Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Artikkel: Vi "modder" to WLAN kort.. *oppdatert*


Anbefalte innlegg

For dem som måtte ønske å skaffe seg en D-link DWL-G132, samme typen som jeg hadde (og ødela.. ;)) så ligger det ute en på auksjon på eBay her.

det er tre dager igjen av budrunden, og akkurat nå så går den for 12$ uten minstebud. mrokid som er selger sender verden rundt, og frakten er absolutt ikke avskrekkende. tror jeg betalte ca 13$ for frakten hjem til meg, og han er villig til å printe ut og markere pakken som gave om du sender info/bilde av tollpost lappen til han før du betaler.

Har kjøpt en selv av mrokid for rundt en mnd siden. Betalte rundt 200 kroner for den og litt ekstra i postage. Veldig grei ebayer! Har ikke fått moddet min egen usb dongle enda, men det kommer nok :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Prelude:

 

Jeg har et ting å si ang. kortet du moddet ovenfor (du vet det sikkert, men allikevel):

 

Prøv å gjøre senterledningen så kort som mulig på koax-kabelen.

Du får veldig mye signal-lekk på å ha unødvendig lang senterleder...

På alle tingene jeg har moddet, prøver jeg å holde senterlederen under to-tre millimeter.

det vet jeg, bildet var bare for å illustrere hvordan han burde angripe kortet og at han måtte bryte lederen til den innygde antennen. nå er nå også bildet omtrent dobbelt så stort som kortet virkelig er så det blir egentlig ikke så mye uskjermet senterleder.

 

@MorbidHamster

 

lykke til med moddingen av d-linken. ikke gjør den samme tabben jeg gjorde

bildet under demonstrerer hvordan kretsløpet går.

 

fremsiden på kortet er på venstre side, baksiden på høyre side.

 

bane.jpg

 

som nevnt tidligere, da jeg fjernet kontakten på baksiden så brøt jeg en kretsbane og rendret kortet ute av stand til å motta signaler. banen på selve kortet er brutt under kontakten så med andre ord, kontakten er en del av kretsbanen.

 

hvordan i all verden man skal greie å modde denne d-linken og hente ut ett kontaktpunkt for antennen vet jeg rett og slett ikke. antenneoppsettet virker svært innviklet i mine øyner..

Lenke til kommentar
har ikke lest hele emnet, men vi har klart å surfe på trådløst nett på en distanse over 1 km.. (luftlinje). 

 

hvis det er folk som er lokalkjent i bærum, så satt vi på kalvøya og hadde antennen på høvik ;)

Heh, kos å sitte på kalvøya om sommeren med trådløst nett da! Men må dere ikke farlig nærme nudiststranden for å se høvik? Hva slags utstyr brukte dere?

vanlig trådløst kort, orinoko (uten ekstern antenne), og caviar antenne på AP.

 

btw, det trådløse nettet kommer opp igjen i sommer.

 

og nei, ikke ved nudistleir, men visuell sikt. dvs, kajakkklubb siden..

Lenke til kommentar

Har bestilt meg følgende utstyr:

 

- 3com OfficeConnect Wireless 11a/b/g (3CRWE154A72) som har Atheros AR5002X chipset. Kortet skal moddes på 2,4GHz delen for bruk av følgende utstyr:

 

- 500mW WLAN Booster

- 7 dbi Omni antenne

 

Har lastet ned Atheros Driver - Ver. 3.1.1.50 fra http://www.phoenixnetworks.net/atheros.php , regner med at den vil virke?

 

kommer vel noen bilder her når jeg får åpnet 3com kortet. Satser på hjelp fra en av guru'ene her for å finne riktige loddepunkter :D

 

Håper D-Link's DWL-AG660 og DWL-AG132 kommer til Norge snart

Lenke til kommentar

Sånn, Da har jeg moddet mitt D-Link DWL-AG650 og snekret sammen en sånn biquad antenne. Er meget missfornøyd med resultatet ytelsesmessig men tror det har noe med sender styrken i kortet å gjøre.

 

Har derfor bestilt meg 1W forsterker fra ebay, og no kabler og kontakter fra elfa blant annet til det innebyggede trådløse kortet i laptopen min. Per dagens dato har det innebyggede kortet (Intel 2200BG) mye sterkere signal en det eksterne kortet med antenne. Men vi får se hvordan det går med forsterker.

 

Noen fler som har prøvd det med det innebyggede kortet. Trenger forslag til festemuligheter i laptopen ;).

Lenke til kommentar

3com (3CRWE154A72) kortet mitt er nå åpnet og jeg lurer på hvor jeg skal lodde meg inn/kutte baner. Jeg har en vinklet RP-SMA kontakt som jeg vil bruke (ribbet fra et PCI TOPCOM kort.

Det er forøvrig 2.4 GHz delen som skal moddes.

Har en anelse om hvordan dette skal gjøres, da dette kortet ligner mistenkelig mye på topcom kortet til ArticOC, men jeg spør likevel for å være på den sikre siden.

post-61-1112470874_thumb.jpg

Lenke til kommentar

I utgangspunktet ser det veldig likt ut som det ArticOC moddet i denne threaden og sånn du har tegnet det ser korrekt ut. Bryt banen til antenne 1, lodd på senterlederen på rp-sma pluggen din til kretsløpet. På baksiden pusser du vekk den grønne filmen for å komme til kobberet (jordingen) og lodder de små bena på pluggen din til kobberet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hehe.

 

Det er så komisk å se sendereffektene i WLAN-sammenheng.

100 mW er sterkt, og 1 W er liksom raw power, men blant radioamatører er det helt vanlig å ha en sender på 100 watt... :roll: Flere har jo tilogmed sendere på flere kW.

 

De som selger 1 watts PA-trinn til 2300 kr bør få en temmelig god avanse iallefall. ;)

Lenke til kommentar
Det er så komisk å se sendereffektene i WLAN-sammenheng.

100 mW er sterkt, og 1 W er liksom raw power, men blant radioamatører er det helt vanlig å ha en sender på 100 watt... :roll: Flere har jo tilogmed sendere på flere kW.

Jo, men nå er det snakk om helt forskjellige frekvenser også. Det er ikke bare bare å bygge en forsterkerkrets som takler 2,4GHz. Men det er derimot svært enkelt å bygge en forsterkerkrets som tar frekvenser på 0,01-30 MHz. (HF-båndene som mange rarioamatører bruker).

 

Tommelfingerregelen er at høyere frekvenser = vanskeligere å forsterke.

 

Samtidig så er høyere frekvenser mer rettet enn lavere og har dermed kortere rekkevidde. Frekvenser på 2,4GHz når omentrent bare dit du kunne lyst med en kommelykt + gjennom svært lette hindringer. Lavere frekvenser (30-300MHz) når mange kilometer og kan ofte forsere både skog og bygninger. Ennå lavere frekvenser (under ca 20-30 MHz reflekteres i atmosfæren og bakken kan dermed forsere fjell og nå ekstremt langt. Faktisk rundt hele jordkloden enkelte ganger på grunn av stadig refleksjon mellom bakke og atmosfære.) (Eller rettere sagt: ett av lagene i atmosfæren .. lurer på om det var ionosfæren som var det reflekterende laget)

 

En bieffekt av at lave frekvenser når langt er at man må pøse på med mer effekt for at mottageren skal få et kraftig nok signal. Siden høye frekvenser ikke når langt så trenger man svært små sendestyrker for å få kraftig nok signal i mottageren. Hvis man skulle sendt f.eks 10MHz signaler over bare noen titalls meter avstand så hadde man ikke trengt mer enn svært lav effekt da heller.

Lenke til kommentar
Sant nok.

Men har man MC-utgang modde man ikke kortet til RP-SMA. :p

 

Funderte på å gjøre det igårkveld, men jeg får vel overleve med en liten pigtail på orinico-kortet mitt en stund til.

Kan være greit å modde på en rp-sma ettersom den er litt mer solid... Har hatt dårlig erfaring med MC kontakter, knekker lett i gripeleddene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...