Gå til innhold

Socet 939 eller 754?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

sååååååååå... socket 754 suger? :( fy så slem du er mot CPU'en min! :D

 

men ang. det med fremtids retting : du må jo ha et hovedkort, ram + hele pakka som er fremtidsrettet for å ha en "fremtidsrettet" pc.. :p tenker da mest på 64 bit 1600MHz hyper transporten (mange kort har bare 800MHz), og PCI slot-baserte skjermkort som trenger PCI slot=)

Endret av roy_nor
Lenke til kommentar

Hvis du ikke overklokker: 939.

Hvis du overklokker: DFI Lanparty UT 754 og en A64 m 1 mb cache.

 

Hvorfor? 939 har faktisk mer båndbredde enn cpu'en kan bruke, om du har bra ram kan du kjøre opp den 64bits båndbredden på 754 høyt nok til at båndbredde ikke blir et problem. Det er fortsatt en stor del problemer med 939 kort, spesielt gjelder dette for nforce kortene. Som oftest gir dette seg utslag i at integrert nic ikke fungerer.

 

For de som oppgraderer ofte er 939 kort per av idag helt tullete å kjøpe. Nforce4 chipsettet er like rundt hjørne, så uansett om du har 754 eller 939 kommer du til å ville ha nf4 fort. Begge cpuene vil bli avleggs iløpet av '05 fordi det kommer ut dual kjernecpu'er.

 

;)

Lenke til kommentar

Sjølv om 939 prosessorar har bedre minnebåndbredde, er dei faktisk klokka 200 mhz lavare enn tilsvarande 754 modell (gått ned eit hakk på multipliern), og 754 modellen er derfor hakket raskare i dei aller fleste situasjonar utenom spel. Kombinert med dønn stabile Nf3 Hh er 754 sokkelen best til overklokking og generellt god bang for the buck.

 

Hvis du vil ha 939, vent til det kjem eit godt Nf4 kort.

Lenke til kommentar
Hva er egentlig best?

s939 er "best". Den har bedre ytelse enn s754 å samme hastighet. Ikke MYE bedre, men litt. Så er det jo s939 som er framtiden. Og nå, som prisene på s939 har sunket såpass, er det dèt klare valget for tiden. Kombinert med pci-express of course :thumbup:

 

EDit: MEN, så kan du få en rimelig konge pc til en "billig" penge for tiden. Tenker da på en a64 3000 og hovedkort til 1k eller noe. Så kjøper du eventuellt en s939 ved neste oppgradering ;)

Endret av asad
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...