Gå til innhold

Winamp og Windows Media Player hakker!!


Anbefalte innlegg

Jeg har et problem med winamp! Når jeg spiller av mp3-filer, hopper de av og til, de skipper et sekund eller to i sangen! Meget irreterende er det. Det er nesten som når man ikke bruker DMA ved avspilling av cd'er, men ikke like ofte. Det skjer kanskje 2-3 ganger pr. sang, uavhengig av kvaliteten på sangen osv. Det skyldes ikke mangel på minne eller maskinkraft. Har Audigy, med nyeste drivere til xp. Bruker Winamp 2.8 full.

 

Oppdatering: Det gjelder ikke bare Winamp! Windows Media Player hopper og, med både musikkfiler og videofiler! Er det noen som kan hjelpe meg? Det er vanvittig irreterende!

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: dominizer på 2002-05-31 17:20 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: dominizer på 2002-06-01 00:35 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tviler på at det er driverproblem. Har aldri hatt det før, bare nå i det siste. Bruker samme drivere som alltid. Det som er merkelig er at det er i alle multimedia-program! WMP skipper også når jeg spiller av video. Det er sjelden det skjer, men ytterst irreterende. Har oppdatert Windows og alle drivere jeg bruker til lyd og slikt.

Lenke til kommentar

har du prøvd andre os'er, og sett etter om problemet vedvarer?

om det forsvinner, så er jo saken enkel: xp DØ.

om skurringen mot formodning ikke skulle forsvinne, så har du et hardware problem ett eller annet sted.

 

sist gang jeg hørte om et lydkort som skurret var hos en kompis av meg. han hadde en pll 233 med et isa-lydkort. det skurret skikkelig bra når vi lastet inn dokumenter, og scrollet nedover sidene. tilslutt gjorde vi dette hver gang vi var over hos ham. tilslutt klikket det for ham, og han kjøpte seg nytt lydkort. han er i dag innlagt på mentalen (bare flipper!) han lever i beste velgående som sykepleier.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Hadde lignende problem selv: Mp3 hakket, og maskinen gikk generelt sent. Mitt problem oppstod kun når jeg brukte Norton Firewall, og jeg samtidig benyttet en fildelingstjeneste (typisk mange connections samtidig) Gikk over til ZoneAlarm, og problemet forsvant.

Er vel lite sannsynlig at det er samme problem hos deg, men tenkte jeg kunne nevne det.

Lykke til videre med søket etter feilen....

Lenke til kommentar

Har noen lignende problemer. Innimellom i WinAmp og MediaPlayer har jeg hatt diverse små knepp i lyden. De høres ut som en feil i kodinga, men er ikke det. Hvis jeg skipper tilbake så er de borte. Høres veldig tydelig hvis jeg skrur opp lyden på forsterkeren og spiller noe som har lav lyd. I perioder har DivX filer fungert dårlig. Ble spilt av perfekt i noen minutter. Plutselig kommer den en scene som går kjempefort. Viker som om bildet er forsika og prøver å ta igjen lyden.

 

Tror problemene er relatert til diverse kombinasjoner av Audigy og VIA driverene. Har prøvd forskjellige, men har aldri fått det helt perfekt. Tror ikke VIA og creative er så glad i hverandre. Slet veldig med Live-kortet. Fungerer ikke så verst nå, men er ikke perfekt. Bruker nå VIA 4-1 v4.38 og Audiogy driver fra 10/9-2001 versjon 2.0.0.10.

 

Har prøvd å fjerne mye hardware, det var ikke problemet.

-------------------------------------------------

Abit VP6

Dual Pentium III 700MHz @ 933MHz

1GB SDRAM CL2 (2x512MB)

GeForce 3 64MB DDR @ 225/500MHz - m/19" skjerm

3dfx Banshee PCI 16MB - m/15" skjerm

3Com 3C905TX-M 10/100Mbps

Intel Pro 10/100Mbps

SoundBlaster Audigy

Tekram DC390F SCSI kontroller

Plextor 40x SCSI-CD

Plextor 40x12x40x IDE-CDRW

Afreey 6x30x IDE-DVD

Mitsumi 16x IDE-CD

2 x Western Digital 30GB IDE

1 x IBM 8GB IDE

2 x 3.5" Floppy

 

_________________

Dual Pentium 3 700@933MHz, 1GB RAM, 64MB GeForce 3, SoundBlaster Audigy, DolbyDigital 7.1 - THX Ultra stereoanlegg, +++

 

[ Denne Melding var redigert av: olapirat på 2002-06-03 02:31 ]

Lenke til kommentar

Jeg vet at problemet ikke er WinXP. Jeg hadde samme oppsettet før, og da fungerte alt helt fint. Etter at jeg byttet harddisk, fra en gammel imb vrak til WD 40GB, og reinstallerte Windows, oppstod problemet. Har siste Via-drivere og Audigy-drivere, samme som jeg brukte før. Derfor tror jeg at det er noe med instillingene i Windows, som da vel er blitt resatt etter formatteringen, men vet ikke hva! Har sett gjennom alt jeg kan tenke meg.

 

Btw. Det er ikke noe iveien med harddisken, har testet det. Det må være software problem. Hvis det hadde vært feil på lydkortet, ville nok ikke video-filer også skippet. Derfor tror jeg det bare er en innstilling et sted, men hva? Gud vet...

Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problemet med Win2K og hovedkortet Cusl2m fra ASUS i fjor sommer. Til å bli sprø av!

 

Jeg bruker også NIS2002 (Norton firewall etc)

 

Det tok meg mange mange uker å løse problemet. Endret innstillinger i bios, byttet drivere og reinnstallerte flere ganger. Det ga seg bare plutselig. Har senere prøvd å få tilbake problemet men nå klarer jeg ikke det heller.

 

Så jeg begriper ikke hva slik hakkelyd kommer av. Ringte Tech Computers og spurte også, men de visste heller ikke noe. De rådet meg faktisk til å bare bytte om PCI kortene slik at kortet i slot1 ble satt i slot2 og kortet i slot2 i slot1 osv.

 

Husker ikke om det var det som var løsningen. I så tilfelle så måtte det vel ha noe med IRQ'er å gjøre?

Lenke til kommentar

Jeg har ett lignende problem.

Men det kommer av at jeg kjører Digital forbindelse til forsterkeren, og når kjøleskapet eller lignende strøm tinger slår seg på så skaper den en strøm forstyrrelse slik at den kutter. Dette gjelder ikke mine analoge hodetelefoner som er koblet på samme lydkort. Creative Live kort (ett av de første med digital utgang.)

Lenke til kommentar

Bare et innfall: jeg har et Terratec 64 XL (Gaaaammelt og dyyyyyrt :sad: ), som jeg har slitt noe jævlig med driverne til. Når dette problemet du beskriver oppstår hos meg (ooooofte), er det alltid problemer med lydkortets innstillinger. Selv om alt er PnP, må jeg inn og fikse. Som regel må jeg sette Latency til 5 ms. Hvis du har noe sånt i driverne, prøv det.

 

Og videre: når jeg har hatt slike problemer, har også videoen hakket! Antagelig korrigeres bildet ved å time de derre framene, eh, hva heter de bildene i videofiler som er kodet fullstørrelse ca hvert sekund som resten av streamen kodes utfra... cue-frames? ... i alle fall, disse kan kanskje være låst opp mot tidsadresser i lyd-delen av fila? Begge problemene har blitt løst ved å rette på Latency'en til lydkortet.

 

[ Denne Melding var redigert av: Onkel på 2002-06-04 14:56 ]

Lenke til kommentar

Hei, godt å høre at du har samme problem som meg...

Har winXP, audigy, og abit kt7a. Har hakking i winamp, faktisk mer i 2.80, enn 2.78. I wmp er det lite hakking, så jeg klarer å leve med det, bare hver 10.-20. sang.

Har ingen problemer med divX. Har nye 4in1 drivere og alle updates på windows. Skjønner det ikke jeg heller.

Har prøvd å bytte pci porter, men det hjalp ikke.

 

Håper noen finner ut av det

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...