Gå til innhold

Hvorfor finnes Gud?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du spurte 'hvordan oppstod verdensrommet,' og du skrev en imaginær diskusjon mellom en kristen og en forsker, fra dette tok jeg implikasjonen at du mente at alt må ha en skaper. Å være sin egen skaper er en umulighet - all den tid en entitet eksisterer, vil den ikke ha mulighet til å skape noe. Om den skaper noe, vil den per definisjon allerede eksistere.

Lenke til kommentar
Du spurte 'hvordan oppstod verdensrommet,' og du skrev en imaginær diskusjon mellom en kristen og en forsker, fra dette tok jeg implikasjonen at du mente at alt må ha en skaper. Å være sin egen skaper er en umulighet - all den tid en entitet eksisterer, vil den ikke ha mulighet til å skape noe. Om den skaper noe, vil den per definisjon allerede eksistere.

Hvis det finnes en skaper, tror jeg ikke det er poenget av vi skal skjønne hvordan han kom til. ;) Dette kan du naturligvis være så uenig i som du bare gidder. Det er tross alt religion det er snakk om.

Lenke til kommentar
Så at noe kalles religion ødelegger all logikk og kan sette alle naturlover på hodet ?

Er ikke ulogisk i at noe kan ligge utenfor vår forstand. Kanskje litt vanskelig for enkelte å akseptere at man ikke kan forstå alt, men det få nå være så. :D

Det er meget vanskelig å forstå alt, men å forstå enkelte logiske brister greier da de fleste mennesker??

Bare synd at flesteparten ikke ser koblingen mellom sine hellige menn/bøker/totempæler/kuer/[sett inn ønsket objekt] og logiske brister i følge naturlovene.

 

Vi får bare vente på at opplysningen sakte men sikker kveler religion, og heller prioritere egen kunnskapservervelse imens =/ Det er ikke stort mer å gjøre.

Lenke til kommentar

Jeg tror overhodet ikke på guds eksistens, og jeg skjønner ikke helt at noen kan gjøre det. Hva får dere ut av det? Jeg oppfatter tanken på en gud som mer skremmende enn tiltalende. En gud ville stride med all logisk og rasjonell tenkning, noe jeg vil tro forvirrer og gjør en utrygg snarere en å skape trygghet og ro.

Og hva så hvis det eksisterer en gud, hvilken forskjell skulle det ha utgjort for meg? Jeg er lykkelig som ateist.

 

Hei

Endret av Klassefest
Lenke til kommentar
Derimot strider påstanden mot mye av den viten vi sitter inne med. Det finnes også lite som antyder at det finnes en gud

Tull. Vi er jo her, er ikke det antydning nok?

 

k. Gud skapte verden.

f. The Big Bang skapte verden. Det har vitenskapen bevist!

k. Men gud sto jo bak The Big Bang, har er skaperen.

f. Mener du da også at han skapte resten av verdensrommet og dens innhold?

k. Selvfølgelig.

 

JBlack; Hvordan oppstod verdensrommet og alt dens innhold?

 

(... k = kristne, f = forskere ...)

Problem: Mennesket forstår ikke hvordan universet oppsto.

 

Løsningsalternativ 1: Universet ble skapt av en allmektig gud.

Løsningsalternativ 2: Mennesket er ikke allvitende.

 

En filosof sa at man alltid bør tro på den minst mirakuløse forklaringen. Hvilket alternativ er her minst mirakuløs?

 

Occams razor sier, liit forenklet, at vi bør velge den minst kompliserte forklaringen, den forklaringen som inneholder minst kompliserte elementer. Hvilket alternativ er minst komplisert?

 

 

Jeg kommer frem til alternativ 2 i begge tilfelle. Det forklarer ikke universets opprinnelse, men det er en god løsning på hvorfor vi ikke kan forklare de vitenskapelig. Mennesket er ikke allvitende, og trenger tid for å finne gode løsninger. Og alternativ 1 er heller ikke noen god løsning. Man har bare innført et mystisk element, man vet ikke noe om hvordan Gud oppsto og har egentlig bare forskjøvet problemet.

 

Gjennom historien så har overtrosike mennesker stadig vekk forklart det fantastiske og tilsynelatende uforklarlige med overnaturlige vesener, guder og ånder. Men vitenskapen har gang på gang funnet forklaringer på problemene, og vist at det ikke dreier seg om noe overnaturlig i det hele tatt.

 

Jeg er enig i at Gud er en teoretisk løsning på et vanskelig problem (universets oppstandelse m.m., se mine første innlegg i denne tråden). Men enn så lenge finnes det få indikasjoner på at nettopp Gud er en god løsning på problemstillingene, eller årsaken til at vi er her.

Lenke til kommentar

Godt sagt.

 

Men kjente bedrevitere sa også en gang i tiden at jorden var flat.

Viser vel bare hvor feil en kan ta, til tross for sin status i samfunnet. ;)

 

For øvrig er det vel andre "bedrevitere" som er uenig med filosofen og Occams razor.

 

Det eneste jeg ville fram til var å skape en forståelse om hvorfor noen av oss ender opp med å tro på gud. Som jeg nevnte tidligere, og som ikke er noen hemmelighet for noen av oss, de troende får unødvendig mye pepper for deres livssyn. Noe jeg mener kommer av manglende evne til å trostå hvorfor de ender opp med å tror.

 

Ikke forstå = urolighet/frustrasjon = utagering.

 

Skrev forøvrig noe om dette for ikke så lenge siden.

 

Nå blir jeg vel beskyldt for manglende respekt for folks tro, men det får de bare tåle når de velger bort virkeligheten. Det finnes ingen større synd enn å gjøre et bevisst valg om å kaste vrak på sin egen rasjonelle tenkeevne.

 

Tror du skal sette deg inn i kognitiv psykologi før du uttaler deg om hva som er virkelig. Alle lever vi under en subjektiv persepsjon (som det så fint heter i faglitteraturen), hvilket betyr at vi alle går rundt med vår egne ville virkelighetsoppfattning.

 

Men du er vel unntaket som bekrefter regelen, ikke sant?

 

Dessuten, hadde du bare vist bittelitt om dette du så storslått uttaler deg om, hadde du kanskje revurdert å skrive "å gjøre et bevisst valg om å kaste vrak på sin rasjonelle tankeevne". Det finnes vel knapt en eneste kristen (eller annen religiøs person) som bevisst har valgt å bli religiøs. Å tro begynner man først etter en rekke gjentatte og forskjellige erfaringer og opplevelser knyttet til et aktuelt temaet. Dette er, innlysende nok, mer knyttet til følelser enn tanker. Og vi velger i svært liten grad hvilke følelser vi skal ha ovenfor ting. Sånn sett er det følelsene som velger oss basert på, ja nettopp, du tippet rett, kognitiv psykologi.

 

De eneste som får til å gjøre det du sier "å gjøre et bevisst valg om å kaste vrak på", må i så fall være folk som lider av sosiopati. Du sier vel ikke at alle aktive kristne her i landet er sosiopater, gjør du vel?

 

I frykt av at dette kommer ut av kontekst, liker jeg til tråden sånn at de som vil kan koble trådene. Link

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...