LarsP Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Glykogen består av flere tusen glukosemolekyler som er koblet sammen. Endelsen -ose (glukose) betegner at stoffet er et sukker, altså et karbohydrat. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Man kan vel si at man inntar glukose ( r ) som blir forbrukt eller lagret som glykogen... ? Lenke til kommentar
Zepticon Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Man kan vel si at man inntar glukose ( r ) som blir forbrukt eller lagret som glykogen... ? Alt ender opp som Glykogen, men prosessen for å komme dit er svært forskjellig for fettsyrer, karbohydrater og aminosyrer. Hva som skjer hvor og slikt er et eget studium i biokjemi. KArbohydrater (sukker) brytes ned ved hjelp av sitronsyre/krebs syklusen, mens proteiner må først gjenom urea, og så en glukogeniserings(?) fase. Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Vil du ikke ha i deg kalorier? Vel legg deg ned å dø, kkthxbai Lenke til kommentar
Matsemann Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Derfor er proteiner slankende - Mus trenger seks ganger mer energi for å legge på seg et gram når de har et høyt inntak av proteiner, sier forsker Lise Madsen ved NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning) i Bergen til Forskning. Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Jeje, da var 120 stk egg i hus 2 Lenke til kommentar
Matsemann Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Hah, skummel tur hjem fra butikken eller? Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 De er nok ikke kjøpt i butikken Kommer rett fra hønsegården. Turen gikk forøvrig fint, til tross for humpete vei. Lenke til kommentar
Matsemann Skrevet 20. september 2010 Del Skrevet 20. september 2010 Jeg hadde egentlig håpet på en "snublet i dørkarmen og mistet alle eggene utover gulvet" eller noe. Mye morsommere. Jeg sykla (som vanlig) til trening idag. Var visst stengt på Dragvoll, så måtte sykle til Gløs. Det betyr ca. 9 km med sykling før trening. Og når jeg kom frem var det jo stappfullt, siden alle var der. Lenke til kommentar
phax Skrevet 21. september 2010 Del Skrevet 21. september 2010 Noen som har en god video på utførelse av foroverbøyd stangroing? Syns jeg ser så utrolig mye variasjon iforhold til hvor bredt man skal holde, hvor langt frem man skal trekke opp osv. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 21. september 2010 Del Skrevet 21. september 2010 (endret) Bare en liten tester... Frokost: 50-60g havregryn i melk med rosiner, mandler og valnøtter + 1 proteinshake med 2 scoops whey, 1ss tran, 2 vitaminbjørner Lunch: 1 skyr (160g) og 2 fiberrik Mellommåltid: 1 proteinshake med 2 scoops whey og 10g kreatin Rett etter trening: 1 proteinshake med 2 scoops prot, 2 scoops karbo og 10g kreatin Middag: 400g karbonadedeig, 50g pasta, masse grønnsaker med et glass melk til Kveldsmat: omelett med 3 egg, purreløk, salamibiter, servelatbiter og brokkoli med 2 glass melk til + 1 proteinshake med 2 scoops whey og 1ss tran 4 liter vann fordelt utover dagen og selvfølgelig før og under trening de dagene det trenes. Til en som er 165cm og 65 kilo så burde vel dette holde for å øke vekt/muskelmasse? EDIT: tranen for seg selv, ikke i shaken Endret 21. september 2010 av Doofenschmitz Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 21. september 2010 Del Skrevet 21. september 2010 Noen som har en god video på utførelse av foroverbøyd stangroing? Syns jeg ser så utrolig mye variasjon iforhold til hvor bredt man skal holde, hvor langt frem man skal trekke opp osv. har en bra en her... Lenke til kommentar
storken Skrevet 21. september 2010 Del Skrevet 21. september 2010 (endret) Derfor er proteiner slankende - Mus trenger seks ganger mer energi for å legge på seg et gram når de har et høyt inntak av proteiner, sier forsker Lise Madsen ved NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning) i Bergen til Forskning. Forskning på menneskelig ernæring med bruk av mus er jeg ikke noen stor fan av. Et eksempel er insulin, som i mus har en annen virkemåte enn i mennesker - noe har ført til mange misforståelser. Utdrag fra en artikkel rundt dette: The Black Age of Endocrinology However, before Schafer was proven correct, the "Black Age of Endocrinology" ensued. This was the time period between 1950 and 1980, where scientists extrapolated beyond their discoveries. They took in vitro animal data (research performed in a test tube or culture), and then assumed that the same thing happens in humans in vivo (inside the body). In fact, one of the reasons I am so highly critical of Gary Taubes and his Good Calories, Bad Calories book is that he relies heavily on research from this period, despite the fact that much of what was thought then has either been overturned by better research, or at least significantly altered. Taubes even stated around the 31 minute mark in this interview that he doesn't pay attention to modern research because "all of this should have been obvious decades ago." This is a surprising stance for a science writer; I would think that he would understand that conclusions in science are always tentative. This is particularly true in the nutritional and physiological sciences, where advances in measurement techniques have allowed us to measure and discover things that we could not measure before; this has overturned or modified many hypotheses and thoughts over the years. But I digress. The Black Age of Endocrinology is what led to the now mistaken belief that insulin is needed for your cells to take up glucose. Experiments in the 1950s showed that insulin could stimulate bits of rat muscle and fat to take up glucose. This data was extrapolated to humans, and it was then incorrectly hypothesized that a lack of insulin results in glucose not being able to get inside your cells, and thus blood glucose climbs to dangerous levels. This erroneous thinking has now been taught in textbooks and college classes all over the world for many years, resulting in dogma. Unfortunately, it is very difficult to overcome dogma, and even though this concept of insulin was shown to be wrong in the 1970′s, it still continues to be taught to this day. - Kilde Endret 21. september 2010 av storken Lenke til kommentar
MooseOnTheRun Skrevet 21. september 2010 Del Skrevet 21. september 2010 Lurer på om jeg skal kutte ned til 2. styrketreninger i uken også 2-3 kondisjon (4x4) Har ikke hatt tid til 3 styrke og 2-3 kondisjon så da har styrke blitt prioritert i lang tid nå. Målet er å få bedre kondisjon, samt beholde muskelstyrke og muskelmasse. Hvor viktig vil det da være å få i seg nok proteiner for at ikke musklene skal bli borte? Har dårlig råd så proteinpulver er en sur utgift, hvertfall når jeg ikke skal øke i muskelmasse eller styrke Skjønner at det kommer jo helt ann på mitt vanlige kosthold. Går mye i brød, havregryn, banan, eple og alle forskjellig typer middager. Drikker en del melk så litt proteiner blir det jo, men langt fra det ultimate! Pleier ikke være så mye ferdig mat. Er ikke snakk om deff... Lenke til kommentar
bIsk0p Skrevet 22. september 2010 Del Skrevet 22. september 2010 Lurer på om jeg skal kutte ned til 2. styrketreninger i uken også 2-3 kondisjon (4x4) Har ikke hatt tid til 3 styrke og 2-3 kondisjon så da har styrke blitt prioritert i lang tid nå. Målet er å få bedre kondisjon, samt beholde muskelstyrke og muskelmasse. Hvor viktig vil det da være å få i seg nok proteiner for at ikke musklene skal bli borte? Har dårlig råd så proteinpulver er en sur utgift, hvertfall når jeg ikke skal øke i muskelmasse eller styrke Skjønner at det kommer jo helt ann på mitt vanlige kosthold. Går mye i brød, havregryn, banan, eple og alle forskjellig typer middager. Drikker en del melk så litt proteiner blir det jo, men langt fra det ultimate! Pleier ikke være så mye ferdig mat. Er ikke snakk om deff... Nå vet jeg ikke hva 4x4 er, men det å ha en økt etter styrke treningen (som strengt tatt ikke trenger å ta mer enn 30 min, burde gå fint. Kanskje du kan endre programmet slik at du får mer kondisjons trening ved styrke trening? Rykk og støt med lav vekt og "høyt" tempo/små pauser mellom sett tar på kondisjonen. Når det gjelder proteiner, så burde du holde 1,5-2gram per kilo muskler. Men proteinpulver er ikke nødvendig for å holde dette. En veldig billig protein kilde er tunfisk på boks, verd et forsøk. Lite proteiner i det du nevner over.. Lenke til kommentar
bIsk0p Skrevet 22. september 2010 Del Skrevet 22. september 2010 Jeg ville heller kjøpt ProZyme og vanlig kreatin monohydrat og omega3'en sepparat for 1470,- Disse fancy dilldall kreatinproduktene vil ikke gi noe mer eller være noe merkbart bedre enn vanlig monohydrat. Synes også at Omega3'en er i overkant dyr og det er bare 2 dl. Kjøp 3 dl selolje for halve prisen andre steder Edit: Hvis du absolutt vil ha ProZyme, men ikke MÅ kjøpe fra TN, så anbefaler jeg deg å kjøpe det fra x-life. Der får du: ProZyme: 999,- Kreatin (500g): 99,- Selolje (300ml): 140,- Selolje (3x300ml): 279,- You do the math Litt treg og lat, derfor dette tar så langt tid.. Bedre nå? Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 22. september 2010 Del Skrevet 22. september 2010 Vil påstå at du får mer for pengene der ja Hvorfor ikke kjøpe 500 gram kreatin til 99? Lenke til kommentar
bIsk0p Skrevet 22. september 2010 Del Skrevet 22. september 2010 Vil påstå at du får mer for pengene der ja Hvorfor ikke kjøpe 500 gram kreatin til 99? Så ikke den, oppdatert! Lenke til kommentar
2bb1 Skrevet 22. september 2010 Del Skrevet 22. september 2010 Lurer på om jeg skal kutte ned til 2. styrketreninger i uken også 2-3 kondisjon (4x4) Har ikke hatt tid til 3 styrke og 2-3 kondisjon så da har styrke blitt prioritert i lang tid nå. Målet er å få bedre kondisjon, samt beholde muskelstyrke og muskelmasse. Hvor viktig vil det da være å få i seg nok proteiner for at ikke musklene skal bli borte? Har dårlig råd så proteinpulver er en sur utgift, hvertfall når jeg ikke skal øke i muskelmasse eller styrke Skjønner at det kommer jo helt ann på mitt vanlige kosthold. Går mye i brød, havregryn, banan, eple og alle forskjellig typer middager. Drikker en del melk så litt proteiner blir det jo, men langt fra det ultimate! Pleier ikke være så mye ferdig mat. Er ikke snakk om deff... Proteinpulver: 5 kg 90+ hvorav 4,5 kg er proteiner, -> 650 kr. Melk: 1L melk = 33 g protein = 12 kr For å få like mye protein som i en 5 kg-bøtte 90+ trenger du 136 liter melk, -> 1632 kr. Banalt eksempel hvor jeg heller ikke tar hensyn til fett og karb, men du ser likevel at det er ikke SÅ dyrt med protpulver. Lenke til kommentar
storken Skrevet 22. september 2010 Del Skrevet 22. september 2010 Men så smaker 90+ til 650 kr høgg Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå