AndyPanda Skrevet 28. mai 2010 Del Skrevet 28. mai 2010 Tipper han tenker på at man slenger på mere kilo enn teknikken tåler. Hvis egoet blir for stort. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 28. mai 2010 Del Skrevet 28. mai 2010 Nesten riktig, dersom du, eller meir spesifikt ryggen din, ikkje er vandt til å ta markløft kan du skade deg sjølv med god teknikk, er vel eit resultat av å legge for mykje press på nokre av ryggvirvlane eller brusklaget mellom dei. Lenke til kommentar
AndyPanda Skrevet 28. mai 2010 Del Skrevet 28. mai 2010 (endret) Unngå og tilvende seg belastningen med andre ord. Et kjede er ikke sterkere enn sitt svakeste ledd, så musklene i seg selv kan være kraftige nok, men ryggvirvlene etc er ikke det, og sier natta. Riktig? Tror jeg uansett skjønner hva du mener, selv om jeg kanskje er litt dårlig til å sette ord på det Endret 28. mai 2010 av Sir-Andy Lenke til kommentar
Knife Skrevet 28. mai 2010 Del Skrevet 28. mai 2010 (endret) Det du sier om brød har jeg jo skjønt, mye pga Pijus (som blant annet har opprettet en tråd om emnet..) men dette med brød er utrolig interessant, spesielt fordi jeg helt frem til nylig har pleid å spiste rundt 10 skiver hver eneste dag. Har skjønt at brødet ikke inneholder noe særlig som man egentlig trenger, med unntak av fiber (og man får jo også energi fra det). Men hva er synderen, hvorfor bør det unngås? Er det hveten? I såfall, hva med hvete er det som er negativt, hvilken effekt har det på kroppen? For å understreke ønsker jeg her litt vitenskapelig snakk, er veldig interessert i de "små" grunnene bak dette, altså hva som foregår inni kroppen. Det ligger ikke så veldig mye i det. Brød = stivelse. Jo grovere brødet er, jo seinere stivelse. Loff foreksmepel skiller mye av horomonet insulin enn grovbrød, hvite brød kan ha en GI på 100 mens Glukose har 80 GI. Andre grunnen er at brød kan ses som en rein karbohydrat kilde, i forhold til sukker. Det inneholder nesten ingen næringsstoffer kroppen virkelig trenger, lite protein og fett, noe som fører til brød på lik linje med sukker. Men hva om spagheti, ris, poteter og pasta da? Forskjellen blir at disse produktente spiser du med NOE annet, som kjøtt eller noe proteinrik. Så der får du både proteiner og fett med på kjøpet som senker GI'n. Mens på brødskive er det en skinkebit som gir.. 2g protein? Men vent litt.. Brød inneholder da mineraler og vitaminer! Dette er et argument som kommer fram hele tiden, at brød inneholder viktige mineraler og vitaminer kroppen trenger. Men i forhold til egg, kjøtt, frukt, nøtter og grønnsaker? NO WAY. Egg inneholder nesten 3x av vitaminene per 100g vare, og gir ikke %50 av kaloriene en gang. Og egg inneholder livsviktige proteiner og fett, noe brød ikke gjør.. Ikke engang proteinet i brød er fullverdig. Det har jo faktisk blitt laget bøker som går imot kampen om brød, som "Bedre uten brød" Endret 29. mai 2010 av Pijus 1 Lenke til kommentar
Kranjcar Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Men hvorfor spiser de fleste fotballag, uansett nivå, mye brød da? Lenke til kommentar
Ferendaz Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Det ligger ikke så veldig mye i det. Brød = stivelse. Jo grovere brødet er, jo seinere stivelse. Loff foreksmepel skiller mye av horomonet insulin enn grovbrød, hvite brød kan ha en GI på 100 mens Glukose har 80 GI. Andre grunnen er at brød kan ses som en rein karbohydrat kilde, i forhold til sukker. Det inneholder nesten ingen næringsstoffer kroppen virkelig trenger, lite protein og fett, noe som fører til brød på lik linje med sukker. Men hva om spagheti, ris, poteter og pasta da? Forskjellen blir at disse produktente spiser du med NOE annet, som kjøtt eller noe proteinrik. Så der får du både proteiner og fett med på kjøpet som senker GI'n. Mens på brødskive er det en skinkebit som gir.. 2g protein? Men vent litt.. Brød inneholder da mineraler og vitaminer! Dette er et argument som kommer fram hele tiden, at brød inneholder viktige mineraler og vitaminer kroppen trenger. Men i forhold til egg, kjøtt, frukt, nøtter og grønnsaker? NO WAY. Egg inneholder nesten 3x av vitaminene per 100g vare, og gir ikke %50 av kaloriene en gang. Og egg inneholder livsviktige proteiner og fett, noe brød ikke gjør.. Ikke engang proteinet i brød er fullverdig. Det har jo faktisk blitt laget bøker som går imot kampen om brød, som "Bedre uten brød" Du kunne hatt et eget forum helt alene, med både lure spørsmål og lure svar! Kudos Det du skriver om her er så 2004 og fedon lindberg... Hva så om kneipbrød ikke er næringsrikt? Skal man ditche de eneste to skivene man spiser til frokost av den grunn? Dette er en treningstråd og ikke en fanatisk kroppsbyggertråd. Derfor syns jeg du kan spare deg masse kontroversielt snikksnakk som ikke betyr noe for gjennomsnittsmennesker med helt vanlig trening og spisevaner. Dessuten er det karbohydrater uansett hvordan du vrir og vender på det, og det er de man trenger mest av. (Utdrag fra lærebok NiH) "Matvarer som inneholder mye stivelse er den ernæringsmessig beste kilden til karbohydrat." -Olympiatoppen Videre skriver de at for å øke karboinntaket bør man spise bland annet to brød eller kornmåltider for dag. Da kan det vel ikke så feil med brød likevel Pijus? Jeg synes at hvis folk som feks sitronsaft ønsker troverdig og dokumentert informasjon om kosthold og næringsstoffer bør de lese ordentlig faglitteratur. Evt ta seg et år på skole? Det blir litt feil å bare lese feks Fedon sine bøker å mene at det er rett. Som Pijus skriver finnes det masse bøker om kampen mot brød, men det finnes også vel så mye litteratur som motsier de bøkene. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Hvem vil man helst se ut som? Brandon Carter eller Fedon Lindberg? Jeg leser alt av folk som ser ut som det de skriver om... http://media.photobucket.com/image/brandon%20carter/theybf/January%2009/45a45d84.jpg#!oZZ1QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fmedia.photobucket.com%2Fimage%2Fbrandon%20carter%2Ftheybf%2FJanuary%2009%2F45a45d84.jpg%3Fo%3D26 eller http://media.aftenposten.no/archive/00153/null_153978a.jpg Lindberg is OWNED... Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Vel, forskjellige folk tåler forskjellig mat, enkelt og greit. Jeg spiser overhodet ikke brød, foruten lavkarbobrød, rett og slett fordi jeg ikke tåler så godt karbohydrater. For en del, slik som meg, fører karbohydrater til store svingninger i blodsukkeret, som igjen kan føre til at jeg faktisk kan få diabetes senere. Dette ble helt borte da jeg kuttet ut alt av sukker, stivelse og karbohydrater. Men igjen, dette er jo veldig individuelt. Og jeg trener masse, det går helt supert det, fordi jeg forbrenner gjennom fett i stedet for karbohydrater (jeg spiser kun et minimum på 15 karber om dagen). Det er ikke slik at det ikke fungerer, jeg har faktisk aldri vært så opplagt som jeg er nå. Faktisk mye mer opplagt den gang jeg var aktiv konkurranseutøver og trente 15-20 timer i uka. Man bør kanskje se litt videre enn bare Fedon, for dette er en livsstil, ikke en slankekur. Endret 29. mai 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
phax Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Kanskje man skulle opprette en egen "Den store kostholdstråden"? Synes forøvrig det er spesiellt å lese om kostholdstipsene rundt om på dette forumet. De fleste går ut på å drikke litervis av melk og dytte i seg 4-5000 kcal per dag. Faen skulle jeg spist så mye ville jeg jo lagt på meg 2kg fett per uke. Blir fort en tjukkas av sånt.. Endret 29. mai 2010 av phax Lenke til kommentar
Knife Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Kaktuz: Olympiatoppen er noe dritt, det er mange her på forumet enig over, som War. Er det ikke dem som sier du skal spise 4-10g x kroppsvekt med karbohydrater og lite fett? Studerer du mer om hva som er riktig mat og leser begge argumentene for brød og mot brød, så vil du nok bli litt klokere Spiser du kun 2 skiver om dagen, konge! Men sammenlignet til resten av befolkningen, nja.. Skiver til frokost, skriver til lunsj, skiver som mellommåltid og skiver til kvelds.. Da er man fort opp mer enn 2 skiver om dagen. Joda, det er sant at alle karbohydratene har samme virking på kroppen (untatt kostfiber din tullebukk). Alle karbohydratene vil bli laget om til sukker (glucose) før de vil bli sent til blodsukkeret og kroppen spyr ut det anabole horomonet insulin for å stappe det inn i musklene og leveren. Insulin er ikke dårlig på noen måter, og er en av de kraftigste anabole horomoenen, men feil bruk av insulin er ikke bra! Også skriver du at karbohydrater er det man trenger mest av.. :!: (Tror den smilien beskriver mine følelser nå veldig bra) Først vil jeg bare si, KARBOHYDRATER IKKE NØDVENDIG. Man kan fint leve helt uten karbohydrater, fordi kroppen klarer lett å lage dem selv ved FETT (mettet fett, kroppsfett) og noen par aminosyrer. Ser du, nå går fett rett til topps av hva som er nødvendig og ikke, og karbohydrater er bare en simpel kilde for rask energi. phax; Det er for folk som bygger og trenger mye kalorier. Jeg er et voksende ungdom som trenger rundt 3500-5000kcal om dagen for å vokse, du i den andre enden trenger det helt sikkert ikke. Endret 29. mai 2010 av Pijus Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Nettopp Pijus, dette har jeg også funnet ut. Jeg har gått ned også en god del pga det, selv om jeg aldri før har spist så mye. Lenke til kommentar
Scarn Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Pijus Korleis ser kostholdet ditt ut på ein vanlig dag? Er berre nysgjerrig mtp. kor mange kcal du treng. Hadde vore fint å sett. Endret 29. mai 2010 av Scarn Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Er jeg en synder jeg da som spiser brød hver dag? Senest idag så har jeg spist 6 skiver brød med leverpostei, ost, agurk, paprika og tomat . Kalkulert er det jo ikke mer enn ca 30 kalorier på ei brødskive med pålegg da... Lenke til kommentar
2bb1 Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Nettopp Pijus, dette har jeg også funnet ut. Jeg har gått ned også en god del pga det, selv om jeg aldri før har spist så mye. Kan vel ha en del med at du trener 1000 minutter i måneden også, men pijus: http://www.paleonu.com/panu-weblog/2009/8/28/carbohydrates-no-dietary-requirement-but-metabolically-criti.html Bryr meg egentlig ikke om hva folk synes om brød eller ei. Selv elsker jeg brød, men bruker som oftest like stort volum pålegg som brød, så sånn sett er jeg vel ikke verste brød-personen. Endret 29. mai 2010 av 2bb1 Lenke til kommentar
Bonna86 Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Pijus Korleis ser kostholdet ditt ut på ein vanlig dag? Er berre nysgjerrig mtp. kor mange kcal du treng. Hadde vore fint å sett. Tja. Frokost er som regel to "pannekaker" laget to egg og 1/2 kremfløte. Topper med kokt skinke og ost. Lunsj kan være alt fra middagsrester fra dagen før (som i dag hvor jeg hadde med meg restene fra kjøttdeigformen fra i går) til f.eks lapper av mandelmel, pannekaker, eggemuffins osv. Middag består som regel av et rent stykke kjøtt, eventuelt kjøttdeig/karbonadedeig, og godt med grønnsaker, f.eks fløtegratinert blomkål eller blomkålmos. Dvs at jeg bytter ut ris, pasta (spiser sjeldent lavkarbopasta, men innimellom) og poteter med andre grønnsaker. Og sånn går nå dagene. Som mellommåltider hender det jeg tar meg en Atkinsbar (hvis jeg blir fysen, men som regel er dette på lørdager), men som oftest paprika, litt nøtter, andre grønnsaker. I dag får jeg i meg 2547 kcal, men da spiser jeg litt mer enn vanlig fordi det er lørdag. I tillegg skal jeg jo også trene i rundt 90 min i dag. På en vanlig dag ligger jeg på mellom 1800-2500 kcal, alt ettersom hva man får lyst på og hvor mye jeg trener osv. Og ja, jeg går fremdeles ned. Nettopp Pijus, dette har jeg også funnet ut. Jeg har gått ned også en god del pga det, selv om jeg aldri før har spist så mye. Kan vel ha en del med at du trener 1000 minutter i måneden også, men Ja, det er klart. Endret 29. mai 2010 av yvonne2 Lenke til kommentar
phax Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Kalkulert er det jo ikke mer enn ca 30 kalorier på ei brødskive med pålegg da... Hvilket brød og pålegg spiser du? Hørtes jo latterlig magert ut, for meg er en typisk brødskive med pålegg ~150 kcal. Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 (endret) Halvgrovt brød kalt mormors gårdsbrød. Fra coop obs!. står svart på hvitt *100G vare gir ca 240 KCAL. Og ei brødskive veier ikke så veldig mye. Samt at jeg skjærer det opp på butikken. 20 brødskiver på ca 600 gram brød. Og pålegget mitt er KUN lett-pålegg... pluss at jeg smører tynne lag da. Endret 29. mai 2010 av Mikkel™ Lenke til kommentar
jahas Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 For meg virker store deler av olympiatoppen og Nih som stae og lite proaktive mennesker som generelt er lite åpne for andre ting enn det de selv har funnet ut, og lærdom som har gått i arv. Hvertfall når det kommer til styrketrening og kosthold. Lenke til kommentar
phax Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Halvgrovt brød kalt mormors gårdsbrød. Fra coop obs!. står svart på hvitt *100G vare gir ca 240 KCAL. Og ei brødskive veier ikke så veldig mye. Samt at jeg skjærer det opp på butikken. 20 brødskiver på ca 600 gram brød. Og pålegget mitt er KUN lett-pålegg... pluss at jeg smører tynne lag da. Ja da har du 72 kcal bare i brødet. Selv med magert pålegg er du garantert oppe i minimum 100 kcal per brødskive. Lenke til kommentar
Mikkel™ Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Det er jo fremdeles lite da mtp. hvor mye du skal ha i løpet av en hel dag ... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå