Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hva er MTU?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei,

 

MTU = Maximum Transmission Unit

 

maksimale pakke størrelse som overføres via en link (router for eksempel) - MTU bestemmer hvor stor en data-pakke kan være - dvs. når du sender data fra din pc sørger netverkskortet for å lage pakker som sendes til motparten - størrelsen av disse pakkene bestemmes av MTU - pt. er standard MTU ca. 1500 bytes.

 

Hvis du definerer MTU til en for liten verdi er netverkskortet ditt veldig opptatt med å "lage pakker" - og pc'en din vil motta mange "mottat-svar" fra motparten - alt dette tar tid - er pakkene for store vil de måtte overføres igjen i tilfelle feil - det tar mere tid en med mindre pakker. Derfor er riktig MTU pakke-størrelse ganske viktig for å få maksimal hastighet ved dataoverføring.

 

Setter du MTU-verdien for høy vil disse pakkene måtte pakkes ut og inn i nye pakker igjen når data-pakkene passerer en router / et LAN hvor MTU størrelsen er mindre en MTU-størrelsen du har satt hos deg. Da blir dine data-pakkene "defragmentert" og ting vil ta lengere tid igjen.

Lenke til kommentar

MTU er akronym for Maxium Transmission Unit... MTU verdien bestemmer maxstørrelsen på TCP/IP pakkene... Tror 1500 byte MTU er mere eller mindre standard.

 

Som regel så er det best med så høy MTU som mulig fordi det gir lav overhead med tanke på headeren, men den burde samtidig ikke være høyere enn den MTU som er støttet av nettverksutstyr videre mellom avsender mottaker, f.eks. routere og liknende hos ISP'ene. Er din MTU høyere enn den som er støttet av utstyret pakkene skal videre igjennom vil de bli fragmentert, hvis jeg ikke tar feil. For at det ikke skal bli kluss, er vel derfor 1500 bytes en slags uskreven standardverdi.

 

På den andre siden så kan det i nettverksmiljø med høyt pakketap, f.eks. trådløse nettverk, være hensiktmessig med lavere MTU, siden hver tapte pakke representerer en mindre datamengde, altså må færre bytes som må sendes på nytt ved evt. tap. En jeg kjenner var kunde hos en ISP som kjørte mye lavere MTU enn 1500 på sitt utstyr, nettopp fordi de leverte trådløst tilgang over et større geografisk område.

 

edit: Noen kom meg i forkjøpet. Tok meg visst litt god tid med den jah :p

edit2: Elif

Endret av Calm
Lenke til kommentar
Hvis du definerer MTU til en for liten verdi er netverkskortet ditt veldig opptatt med å "lage pakker" - og pc'en din vil motta mange "mottat-svar" fra motparten - alt dette tar tid...

Når det gjelder akkurat det der så er det vel ReceiveWindow (RWIN) verdien som bestemmer hvor mye data som kan overføres før bekreftelse må sendes. MTU verdien har i seg selv ingen til med dette å gjøre så vidt jeg har forstått.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...