Gå til innhold

Flere minnekort eller ekstern lagringsenhet?


Anbefalte innlegg

Jeg har en Canon S1IS og et 512 mb minnekort. Det er sikkert nok for en ferietur så lange man bare tar bilder, men siden kameraet har ganske bra videomuligheter kan det være interessant med litt mer lagringsmuligheter.

 

Det jeg derfor lurer litt på er om jeg skal kjøpe flere CF kort eller investere i en harddrivebasert kortleser som xdrive eller liknende.

 

En slik boks koster et par tusen, så med dagens priser på CF kort kan jeg få omtrent tre 1GB CF kort for det en xdrive koster. Jeg får mer plass med en xdrive på 20-30 GB, men jeg regner med at jeg kommer langt med 3-4 GB inkludert videosnutter.

 

Jeg holdt på å bestille en slik xdrive eller tilsvarende, men tenkte kanskje at det var like greit, og kanskje sikrere, å kjøpe noenl ekstra minnekort.

 

Synspunkter og erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil anbefale en hybridløsning.

Kjøp et ekstra CF kort på en GB, og en slik ekstern sak, har selv tenkt på en ekstern disk, og mener en slik bør ha mp3-spiller og LITT ekstrautstyr for mer allsidig bruk.

Da har du to CF kort du kan bytte mellom, ha det ene i kamera mens det andre kopieres, selv om du nok sjelden har behov for så rask workflow, kan det ikke skade. Noe som også er typisk er at det ene kortet du tar med deg streiker, anbefaler deg derfor å ha minst to.

Lenke til kommentar

Om det var slik at jeg kunne gå inn i en butikk og enten raske med meg 3 kort på 1 GB hver, eller en lagringsenhet hadde valget vært lett.

Tror også behovet for masse kortplass er hauset noe opp. Jeg har ett kort på 1 GB, og to på 256 MB hver. Jeg fyller aldri de to på 256 MB engang før jeg tømmer de over på PC`n.... Ferieturer gjør behovet større, men 1,5 GB som jeg har, rommer ganske mange bilder. Før i tiden da folk hadde analoge kameraer tok de kanskje 2-3 filmer a`24 bilder i løpet av en fertie. Nå skal det tas 100-vis, for ikke å si 1000-vis. Tull i bunn og grunn.

 

Og om man filmer mye tar jo det mye plass selvfølgelig. Men på en ferietur kunne det kanskje heller lønne seg å korttidsleie et DV-kamera med på turen....(?)

 

F828

Lenke til kommentar

Med mindre jeg er på ferie i villmarka har jeg klart meg lenge med 2x512 Mb. Så lenge du er i nærheten av et sted med fotobutikk er det bare å stikke innom og få bildene brent ut på CD. Pleier koste fra 40-70 kr avhengig av hvor dyr byen er.Funker iallefall bra de aller fleste steder i Europa.

 

Og så får vi jo støttet fotobutikkene litt... :) De har det jo ikke akkurat gode tider etter at folk gikk over til digitalt...

Lenke til kommentar

Jeg har to kort nå, ett på 512 og ett på 1gb. I dag har jeg bestilt enda et på 1 gb (et raskt) + en x-drive på 60gb. Den sistnevnte er til ferieturer ol. Før har jeg dratt på en bærbar pc, og det har vært litt tungvint.

 

Jeg tar som regel bilder i raw + jpeg, og da er det ikke plass til flere enn ca 70 bilder på et 1 gb-kort. Tar du bare bilder i jpeg, trenger du neppe mer enn 3 gb med kort. Du kan jo kikke gjennom bildene av og til og slette de som ikke er noe særlig.

 

Tor

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...