Gå til innhold

Hetsing om Dell..


Anbefalte innlegg

Jeg liker ikke Dell!

 

Jeg fikser heller ikke håndtverkere, ferdige biler eller noen som helst

som leverer noen ferdige tjenester med service og garanti.

 

Helst gjør jeg alt selv, og kan ikke forstå hvorfor noen vil kjøpe et ferdig produkt eller tjeneste, når de risikerer å kanskje betale 10% mer... Da tar jeg heller ergelsen over ting som muligens ikke fungerer, eller et dårlig resultat, og gjør det selv...

 

Jeg vil også helst slippe et større serviceapparat, og kan ikke fatte at noen vil ønske å ha muligheten til å få sitt utstyr hentet på døren dagen etter en evn. feil. Ei skjønner jeg at det å kunne bestille noe og være sikker på å få 100% kompatible deler kan være noe å trakte for, selv for noen ikke-datakyndige.

 

Helst vil jeg også laste ned all programvare ulovlig, enn å få en pakke inkludert i en PC. Egentlig også bare tull å la noen teste programvare-kompabliteten før deg.

 

En annen ting jeg forundrer meg over, er hvorfor så mange større selskap/bedrifter med IT-ansvarlige med mange års erfaring velger Dell som leverandør, når det er så mange fjortisser her på forumet sier at "det er bare dritt", og "Dell will give u hell"... ?

 

Merkelig at Dell selger så mye som de gjør...?

 

 

Hvorfor dette innlegget?

Dette er ikke noe reklamestunt fra Dell, men det er helt håpløst mange uvitende folk som snakker om Dell her på forumet. Begynner å bli litt lei off-topic komentarene HVER eneste gang ordet Dell dukker opp. Har dere ikke noe fornuftig å komme med, så la vær..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde legge til en "OBS: Sarkasme"-notis nederst - for de som ikke skjønte det ;)

Uansett, genialt innlegg :D Burde gi en liten klask på lanken til alle antiDell-ere der ute ;)

 

(Personlig bruker jeg ikke Dell. Men jeg skjønner veldig godt at veldig mange trakter etter service, 100% kompatible deler, og ferdigbygde PC-er. Spesielt store selskaper, men også den lille naive hjemmebruker ;) )

Lenke til kommentar

jeg for min del liker enkelt og greit ikke "plastic fantastic"-laptoper, og kundeservice'n til dell stiller jeg store spørsmålstegn ved etter en del dårlige erfaringer blant de jeg kjenner

 

hadde det ikke vært for at jeg er fornøyd med min 12" powerbook hadde jeg kjøpt meg en ibm

Lenke til kommentar
Ei skjønner jeg at det å kunne bestille noe og være sikker på å få 100% kompatible deler kan være noe å trakte for, selv for noen ikke-datakyndige.

Er bare det at det er slettes ikke alltid Dell bruker standardkomponenter i maskinene sine, så du risikerer at deler du kjøper for å oppgradere maskinen din ikke passer.

 

Personlig holder jeg meg langt unna Dell når det gjelder desktop-maskiner, men ville vurdert dem om jeg skulle kjøpe laptop.

 

Og før noen reagerer: jeg jobbet tidligere i et firma som leide maskiner fra Dell, totalt over tusen i tallet, og erfaringene var ikke bare gode. Når vi likevel valgte Dell som samarbeidspartner var det fordi de på kort varsel kunne skaffe tilsvarende maskinpark i tilfelle brann, terroraksjoner, el.lign (bare noen dagers avbrudd ville vørt fatalt for firmaet), og fordi vi hadde behov for å ghoste images over på et stort antall maskiner av gangen , og derfor trengte en haug med maskiner som var helt like.

Lenke til kommentar

Jepp, jeg som har ventet på at de skal svare meg i snart to måneder (etter 5 purringer hvorav en av dem var for "ingen respons) og syntes de har elendig kundestøtte.

 

 

Så dum skjønner nå at jeg er. Beklager, men du har en god ide med tanke på å få folk til å slutte å disse dell bare fordi det er en mote ting, men du skjønner, Dell er ikke bare bra. Du er for langt over til den andre siden at spekteret. Før to måneder siden var Dell favoritt pakke-pc merket mitt som jeg annbefalte til alle.

 

Salgstall representerer heller ikke nødvendigvis kvalitet.

 

Men men, det er min mening.

Lenke til kommentar

burde ligge i offtopic -> søppel denne her? ikke at dette er søppel, men det har da ingenting med hardware å gjøre?

 

ellers synes jeg det er greit med utbrudd av og til, jeg er fornøyd med dell som levrandør, de leverer det de sier de leverer, klarte å lure til seg litt ekstra fra mora mi når jeg bestillte og sa ettertrykkelig at jeg skal kontaktes om det var noe, men de ringte hjem til henne og prakket på henne mer service greier som kostet en tusenlapp ekstra eller noe, det synes jeg ikke noe om.

 

ellers bygger de maskiner selv, som er fint, bare ikke når det går av markedet, hvis man feks trenger et batteri til en 3 år gammel laptop, kan man regne med å punge ut med 1000-1500,- for et nytt batteri.

 

jeg ser du har postet mye, og da skjønner du kanskje at det er mange her på forumet som liker å bygge selv, og at det er mange selvbyggere her inne, ofte derfor de er her også, fordi de har begitt seg utpå noe de ikke har 100% kontroll på, men hvis man alltid skal gjøre det man kan og begrense seg til det vil man ikke utvikle noen egenskaper, tenk om ingen gidder eller tørr gjøre noe de ikke kan fra før og bare gjør det de er trygge på fra før.

 

jeg vil si igjen for de som ikke leser hele mitt innlegg, synes denne skal ligge et annet sted enn her på hardware..

Lenke til kommentar
Det synes ikke jeg. Dell driver jo med hardware.

men dette er jo ikke noe hardware, dette er om firmaet dell.. kanskje lagt det under webshop'r eller noe da. ikke her hvertfall, er jo ikke nevnt et eneste komponent eller problem er noe som har med noe hardware å gjøre, bare generellt om firmaet dell

Lenke til kommentar

Tror folk bør begynne å forstå litt om kundregrupper og lignende, dette gjelder begge sider av saken.

 

Først og fremst til de som hetser dell titt og ofte; dell vil ikke ha dere heller. Dere er sikkert overklokkere, eventuelt gamere, programmerere eller generelt flittige pc-brukere. Jeg tviler på at det er et prioritert segment for dell i markedsføringen og utviklingen av pc-pakkene. De ønsker å selge til den generelle bruker; bestemora på Løten som vil sjekke mail fra barnebarna annenhver fredag, eller småbarnsfamilien som vil lage "vi har født en sønn"-webside på mamma.no - med andre ord joe and joan average.

 

Videre syns jeg man, på grunnlag av tidligere eksempler, ikke kan forvente annet enn et par dårlige erfaringer og dårlige "vibes" rundt dell på et sånt forum som hw.no er. Dette er gjerne en side der de mer kvalitetsbevisste og dataavhengige henger. Dette er ikke joe-average-forum.no. Har man prøvd å overklokke en dell-pc, har man møtt veggen. Har man forsøkt halflife 2 på 1600* oppløsning, har man også møtt nevnte vegg.

 

Videre er det jo erfaringer fra forskjellige bedrifter og lignende her; det er jo også forståelig at de vil kjøpe den pakken dell gir. Dell spesialiserer seg rundt leveringer til bedrifter, de har et meget godt oppbygd serviceapparat, gode garantiordninger og en generell kvalitet som ikke mange andre kan være i nærheten av, og dette dessuten til meget bra priser overall.

 

.. Det er iallefall min mening ..

Lenke til kommentar
Jeg fikser heller ikke ferdige biler

jaha? :p Ikke alle er i stand til å "bygge" sammen en bil selv da.

 

Helst gjør jeg alt selv, og kan ikke forstå hvorfor noen vil kjøpe et ferdig produkt eller tjeneste, når de risikerer å kanskje betale 10% mer... Da tar jeg heller ergelsen over ting som muligens ikke fungerer, eller et dårlig resultat, og gjør det selv...

Det er mange mennesker som ikke har tid eller erfaring hvis pc'en er herpa. Like greit at en henter den og fikser den. Du må tenke deg hvordan situasjonen deres er, ikke fra ditt synspunkt.

 

En annen ting jeg forundrer meg over, er hvorfor så mange større selskap/bedrifter med IT-ansvarlige med mange års erfaring velger Dell som leverandør, når det er så mange fjortisser her på forumet sier at "det er bare dritt", og "Dell will give u hell"... ?

Jeg regner med at de får rabatt av DELL når de bestiller såpass mange maskiner. Tror heller ikke at bedrifter kommer til å overklokke eller spille på dem. Maskinen skal være stabile (som de er). Disse fjortissene har ikke særlig mye peiling @ DELL uansett. De bare hører hva andre sier og sier som begrunning at "DELL bare sux uansett".

 

 

 

Dell = bra for familie faren som ikke har store peilingen på pc og som ønsker en bra kontor pc/familie pc.

 

Alt annet = Billigere, raskere, men helst for de som har peiling og bruker pc'en til spill og slikt.

enig :yes: , Hvorfor er det ingen som skjønner dette?

Lenke til kommentar
En annen ting jeg forundrer meg over, er hvorfor så mange større selskap/bedrifter med IT-ansvarlige med mange års erfaring velger Dell som leverandør, når det er så mange fjortisser her på forumet sier at "det er bare dritt", og "Dell will give u hell"... ?

Hehe...nå tror jeg ikke større selskap/bedrifter baserer sine valg på hva fjortisser på foumet her skriver!

 

Når det er sakt så er jeg en av de som aktivt har gått ut og advart mot dell på forumet...hovedsaklig grunnet forferdelig kundeservice! (Jeg er i så måte en godt voksen fjortiss)

 

Men, jeg vil tro at Dell tar kundeservicen atskillig mer seriøst når det kommer til større selskap/bedrifter!

Lenke til kommentar

ADVARSEL:

Det som følger er min subjektive mening:

 

DELL: Godt nok (stort sett), og kjempebra for alle som ikke tør å begi seg inn på det å bygge en egen PC. Litt mindre mulighet for oppgraderinger. Dette trenger ikke være et problem, da de fleste som ikke vil bygge selv kommer til å oppgradere selv... DELL kjører også noen ganger kanpanjer med gode tilbud. Dessuten så VET du at delene inne i maskina passer sammen.

 

Selvbygd: Større mulighet for oppgraderinger, Lettere å tilpasse akkurat DEG, i mange tilfeller billigere

 

Som du ser så er det en smaksak hva man velger, men DELL er ikke rævva bestandig (uansett hva enkelte mener). DELL er en fin familie-pc f.eks.

 

Selv ville jeg aldri valgt en DELL, men det er MITT valg og alle har rett til å ta sine egne valg.

 

EDIT: Honnør til trådstarter som setter fokus på at mange er forutintatt når det gjelder DELL...

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Dell = bra for familie faren som ikke har store peilingen på pc og som ønsker en bra kontor pc/familie pc.

 

Alt annet = Billigere, raskere, men helst for de som har peiling og bruker pc'en til spill og slikt.

Alt annet???? Vel... velkommen til den virkelige verden. Det er kun sprøyt.. det finnes flere andre leverandører som ikke bare selger dyrt, men også dårligt utstyr. Og en 3,0ghz er og blir en 3.0ghz enten det står Dell eller fjortiss-mekk på fronten. Mange grunner til at en selvbygget ikke blir bra heller, enda flere grunner til at den ikke fungerer i det hele tatt, og du må vente enda lenger på deler.

 

Og hva er spill og slikt? Hvorfor kan ikke en normal Dell med et 800XT kort og 3.2ghz P4 CPU og 1025mb ram brukes til spill og slikt?

 

Eller er ikke en Dell XPS egnet til spill og slikt? Må være for familiefaren i overgangsalderen det da....

 

Fint at alt annet passer for de som har "peiling" da... slikt som de høyt utdannede fjortissene her på forumet...

 

 

 

Og en ting til... jeg glemmer jo selvfølgelig at, bygger du selv kan du overklokke... risikere defekte deler, en masse viftestøy, og da selvfølgelig litt bedring i Sandra.

Ikke misforstå meg, jeg har klokket selv, men poenget er at det er et marked for Dell, et STORT marked.

Lenke til kommentar

Dell har en glimrende markedstrategi og en fin måte for den vanlige mann i gaten å få seg en surfemaskin til en grei penge. Ønsker du derimot å ha litt mer minne, litt raskere skjermkort, litt større skjem osv bli Dell en god del dyrere enn mange av alternativene. (Selv om utgangspunktet er rimeligere) Oppgraderingene deres er altfor dyre etter mitt syn.

 

En test av PC'er fra Dell, Komplett og endel andre valgte en PC som i utgangspunktet var billigst hos Dell. De oppgraderte PC'en en del og hos komplett kom den på mellom 13000 og 14000 mens hos Dell kom den på 7000 mer. Det sier jo litt.

 

Der jeg jobbet før kjøpte vi gjerne Dell servere pga grei pris, grei service og den raske responstiden de reklamerer med. Det betyr ikke at det nødvendigvis er den beste løsningen for alle. Jeg for min del kan anbefale Dell for folk som trenger en billig og grei PC til nettbank, surfing o.l. men absolutt ikke til folk som vil spille. Det blir rett og slett for dyrt.

Lenke til kommentar
Har hørt om mangen som har støtt på store problemer med PSU'ene til Dell, skal ikke så mangen ekstra harddisker i før det er kroken på døra.

 

De har og i meget mangen tilfeller egne løsninger på toweret slik at andre PSU'er

ikke vil passe.

dell bygger vel for å kunne vere rimlig og tjene... dei "vil ikkje" at du skal oppgradere sjølv... meiningen er å levere eit produkt som du kan bruke til du trenger noko betre og kjøper ny maskin... den vanlig mann i gata har ingen bruk for over 200GB i lagringsplass... når det er snakk om å sette inn ny hd so er ikkje det den vanlige mannen i gata som har tenkt å gjere det men nokon som har eit "uvanleg" bruk... den dagen den valige mannen i gata vil oppgradere hd og slikt so er maskina blitt ganske utdatert...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...