Gå til innhold

Blits til D70, Sigma/Nikon


Anbefalte innlegg

Har veldig lyst på blits til D70en min! Lurer på om noken har erfaring av kva som er best av desse alternativa:

 

Nikon Blitz SB-600

Nikon Blitz SB-800

Sigma Blitz EF-500 DG ST NAD

Sigma Blitz EF-500 DG Super NAD

 

Begge Sigma blitsane har høgare ledetall enn SB-800, og dei støttar I-TTL. Er det noken ulempe å kjøpe Sigma framfor Nikon? På papiret ser jo sjølv den billigaste Sigmablitsen ut til å vere bedre enn SB-800 stemmer dette?

 

Er det forøvrig noken som veit kva som gjer "Super"-blitsen super?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min kommentar berører SB-600 som jeg har selv - jeg har ingen ting å sammenligne mot:

Denne blitzen er utmerket. Den har langt flere muligheter enn jeg har behov. Den dekker alle vanlige innendørssituaasjoner.

MEN

i dag ville jeg heller ha kjøpt SB-800. Lysutbyttet i SB-600 er for svakt for de store rommene, bilder i forssamlingslokaler og haller o.l. Ulempen med SB-800 er at vekt og størrelse øker. Du må absolutt PRØVE blitzen du velger deg, det kan hende at du ville synes at de større blitzene tar for mye plass/veier for mye.

Fortell oss hva du ender opp med da!

Lenke til kommentar

Sigma super versjonen kan styres trådløst, det kan ikke ST. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor du mener at Sigmablitzene på papiret er bedre enn Nikon sine. De har lavere ledetall, ihvertfall lavere enn SB800. Sigmablitzene støtter vel heller ikke CLS, men de er jo en del billigere da. Jeg endte på SB800 og angrer ikke.

Lenke til kommentar

Jeg har bare gode erfaringer med SB800, kanskje med unntak av en rimelig dårlig bruksanvisning.

Den kommuniserer trådløst med D70, så man trenger ikke kabler e.l. for å sette blitzen nøyaktig der man vil ha den. Bare å sette kameraet i Commander mode og SB800 på Remote, channel 3. Ganske enkelt, men umulig å finne ut i bruksanvisningen uten å være tankeleser.

Lenke til kommentar
Men jeg skjønner ikke helt hvorfor du mener at Sigmablitzene på papiret er bedre enn Nikon sine. De har lavere ledetall, ihvertfall lavere enn SB800. Sigmablitzene støtter vel heller ikke CLS, men de er jo en del billigere da. Jeg endte på SB800 og angrer ikke.

Det skyldast ein skrivefeil på MPX.no. Der oppgir dei ledetallet for SB-800 til 38 v/ISO 100. Men etter å ha sett litt rundt ser eg jo at det er 58.

 

Ellers så ser det ut til at det er veldig lite som skiller SB-800 og Sigma super, så eg trur superen er favoritt.

 

Men eg har aldri hatt en ekstern blits før, så eg er ikkje heilt klar over kva alle spesifikasjonane betyr og kva mulighetar som finns med dei forskjellige blitsane, så derfor lurar eg på om det er noken forskjellar mellom disse blitsane som eg ikkjer ser.

 

Muligheten til å bruke super og sb-800 trådlaust virkar jo veldig kjekt. Men prisen til EF-500 usuper er jo også veldig appelerande. Er det kun trådlaust som skiller super og usuper?

Lenke til kommentar

"Er det kun trådlaust som skiller super og usuper? "

 

Så vidt jeg husker er svaret ja, samt at du har lcd skjerm på Super versjonen.

 

Når det gjelder Sigma Super og SB-800 skal det sies at SB-800 skal være mer solid bygget, du kan bruke en ekstra batteripakke (lader opp igjen hurtigere) og den har strobefunksjon. Det er helt sikkert andre forskjeller også. Dessuten kommer SB-800 med en diffusion dome (omnibounce). Den kan være kjekt å ha i mange tilfeller, og er ikke med hos Sigma sine blitzer.

Lenke til kommentar
Hvor stor er egentlig forskjellen mellom sb600 og 800? Vurderer å kjøpe blitz og står mellom 600 og 800. Slave funksjonen fungerer vel på begge?

Det er svært få eksterne blitzer som ikke har slavefunksjon.

Eneste forskjellen på SB600 og SB800 tror jeg er muligheten for trådløs styring, og hvor kraftig blitzene er. Mulig det også er forskjell på hastigheten, ihvertfall kan man sette på et ekstra batteri på SB800 så den lettere kan fyre av på seriebilder. Det følger også med masse filtre etc til SB800, vet ikke hvordan dette er på SB600.

Lenke til kommentar

Mottar en Sigma Blitz EF-500 DG Super NAD til uka, sammen med D70 m/18-70mm og en Sigma 70-300 APO. Jula er redda :)

 

Krisa kom når vi skulle ta julekortbilder av barna med ett Canon A80. Det kameraet er bra det, men i dårlig opplyste rom kan man bare glemme å få fokusert før den minste krabaten er over alle bakkehauger...

 

Hadde i utgangspunktet tenkt meg SB-600, men EF-500 var minimalt dyrere så jeg gikk for den... Etter å ha saumfart dpreviews.com så virket det ikke som ett alt for galt valg, prisen tatt i betraktning.

Endret av opresterud
Lenke til kommentar
Til dere som har SB-600.

 

Fungerer den trådløse kommunikasjonen som man kan forvente? og blir den innebygde blitzen også fyrt av når man bruker SB-600 trådløst?

Jeg trodde ikke SB600 hadde trådløs styring; kun SB800?

På SB800 vil ikke den innebygde blitzen fyres av når du styrer den trådløst, siden den innebygde blitzen brukes til kommunikasjon (FØR bildet tas).

Lenke til kommentar

Fant et eller annet sted at SB-600 også kan styres trådløst, men at den kun kan være "slave", mens SB-800 i tilegg kan være "master" for flere blitzer.

 

Fra Nikon DK "SB-600 understøtter fuld trådløs styring fra en SB-800 eller en Nikon D70 i "commander" indstilling - enten enkeltvis eller i grupper med andre SB-600 enheder."

Endret av natier
Lenke til kommentar

Fikk Sigma Blitz EF-500 DG Super NA iTTL i posten i går, og har ikke rukket å teste den veldig ennå. Men jeg må si at jeg ikke ble skuffet :)

 

iTTL koblinga så ut til å virke akkurat som den skal, blitzen og D70'n hadde ikke noe problem med å snakke sammen. Har ikke testet den som slave ennå.

 

Effekten av denne i ett litt mørkt rom var meget god i forhold til innebygd blitz, men det som er styrken til den innebygde er utrolig rask ladetid.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fikk SB-600 til jul og har ingenting å utsette på den! Det eneste jeg savner er strobefunksjon, men det er jo bare en effekt.

Noen som vet ledetallet til sb-600 på ISO 200?

 

Støtter forresten anderfo's uttalelse om bruksanvisningen fullt ut. Tror aldri jeg har sett en så dårlig bruksanvisning!

 

Et lite spørsmål helt til slutt. Fungerer høyhastighets synkronisering med D70? Hvordan stiller jeg det inn?

Endret av Pallesen
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Titter litt på blitzer sel til D70, står mellom SB600, SB800 og Speedlite blitzene.

 

skal ledertall være høyt eller lavt?

Jo større ledetall, jo kraftigere (og dette er ofte også proporsjonalt med prisen).

Men husk at for å sammenlikne ledetall må de være oppgitt på samme form. F.eks. er ledetallene for Nikons blitzer gjerne oppgitt med andre brennvidder og ISO-verdier enn ledetallene på Sigmas blitzer. Omregningen kan jeg ikke på rams, men det kan godt hende den "finnes".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...