Gå til innhold

Raid 0 er det verdt det?


Landa

Anbefalte innlegg

Har liten erfaring med Raid 0, men på min nye PC så har jeg satset på en raid 0 løsning. Har 2*250 disker. Jeg bruker primært maskinen til spilling, men det ligger også noe mer "fornuftig" data på maksinen. Ønsker å ha en god backupløsing på maskinen for å redde det fornuftige og slippe den helsikes jobben med å installere halve verden i ny og ne.

 

Har enda ikke funnet en fornuftig backupløsning som støtter raid 0. Lurer på om den ekstra hastigheten ikke er verdt det med tanke på økt risiko.

 

Det er sikkert noen smarte hoder der ute som har tenkt i disse baner før. Hører gjerne på noen erfaringer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Hva har du av harddisker utenom de 2*250 ?

Grunn til at jeg spør har flere grunner :

- Disse 2*250 må være tomme når du evt setter dette opp, så da må det du ha en plass å gjøre av dette før du begynner.

- Det samme kan man si andre veien, hvis du velger å bryte opp denne raid'en på et senere tidspunkt av ulike grunner må du kopiere det ut først.

- Backup av et så stort raid som 500GB kan bli litt dyrt alt etter.... hvor mye har du eller produserer av data som du ikke vil miste. Gode backup rutiner er viktig selv uten raid men du bør tenke over det.

- Hvis du ikke har disker utenom de to du nevner så er det min personlige mening at det er best å ikke sette de i raid.

 

Hva skal du bruke disse 500GB til?

- Hvis du lager deg et array vil dette generelt være litt raskere en en enkelt av de diskene, men...hvis du bruker en disk til OS + installert og den andre til lagring og diverse "jobbing" vil jeg faktisk tippe at du havner ganske likt ut tvi tvi, det jeg tenker på her er at OS får da holde på med det som det måtte drive med uten at den bruken som du evt driver med på den andre disken påvirker for mye, jeg vet ikke om du er med på hva jeg prøver å få fram her men........

En tom disk arbeider raskere en en full, og hvis du feks kopierer to ting på en gang (Edit : på samme disk) vil man oppleve at det tar mere enn dobbel så lang tid....

Jeg har ikke noe som helst dekning for det jeg prøver å få fram her men det er en tanke, og det vil jo avhenge av hva du driver med.

 

Jeg ville personlig ikke satt opp en så stor raid 0 uten backup, med mindre det var for å teste ut for en kortere periode. Noe jeg faktisk vil anbefale deg slik at du selv får vurdere om det er verdt det. Eller rett å slett for å få erfaringen med å ha prøvd.

 

Når det kommer til ytelsen du får av raid 0 bør du enkelt å greit ta en sjekk på det som finnes av ulike teste på nettet, det er en del....

 

Jaja, mye vræl, tror ikke jeg gjorde valget noe lettere for deg, jeg har et problem med å få det jeg tenker ned på papiret.... :p

 

Edit igjen : Det er både pro og anti-raid folk her inne, hvis du tar et søk på 'raid' så får du det meste av meninger om det.

Endret av Blacksheep
Lenke til kommentar

Enig med Blacksheep at det blir litt mye RAID0 dette...

Men det du kan gjøre er å lage noen partisjoner som er nøyaktig like store på hver hardisk. Og deretter lage ett eller to RAID i Windows. Da kan du kjøre program og filer for redigering av musikk og video, samt legge innpå ting som swapfilen etc der.

Bakdelen er at du ikke får Windows på en RAID-partisjon og dermed ikke den ekstra kvikkheten dette kan gi.

Høgreklikk Min datamaskin => Behandle => Lagringsplass => Diskbehandling.

 

Edit: De partisjonene som da ikke er i bruk i RAID ligger som vanlige, og kan brukes som sikring.

Endret av sveinsel
Lenke til kommentar

Pt. så har jeg bare 2 disker. Det jeg ønsker backup av er et "clean" os med det aller mest nødvendige av programmer og personlige filer. Kan tenke meg at dette kan komme på ca 20-40 Gb.

 

På tidligere maskiner så har jeg alltid hatt min 2 disker. En av diskene innehold en online backup. Ser på disk-kræsj som den største risikoen og dette reduserer riskoen.

 

Har nå raid 0 og prøver å samle litt erfaringer. Men, må nesten bestemme meg før

det blir for mye installert på PC'en.

 

Det du sier forsterker min tanke på at Raid 0 kanskje ikke er noe for meg.......

Lenke til kommentar

hvis du ønsker en sikkert raidløsning, så er raid 0+1 tingen for deg. ulempen er at du trenger et par disker til - men til gjengjeld ville du da få et temmelig heftig system. for mer info om raid og diverse løsninger kan du lese mer her.

 

men tilbake til virkeligheten: skaff deg en disk til for backup, ta et ghostimage av et oppsett du er fornøyd med og lagre dette på backupdisk. tar ikke mange minuttene å ghoste, selv om du har et oppsett på noen gb. absolutt verdt å prøve.

Lenke til kommentar

Ja...

Min filosofi er at hvis man vil ha "Boost" må man ha det utenom den (de) hardiskene man har fra før. Jeg mener også at minst en hardisk må være ekstern. (Puttes i safen når man er borte osv.)

I dag er det bare WD Raptor 74 i raid 0 "som er noe".

 

Jeg skjønner ikke folk som har 25% belastning på CPU (pga ma. treg disk) og som løper og kjøper enda raskere CPU....gjerne ilag med nytt HK og RAM.

I tillegg har samme folkene bastante meninger om at "hardisk-boosting" ikke har noe for seg. Og stiller med dårligste hd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...