fort et headset eller to i året..

Vil helst ikke bruke over 1000 kr siden jeg skal ha en del annet utstyr og. Det eneste som betyr noe er at det er godt å bruke i spill som CS, også etter et døgn med spilling på LAN.

 

Har brukt et Zalman 5.1 headset som jeg var veldig fornøyd med, men bassen forsvant rett etter at garantien hadde gått ut.. :( God timing av produsentene! Dessuten manglet det mic, noe som var veldig frustrerende til tider..

 

Jeg lurer også på hvordan jeg skal bruke Surround lydkortet som sitter på mitt ASUS K8V Deluxe havoedkort, det er en grønn, en blå og en rosa utgang, men den rosa virker bare på mic. Hvordan får jeg brukt surrounden som de skryter så fælt av? Står ingenting i manualen. En kamerat av meg bruker et program som "gjør om" mic inngangen til den siste porten som jeg trenger til surrounden, men det fulgte med anlegget hans og virker ikke på min pc. Hjelper ikke å stille om lydoppsettet på pcen til 5.1 surround osv. Noen som har peiling? Kan evt. kjøpe ett BILLIG lydkort som jeg bytter ut med 5.1 kortet som sitter i foreldrene mine sin pc.. Kom med forslag!

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sculptor er samme headset som Medusa, bare at det nå selges udner et annet merke. tror også det er en itegrert bass-booster som gir litt mer "følelse" av bass i tillegg til bare lyden. Kjekt for innlevelse av f.eks. pumpehagler og annet spillknask. Ellers er de rimelig identisk. Littegrann annet design, og annen farge (medusa er svart). Sculptor er vel i modell med og uten integrert mikrofon, mens medusa selges kun med.

 

Medusa får du kjøptfremdeles ja, men er ikke sikker på om du før dem i norge. jeg kjøpte min fra play.com (gjennom bekjennt i UK).

 

Disse du (som forsovidt er den samme) er det eneste ejg vil annbefale i surround headsett. De andre som fra zalman og thrust er direkte dårlig i sammenligning, men denne er tålelig bra kvlaitet på, og er i forhold til prisen et meget godt kjøp for de av oss som spiller en del spill og bryr oss om posisjonering av lyd (du merker faktisk mye forskjell, spesielt i FPS-spill). Mikrofonen på min medusa er forsovift også meget god kvalitet. Bedre lyd på den enn noen andre jeg har brukt før som var kjøpt løs.

 

For å bruke surround må jo nødvendigvis du ha et lydkort som støtter det, altså 5.1 i dette tilfellet. Da må du ha 3 porter for å kunne oppnå 5.1 med minijack plugger (2 kanaler pr. plugg). Om det kortet duhar nåhar en kobinert mikrofonplugg som også er den siste porten, så er jo det dumt med tanke på at du ikke får brukt mikrofonen, noe som nesten er et must for seriøse gamere i lagspill. nesten alle lydkort du får fatt i nå støtter 5.1. Et soundblaster live f.eks. får du får et slikk og ingenting på brukmarkedet, og gjør jobben fint. Det er kanskje verdt å vurdere et kort som støtter senere versjoner av EAX om du spiller mye, da det ligger en del til i innlevelsen av lyd.

 

Har som sagt Medusa settet selv, og er meget fornød. Du kan gjerne spørremeg om detaljer, så skal jeg svare så godt jeg kan. (har high-res kamera tilgjengelig om du ønsker noe closeups av noe).

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Tror nok det blir et Sculptor på meg siden jeg slipper å bestille fra utlandet. Jeg bare lurer på et par ting, siden Medusa og Sculptor var veldig likt. Er det lett å justere hvor micen er? Har slitt litt med å få plassert den riktig på diverse headset. Den fleksible tråden som micen henger i bare bøyer seg tilbake eller at feste på headsettet blir hengende nedover osv. Har du hatt noen liknende problemer med Medusaen? Tenker jeg kjøper med et 10 kroners klasse lydkort så jeg får igjen Soundblaster Liven min fra den andre pcen.

 

Tusen takk for den raske hjelpa!

Lenke til kommentar

Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i Sculptor Platinum MED mic? Klarer ikke å finne en side hvor jeg kan få kjøpt det. Siden jeg hadde tenkt å kjøpe det fra var utsolgt, og fikk ikke inn fler. :( Har funnet et par danske sider, men de sender ikke til Norge tror jeg.

Endret av Sloth_lien
Lenke til kommentar

Mikrofonen er veldig fin til å justeres ja. Når jeg ikke bruker den så setter jeg den faktisk bare opp slik at den står i bue over hodet mitt uten å være til bry, så fleksibel er den. Ikke noe problem å få til å stå der du vil. Eneste negative er kanskje at den virker litt lite robust. Om du er hardhendt med en så kan jeg tro at den kanksje vil bli litt mindre fast med tiden (men jeg tar godt vare på mitt utstyr...)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Tja.. Kan ikke se meg helt enig med den posten siden jeg har hatt et surround headset før som var deilig til spilling. Det var som Wallhacking på cs, bare synd kabelen gikk til helvete (R.I.P) Dessuten var vist mitt gammle Zalman headset "skrap" i forhold til Sculptoren..

Jaja., funker det ikke så har jeg retur rett! :)

Lenke til kommentar
Jeg har jo prøvd noen rimlig bra headset som var "laget for gamere" men jeg synes ikke de fikk den samme 3d effekten som med surround headsettet. Sikkert bedre lydkvalitet osv, men det har jeg på surround anlegget mitt også!

Et sorround headset gir nok et "ekte" bilde av en omgivelse, men lydkvaliteten er desto dårligere i et slik sett, enn i et vanlig 2-kanals headset. Derfor egner det seg dårlig til å høre på musikk med f.eks.

Lenke til kommentar

Lydkvaliteten er ikke noe stort problem her siden han som mange andre bare skal bruke det til spilling. Det som interesserer meg er om det, imot all logikk, faktisk gir et genuin 3d effekt, noe jeg fortsatt ikke er overbevist om. Dette grunnet de få gangene brukeren også har testet vanlige kvalitets-telefoner, slik som i tråden jeg postet, har 5.1 sett får særdeles dårlig omtale. Jeg må sørge for å få testet noen hvis jeg får sjangsen...

Lenke til kommentar

Får jeg spørre hva som går under kvalitets-telefoner?

Bare nevner noe; en kamerat av meg kjøpte seg headset for nærmere 1000 kr bare for spilling. Vet ikke hva slags merke det var eller noe, men det er det jeg vil beskrive som kvalitet. Så prøvde han mine zalman surround og utbrøt "næmmen, jeg kan høre nøyaktig hvor fienden er!"

 

Nå er jeg trøtt! Natta.

Endret av Sloth_lien
Lenke til kommentar

Synes mitt Medusa har omtrentlig like god generell lydkvalitet som mitt Sony headsett som kostet like mye (dog for ca 1,5 år siden). Medusaen er dog kanskje litt "klinisk ren" i lyden (vanskelig å beskrive) og er dermed litt kjedelig å høre musikk med i forhold til Sonyen som har litt mer fyldig og røffere lyd. På den annen side så er det betydelig bedre å høre detaljer i f.eks stemmer i Medusaen, så jeg synes totalt sett at lydkvaliteten er omtrentlig lik.

 

Derimot er jeg helt enig med at alle andre surround headsett jeg har prøvd tidligere (inkluderende Zalman og Thrust) er skrap når det gjelder lydkvaliteten. De hørtes omtrent på lik linje med headsett som du får på Clas Ohlson for 100-150. Altså ikke akkurat noe for de med noe mer enn minimumskrav til lyd. Medusa settet faller definitivt ikke under samme kategori som disse, noe som overrasker med tanke på at prisen ikke er spesielt høyere.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Får jeg spørre hva som går under kvalitets-telefoner?

Bare nevner noe; en kamerat av meg kjøpte seg headset for nærmere 1000 kr bare for spilling. Vet ikke hva slags merke det var eller noe, men det er det jeg vil  beskrive som kvalitet. Så prøvde han mine zalman surround og utbrøt "næmmen, jeg kan høre nøyaktig hvor fienden er!" 

 

Nå er jeg trøtt! Natta.

Tja, det kan jo alltids ha noe men lydinstillingene i spillet og slikt, men jeg skal ikke påstå noen ting før jeg har prøvd det selv.

 

Med kvalitetstelefoner tenkte på noe slikt som for eksempel A900 eller A500 som ble anbefalt i tråden jeg linket. Grunnen til at jeg stusset på dette var at jeg aldri har hørt om noe headsett som er "laget for gamere", som du nevnte, av en anerkjent produsent. Og prisen behøver slett ikke være antydende for hvor god posisjonering man får. For eksempel vil noen Grado'er til 2000 kr være eksellente til musikk, men fungere dårlig til spill pga liten 'soundstage' (i mangel på norsk ord).

 

Selv er jeg ingen seriøst gamer, og har som regel bare brukt stereo logitech høytalere. Men nå ble jeg likevel litt nysgjerrig; tror jeg tester mine Sennheiser HD550 i en runde CoD.

Lenke til kommentar

Er dette headsettet fra clasohlson bra? Jeg fikk ikke linket dit, men det er dette som står om det:

 

Stereohodetelefon med 5.1-lyd. Har innebygd 6 stk høyttalere for å virkelig gi et korrekt sekskanals lydbilde. Utstyrt med volumkontroll på tilkoblingskabelen for senter-, subwoofer-, front- og surround-høyttalerene. Frekvensområde 50-20000 Hz. Leveres med hodetelefonforsterker, kabler, batterieliminator, polstrede øreputer samt 2,5 m tilkoblingskabel. Tilkobles via 6xRCA hann eller 3x3,5 mm stereoplugger.

 

Er detter headsettet bra??

Takker på forhånd for raske svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...