Gå til innhold

Everquest vs World of Warcraft


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spør du meg så mener jeg at Blizzard er litt mer troverdig. Slik er d bare. De har lagd konge spill på konge spill. Har ikke no forhold til EQ, men gir likavell WoW en knapp mer her altså ;) Elsker stemningen i Warcraft serien, med alle de mystiske kreftene i en stor verden preget av mange raser :yes:

Lenke til kommentar
Du mente ikke at WoW er barnslig?

Jo, det er liksom mer "barnslig"... mer humor, mer fantasi, mer magisk liksom... mens everquest er grav seriøst. det er ikke barnslig men "litt forbarnslig" for eq spillere ettersom jeg har forstått det.

 

rulleguru: hehe, ja... blir jo kanksje ETTER den første uka det da, første uka ere gaming 24/7 og school 0/7

Endret av bugbear
Lenke til kommentar
Du mente ikke at WoW er barnslig?

Jo, det er liksom mer "barnslig"... mer humor, mer fantasi, mer magisk liksom... mens everquest er grav seriøst. det er ikke barnslig men "litt forbarnslig" for eq spillere ettersom jeg har forstått det.

 

rulleguru: hehe, ja... blir jo kanksje ETTER den første uka det da, første uka ere gaming 24/7 og school 0/7

Må si at jeg føler at WoW er litt mer wannabe RPG, sånn i fohold til at jeg har spilt en del D&D, men er ikke i tvil om at det kommer til å bli veldig bra! Selvfølgelig smak og behag ;)

Lenke til kommentar

Jeg spilte WoW US Beta og ble hekta! Nå har jeg kjøpt EQ2 for å spille det frem til Europa lanseringen, men er blitt hekta her også. Min mening er at WoW har et mer 'arcade' preg, mens EQ2 er et tungt og mer omfattende spill. WoW er også lettere å spille i kortere perioder da du ikke trenger en gruppe til hvert mission, mens EQ2 er basert på gruppespill. Jeg synes også at de questene du får i WoW er veldig rett frem, løp dit, gjør det og da er du ferdig. De stedene du skal til er også rett i nærheten, det var hvertfall slik på de første stedene du besøkte. Ble en lvl 16 dwarf paladin og storkoste meg, men jeg følte at questene var litt for rett frem og tok ikke lang tid å komme seg til stedene du skulle til. Men i EQ2 har jeg fått inntrykk av at det er litt mer grundig, noen quest fortsetter etter første del. Dette er da min mening om de to spillene, men jeg er ikke sikker på hva jeg vil gjøre da WoW blir sluppet. Har jo lyst å spille begge! :D

Lenke til kommentar

Jeg har ikke spillt WoW sjøl, bare lest mye om det, men EQ2 har jeg kjøpt.

 

Fra det jeg har sjekka virker det som mye av gameplay ideene er det samme for begge spillene, ganske mye om du ser overfladisk på det med lignende skills system der du blir sterkere etterhvert som du bruker en skill og levelen din bestemmer grensa for maksen. Quests med valgfri rewards (er faktisk ikke så vanlig i mmorpgs), konseptet med å blande inn høy kvalitet gathering (for crafting) i farlige soner, crafting recipies som quest eller loot og en del sånne småting.

 

For det meste syntes jeg EQ2 virka som mye moro. Irriterende at alt og alle har stemmer og det gjør sikkert at endring av quests ikke er like aktuelt siden det blir mye rot med å spille inn nye opptak og store patcher og grafikken har den samme playmobil følelsen som SWG, men det har aldri vært så veldig nøye for meg så jeg koste meg med quests osv fram til ca tredje uka da gameplayet plutselig skifta voldsomt:

 

Istedet for å progressivt følge deg gjennom en storyline som på newbie området hvor du virkelig har en god innlevelse og plug&play action så dabber det av. Rundt lvl 20 synker hele opplevelsen ned til samme standar som første generasjons mmorpgs der du bruker halve dagen om ikke mer på å grinde levels i et rom av et dungeon før du er sterk nok til å campe i det neste. Quests mobs viser seg å være på respawn timere fra 30 minutter til over 4 timer (Gerreg Skullcrusher) i områder hvor det ofte er mer enn 35 spillere. Den eneste konklusjonen jeg kan dra fra det er at utviklerne vil spillet skal bli langt ved å hindre spilleren i å komme videre istedet for å bare ha lagt ned mer arbeid i å gi mer innhold.

 

Nå som jeg først er i gang med det negative kan jeg ikke ungå å dra fram hvor håpløse dungeons'ene er. Nå har jeg bare prøvd de to første for evil og det aller første for good (som er greit nok).

 

Det første onde dungeon'et, Wailing Caves. Er et sted folk kommer til å tilbringe veldig mange timer. Her sitter det følg i kø og camper quests mobs, sonen lagger fordi den er konstant overbefolka (riktignok lager de undersoner, men ikke før den første utgava er fyllt opp til ca 30 til 40 mann noe hulen ikke har plass til). Training er forferdelig. Til enhver tid må en regne med at en stakkar kommer løpende forbi med alle mobs i hele hulen på slep da selve layouten på hele hula ikke gir deg mulighet til å søke ly. Dette hadde ikke vært et problem om AI'en var beregnelig. Dvs at mob'ene gikk rett tilbake til hvor de kom fra når de er ferdig med å jakta han som stakk. Istedet henger det rundt å klør seg i ræva i noen minutter før de snus. Greit nok, men problemet er at uten advarsel vil en av dem angripe deg noe som igjen fører til at gruppa de er i følger på, andre ganger overser de deg bare selv om de er godt over orange og rød /con

 

Høres det ut som jeg er sint fordi jeg har brent meg på det? Helt sikkert, for det er ikke noe jeg prøver å skjule. Videre har hula en dør midtveis som bare kan åpnes med en nøkkel som kan lootes av en disse rare spawn mob'ene. Men, det er ingenting som hindrer et party å gå ned om et annet holder døra åpen. Problemet oppstår da når de uten nøkkel mister kontrollen over en kamp på innersida. De kommer ikke ut og blir derfor slakta. Javel, sånt skjer. Her kommer death penalty systemet inn.

 

Når du dør tar du en massiv treffer til xp'en din. Hvordan du tolker det kan variere, spillet sier du har "xp gjeld" som du må avbetale fra den framtide xpen i å drepe mobs, men i virkeligheten har spillet tatt xp fra deg. En eller annen smurf har finni ut at å etterlate et lik en må plukke opp eller en god ide som det er. Altså Diablo prinsippet utenom at du ikke etterlater utstyret ditt (på den andre siden kan du ha opp til 10 lik rundt omkring...). Du dør, du henter liket, ulikt f.eks WoW hvor du har alternativer eller AO hvor du ikke har lik i hele tatt. Kan minne om DAoC opplegget med gravsteiner. Desverre er det ikke alltid mulig å få tilbake disse lika. Noen ganger er det rett og slett bare veldig tidskrevende, som når den er på den andre siden av ei låst dør som ikke kan åpnes fra noen side uten nøkkel. Andre ganger fordi de kan dø av fall-skade og enkelte deler av spillet er laget slik at du faktisk ikke kan gå ned å plukke opp liket (du kan derimot du en andre gang på samme sted mens du prøver å hente det :p) eller det står en über mob oppa liket. Sistnevnte har lett for å skje når du prøver å utforske, for spillet liker ikke at du går på egne eventyr for å se verden for tidlig ;) Heldigvis trenger du bare et par sterke guildmates for å redde deg inn fra det.

 

Det andre onde dungeon'et, Fallen Gate, har jeg ikke giddi å vært igjennom. Jeg har sett kanskje første 1/3 av det og det er samme dealen med uberegnelig mobs etter et train (som skjer ofte) og få fristeder (om noen i hele tatt) hvor en kan søke for å ungå å bli tatt av mob respawn ol., når en trenger en pustepause.

 

Kort og godt føler jeg at EQ2 prøvde å lure meg. Spillopplevelsen du får de 15 første lvlene er helt anerledes enn hva som kommer etterpå. Hadde hele spillet vært som newbie sonen hadde jeg gitt det terningkast seks, men nå kaster jeg ikke terningen engang. I starten har du alltid noe å gjøre, alltid quests å fullføre selv om de enkeltvis ikke gir så mye tilbake så er det en følelse av å komme videre. Å stå på en plass og drepe samme mob hele dagen eller å sitte i kø til en rare spawn er ikke noe nytt å spennende som EQ2 har finni på, men akkurat den grunnen til at jeg har gått lei av tidligere online spill. Det virker som en pakkeløsning med alt som allerede er blitt gjort for fem år siden.

 

Nå har jeg ikke nevnt PvP enda, men det er noe jeg kunne levd uten om EQ2 hadde tilfredstilt på PvE. På den andre siden gir PvP serverne til WoW en mulighet for best from both worlds om det er det en ser etter, og det gjør jeg ;)

 

Kall meg naiv, men jeg har inntrykket av at WoW gjør ting mer spillervennlig. Nå veit jeg at dungeons ol ikke alle kommer til å ha undersoner for hver gruppe ala Guild Wars, men det virker som de iallfall har gått for en fornuftig mellomting for å ungå kølapp og ventetid tankegangen. Kjentfolk av meg som har vært i closed beta snakker også varmt om quest-mengden og variasjonen så jeg har forhåpninger om være mer "med" i spillet her. En amerikaner klarte å nå lvl 60 i WoW us retail etter mindre enn to uker og noen bruker det som argument for at spillet er for kort. Jeg ser det på en annen måte. Av alle klasse og rase muligheter i WoW er det så mange jeg kunne tenkte meg at om det er gjørbart å få flere til maks level uten å bo i spillet i flere år så er det en god ting. Mere leketøy for meg. Og her kommer PvP delen inn synes jeg, når en først har begynt å nå lvl 60 kommer perfeksjonering delen inn. Lage en ny kar (eller re-traine) og prøve å nå en god formel for å overleve mot andre spillere, pluss å kunne bygge seg opp videre ved å jobbe seg gjennom raids for å skaffe top-of-the-line über utstyr.

 

Obs! Advarsel: Er det objektivitet eller godt begrunna utsagn du er på utkikk etter så ikke les dette.

 

Edit: har ikke retta stavefeil. De er den del av sjarmen med ranting.

Endret av Monsoon
Lenke til kommentar

Kommer nok til og velge WoW nettopp pga. det er litt "barnsligere" som bugbear sier. Det skal jo være gøy og spille spill, ikke sånn at man må spille flere timer om gangen for at det skal være noe vits.

 

Spill må ikke være altfor alvorlig.

Har fått inntrykk av at alt er så mye mer alvorlig i EQ2 i forhold til WoW.

Stemningen, grafikken. Jeg syns liker ikke å spille spill som er, ja for alvorlige

Lenke til kommentar
Må si at jeg føler at WoW er litt mer wannabe RPG, sånn i fohold til at jeg har spilt en del D&D, men er ikke i tvil om at det kommer til å bli veldig bra! Selvfølgelig smak og behag ;)

MMORPG og vanlige RPG må bygges på forskjellige måter for å få frem forskjellige verdier. Om du hadde spillt D&D med 1000 andre folk (ja jeg vet det ville tatt ekstremt lang tid å snakke med DM men snakker i teoretisk form her) hadde det neppe fungert så bra med tanke på samarbeid og møte med andre folk og kamper mellom store grupper med spillere.

Lenke til kommentar
Jeg har ikke spillt WoW sjøl, bare lest mye om det, men EQ2 har jeg kjøpt.

 

Fra det jeg har sjekka virker det som mye av gameplay ideene er det samme for begge spillene, ganske mye om du ser overfladisk på det med lignende skills system der du blir sterkere etterhvert som du bruker en skill og levelen din bestemmer grensa for maksen. Quests med valgfri rewards (er faktisk ikke så vanlig i mmorpgs), konseptet med å blande inn høy kvalitet gathering (for crafting) i farlige soner, crafting recipies som quest eller loot og en del sånne småting.

 

For det meste syntes jeg EQ2 virka som mye moro. Irriterende at alt og alle har stemmer og det gjør sikkert at endring av quests ikke er like aktuelt siden det blir mye rot med å spille inn nye opptak og store patcher og grafikken har den samme playmobil følelsen som SWG, men det har aldri vært så veldig nøye for meg så jeg koste meg med quests osv fram til ca tredje uka da gameplayet plutselig skifta voldsomt:

 

Istedet for å progressivt følge deg gjennom en storyline som på newbie området hvor du virkelig har en god innlevelse og plug&play action så dabber det av. Rundt lvl 20 synker hele opplevelsen ned til samme standar som første generasjons mmorpgs der du bruker halve dagen om ikke mer på å grinde levels i et rom av et dungeon før du er sterk nok til å campe i det neste. Quests mobs viser seg å være på respawn timere fra 30 minutter til over 4 timer (Gerreg Skullcrusher) i områder hvor det ofte er mer enn 35 spillere. Den eneste konklusjonen jeg kan dra fra det er at utviklerne vil spillet skal bli langt ved å hindre spilleren i å komme videre istedet for å bare ha lagt ned mer arbeid i å gi mer innhold.

 

Nå som jeg først er i gang med det negative kan jeg ikke ungå å dra fram hvor håpløse dungeons'ene er. Nå har jeg bare prøvd de to første for evil og det aller første for good (som er greit nok).

 

Det første onde dungeon'et, Wailing Caves. Er et sted folk kommer til å tilbringe veldig mange timer. Her sitter det følg i kø og camper quests mobs, sonen lagger fordi den er konstant overbefolka (riktignok lager de undersoner, men ikke før den første utgava er fyllt opp til ca 30 til 40 mann noe hulen ikke har plass til). Training er forferdelig. Til enhver tid må en regne med at en stakkar kommer løpende forbi med alle mobs i hele hulen på slep da selve layouten på hele hula ikke gir deg mulighet til å søke ly. Dette hadde ikke vært et problem om AI'en var beregnelig. Dvs at mob'ene gikk rett tilbake til hvor de kom fra når de er ferdig med å jakta han som stakk. Istedet henger det rundt å klør seg i ræva i noen minutter før de snus. Greit nok, men problemet er at uten advarsel vil en av dem angripe deg noe som igjen fører til at gruppa de er i følger på, andre ganger overser de deg bare selv om de er godt over orange og rød /con

 

Høres det ut som jeg er sint fordi jeg har brent meg på det? Helt sikkert, for det er ikke noe jeg prøver å skjule. Videre har hula en dør midtveis som bare kan åpnes med en nøkkel som kan lootes av en disse rare spawn mob'ene. Men, det er ingenting som hindrer et party å gå ned om et annet holder døra åpen. Problemet oppstår da når de uten nøkkel mister kontrollen over en kamp på innersida. De kommer ikke ut og blir derfor slakta. Javel, sånt skjer. Her kommer death penalty systemet inn.

 

Når du dør tar du en massiv treffer til xp'en din. Hvordan du tolker det kan variere, spillet sier du har "xp gjeld" som du må avbetale fra den framtide xpen i å drepe mobs, men i virkeligheten har spillet tatt xp fra deg. En eller annen smurf har finni ut at å etterlate et lik en må plukke opp eller en god ide som det er. Altså Diablo prinsippet utenom at du ikke etterlater utstyret ditt (på den andre siden kan du ha opp til 10 lik rundt omkring...). Du dør, du henter liket, ulikt f.eks WoW hvor du har alternativer eller AO hvor du ikke har lik i hele tatt. Kan minne om DAoC opplegget med gravsteiner. Desverre er det ikke alltid mulig å få tilbake disse lika. Noen ganger er det rett og slett bare veldig tidskrevende, som når den er på den andre siden av ei låst dør som ikke kan åpnes fra noen side uten nøkkel. Andre ganger fordi de kan dø av fall-skade og enkelte deler av spillet er laget slik at du faktisk ikke kan gå ned å plukke opp liket (du kan derimot du en andre gang på samme sted mens du prøver å hente det :p) eller det står en über mob oppa liket. Sistnevnte har lett for å skje når du prøver å utforske, for spillet liker ikke at du går på egne eventyr for å se verden for tidlig ;) Heldigvis trenger du bare et par sterke guildmates for å redde deg inn fra det.

 

Det andre onde dungeon'et, Fallen Gate, har jeg ikke giddi å vært igjennom. Jeg har sett kanskje første 1/3 av det og det er samme dealen med uberegnelig mobs etter et train (som skjer ofte) og få fristeder (om noen i hele tatt) hvor en kan søke for å ungå å bli tatt av mob respawn ol., når en trenger en pustepause.

 

Kort og godt føler jeg at EQ2 prøvde å lure meg. Spillopplevelsen du får de 15 første lvlene er helt anerledes enn hva som kommer etterpå. Hadde hele spillet vært som newbie sonen hadde jeg gitt det terningkast seks, men nå kaster jeg ikke terningen engang. I starten har du alltid noe å gjøre, alltid quests å fullføre selv om de enkeltvis ikke gir så mye tilbake så er det en følelse av å komme videre. Å stå på en plass og drepe samme mob hele dagen eller å sitte i kø til en rare spawn er ikke noe nytt å spennende som EQ2 har finni på, men akkurat den grunnen til at jeg har gått lei av tidligere online spill. Det virker som en pakkeløsning med alt som allerede er blitt gjort for fem år siden.

 

Nå har jeg ikke nevnt PvP enda, men det er noe jeg kunne levd uten om EQ2 hadde tilfredstilt på PvE. På den andre siden gir PvP serverne til WoW en mulighet for best from both worlds om det er det en ser etter, og det gjør jeg ;)

 

Kall meg naiv, men jeg har inntrykket av at WoW gjør ting mer spillervennlig. Nå veit jeg at dungeons ol ikke alle kommer til å ha undersoner for hver gruppe ala Guild Wars, men det virker som de iallfall har gått for en fornuftig mellomting for å ungå kølapp og ventetid tankegangen. Kjentfolk av meg som har vært i closed beta snakker også varmt om quest-mengden og variasjonen så jeg har forhåpninger om være mer "med" i spillet her. En amerikaner klarte å nå lvl 60 i WoW us retail etter mindre enn to uker og noen bruker det som argument for at spillet er for kort. Jeg ser det på en annen måte. Av alle klasse og rase muligheter i WoW er det så mange jeg kunne tenkte meg at om det er gjørbart å få flere til maks level uten å bo i spillet i flere år så er det en god ting. Mere leketøy for meg. Og her kommer PvP delen inn synes jeg, når en først har begynt å nå lvl 60 kommer perfeksjonering delen inn. Lage en ny kar (eller re-traine) og prøve å nå en god formel for å overleve mot andre spillere, pluss å kunne bygge seg opp videre ved å jobbe seg gjennom raids for å skaffe top-of-the-line über utstyr.

 

Obs! Advarsel: Er det objektivitet eller godt begrunna utsagn du er på utkikk etter så ikke les dette.

 

Edit: har ikke retta stavefeil. De er den del av sjarmen med ranting.

For det første så har ikke 'Gerreg Skullcrusher' en respawn-time på opptil fire timer som du hevder, men knapt en halvtime til en time. Problemet er at det er så mye folk i WC at han blir slaktet av folk som ikke trenger ham til quest, og derfor er det sjeldent man ser ham i "peak hours".

 

For det andre så er det ikke slik at fiender som er traina angriper deg hvis de har blitt traina til hvor du står. Fiender kan bare aggroe deg hvis du angriper de når de er utenfor "posten sin", hvis ikke må du gå til der de spawner for å trekke til deg aggro.

 

Som du sier har du dårlig begrunnede argument, og ranter om masse halvsannheter, noen steder virker det bare som om du vil dra Everquest 2 helt ned i grøfta, uten noe som helst grunnlag. Tingene du kommer med er typiske "todagers betaopplevelser". Tar du deg tid til å sette deg inn i spillet, i stedet for å kjede deg i en halvtime, og skru av alt, så blir nok posten din halvert.

Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke tid til å gjøre den mindre.

 

Jeg har ikke noe agenda annet enn å slite ut tastaturet mens jeg venter på WoW final beta, om folk blir påvirka av meningene mine eller ikke orker lese teksten min blir hipp som happ. Var bare givende å skrive det, fordi jeg har spart meg fra å klage tidligere da det ikke har hatt noen hensikt på forum der folk spiller eq2.

 

Men det beskrivd ovenfor er ting jeg har opplevd. Og jeg sa vi venta i _mer_ enn 4 timer på Gerreg, men jeg mista telling. Nå viste det seg i etterkanten at instance #1 av Wailing Caves var bugga så han aldri spawna, men det har jo ingenting med saken å gjøre :p

Lenke til kommentar

World of Warcraft har i forhold til mange RPG spill (tenker ikke bare på MMO), en fantastisk god og "lys" stemning. Dette må være en av de tingene somgjør wow til et must. Jeg spilte i US OB og kkom til lvl 21. Og i løpet av de lvl`ene (iallefall de første) er det mye løp dit, hent det og drep så og så mange. Men det var slettes ikke noe problem for meg. På grunn av hvor fantastisk jeg synes wow verdenen er, på grunn av stemning og sånt, var det bare en glede å gjøre de questene. Og når det gjelder oppfatningen som noen har, av at spillet er kort på grunn av "lvl 60 på to uker": Han som gjorde det, må ha misforstått noe helt og fullt. Hva er gleden med å bli raskest mulig ferdig? Man skal ta seg god tid og nyte slike spill. Og når vi likevel snakker om det, Blizzard har jo et team som sitter og skal redigere og lage nye quester underveis, så man kan jo ikke si at alt ender på lvl 60. Uansett, det er der PvP kommer inn. Når du har kommet så langt og er så høy lvl så er det jo grusomt morsomt og raide. Raiding er noe jeg kommer til å gjøre mye av, så spillelengden på wow for min del kommer vel så og si til å være uendelig, med mindre jeg blir lei etterhvert, noe som ikke kommer til å skje med det første.

Lenke til kommentar

Jeg har selv en 70 BST på EQ1

http://www.magelo.com/eq_view_profile.html?num=877824

 

Igjennom tidene har jeg spilt mange MMORPG. Blant annet, Som nevnt EverQuest, The Realm, Dark Ages of Camelot, Anarcy Online, Shadowbane(delvis) og Asherons Call 1-2(delvis) ++

 

Jeg trodde med dette at jeg hadde brukt opp den gledens-ryden man får når man starter et nytt MMORPG og får mekke ny character. Alltid kos det :yes:

Men der tok jeg feil. Wow var noe eget. Hjemmekoslig er vel det beste ordet jeg kommer på for å beskrive WoW verdnen. I ettertid har jeg mistet helt lysten på EQ, selv om jeg spiller i en High End Uberguild med bare Skandinavere og koste meg veldig. WoW var på så mange måte mye bedre og enklere. Questene var løselig og tok ikke hele dager som på EQ.

 

Yeh, nå lurer jeg egentlig på hvorfor jeg skriver dette menneh. Sikkert greit å vite :tease:

Lenke til kommentar

Flott å se noen high end EQ spillere som liker WoW hehe.. har spillt high end EQ selv og har som regel bare hørt negativt om WoW fra dem jeg spiller EQ med. De ser ut til å være enige om at WoW blir for enkelt.......

 

Hva heter guildet ditt forresten?

Endret av Yoruk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...