Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Powertrainer skrev (På 21.6.2021 den 19.39):

Ved rotaturcuffproblematikk som f.eks impingementsyndrom eller labrumskade vil spesiellt skulderpress kunne gjøre skaden/smerten mer kronisk og vedvarende. Du kan begynne med å kutte ut skulderpressen en periode og erstatte den med noen lette sidehev. Hvis du blir bedre av å gjøre det kan du etterhvert legge til øvelser som pullover og y-hev, og også gjeninnføre skulderpress/militærpress. Når du kjører skråbenk eller benkpress er det viktig at du trekker skulderbladene bak og har dem der under hele løftet for å unngå unødige skader og plassmangel på rotatorcuffmusklaturen, da spesiellt supraspinatus som har en tendens til å få for lite plass når man framoverroterer skuldre under belastning på liggende pressøvelser.

Gode tips, men usikker på om det er en direkte skade. Lurer litt på om noe som må fikses opp i med øvelser, bare usikker på hva.

Kjører forøvrig sidehev allerede, smertefritt. Skal kutte skulderpressen helt neste syklus og kun kjøre flatbenk varianter en periode, men som sagt dukket dette opp da jeg hadde lengre treningsfri og ikke under trening.

Kjører også fokus på å trekke skulderbladene bakover i benk, har trent siden 2004 og gått på noen få skuldersmeller som jeg fikset greit med teknikk og hvile, så lært siden den gang.

Lenke til kommentar
discostu skrev (1 time siden):

Gode tips, men usikker på om det er en direkte skade. Lurer litt på om noe som må fikses opp i med øvelser, bare usikker på hva.

Kjører forøvrig sidehev allerede, smertefritt. Skal kutte skulderpressen helt neste syklus og kun kjøre flatbenk varianter en periode, men som sagt dukket dette opp da jeg hadde lengre treningsfri og ikke under trening.

Kjører også fokus på å trekke skulderbladene bakover i benk, har trent siden 2004 og gått på noen få skuldersmeller som jeg fikset greit med teknikk og hvile, så lært siden den gang.

Trenger ikke å være en direkte skade. Et kjent problem er at scapula er noe framoverrotert og/eller enden av scapula krommer seg ned mot supraspinatus, det kan være helt naturlig men skaper plassproblemer for supraspinatus som blir klemt mellom humerus(overarmsbein) og scapula(skulderblad) i acromionområde. Dette forverres ved press over hode i stående stilling men kjennes godt også under hvile i og med at irritasjonen skaper betennelse. Ved å kontakte en fysioterapaut så vil du få gode råd og øvelser så du kan bli kvitt denne problematikken hvis det viser seg at det er det som er problemet. 

Øvelser som y-hev,pullover, framoverbøyd sidehev og eventuellt facepulls vil etterhvert bli viktige, det for å styrke mitre&nedre trapezius,infraspinatus,teres minor & serratus anterior.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Need44speed skrev (På 18.7.2021 den 19.37):

Noen ulemper med vegan protein vs myseprotein? skal visst være dårlig for huden med mye melk. Blir også veldig trøtt etter å ha drukket en whey proteinshake blandet i melk, uten at jeg vet hvorfor

Jeg blander alltid med vann, eller vann og melk, blir for mye smak med bare melk. 

 

Men ellers drikker jeg en liter helmelk 4% om dagen i et forsøk på å få i meg minst 4000kcal daglig.../avhengighet av melk

Lenke til kommentar
Dukien skrev (1 time siden):

Litt sånn åff-topic - jeg har forresten også blitt lektor med tillegg i naturfag (når skal denne utdannelsen stoppe?) og sparker litt i nettavisen i dag. :)

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/klimakrisen-humbug-ropes-det-fra-sofaen-for-a-lindre-det-indre-ubehaget/o/5-95-266236?fbclid=IwAR2SMZmTVDCaSJzfsIpcbCHUNDiHo7sPDXK4YGDQ0E1J9ateleiVMw4oYkU

Interessant det du skriver om hvordan du jobber med elevene. Kanskje for sent å joine nå, men en kamerat har et opplegg for hvordan lærere kan undervise i mye av den problematikken du tar opp:

https://www.ntnu.no/videre/gen/-/courses/nv19466

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Noen her som har erfaring med ernæringsvekter? Sånne som måler makroinnhold på maten. 

Hvis det funker, så hadde det vært gralle kjekt, og spart meg for en del hassel. Men jeg kjenner at jeg tviler på nøyaktigheten. Noen som vet? :)

 

Edit: ser at jeg har vært noob. Vekta analyserer ikke maten slik jeg trodde, den henter fram ulike matkategorier fra egen database. Da er den helt verdiløs. 

Ellers: starta opp igjen med rolig bulk og BBB, etter en relativt vellykka sommerslankekur. Moro, veldig moro, med BBB (Blizz But Big), og helt fantastisk å spise etter forbruk (tre løfteøkter + 75 km/uka = ganske mange kcal) 🎉 

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Dukien skrev (1 time siden):

Har sammen med et par andre skrevet en fagkronikk om bærekraftig mat

I 2015/2016 en gang, hadde vi en challenge på teamet på jobb om å spise bærekraftig etter at noen hadde sett på "Live redder verden". Vi satte opp et poengsystem og gikk igjennom hva de andre hadde spist dagen før og delte ut poeng basert på en tabell med i hovedsak ulike kjøttprodukter.

Men på toppen hadde vi insekter, som gs 10x poeng enn alt annet. Så jeg inviterte teamet hjem på insektstaco, og de som spiste det i stedet for vanlig taco bykset oppover i poengscore 😅

Lurer på hvordan det blir som proteinkilde på sikt. Stekte melormer var helt ok i taco. Sirisser litt nasty da de var crunchy og man merket at man tygget i noe spess. Men det kan jo males ned og brukes i diverse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Matsemann skrev (15 timer siden):

I 2015/2016 en gang, hadde vi en challenge på teamet på jobb om å spise bærekraftig etter at noen hadde sett på "Live redder verden". Vi satte opp et poengsystem og gikk igjennom hva de andre hadde spist dagen før og delte ut poeng basert på en tabell med i hovedsak ulike kjøttprodukter.

Interessant! Har gjort noe lignende selv i 2017 - at du til og med har laget insekttaco er imponerende. Smakt insekter selv, og som du sier - smaken er litt rar og crunshy. Matvaner er jo ikke statiske og alt det der, og forhåpentligvis vil verden som et alternativ benytte seg mer av slike matkilder. Men for Norge sin del, vil jo norsk kjøtt fra de parametrene som beskrives fortsatt være noe gunstig å innta. :) 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Dukien skrev (På 2021-8-8 den 10.11):

Interessant! Har gjort noe lignende selv i 2017 - at du til og med har laget insekttaco er imponerende. Smakt insekter selv, og som du sier - smaken er litt rar og crunshy. Matvaner er jo ikke statiske og alt det der, og forhåpentligvis vil verden som et alternativ benytte seg mer av slike matkilder. Men for Norge sin del, vil jo norsk kjøtt fra de parametrene som beskrives fortsatt være noe gunstig å innta. :) 

Å gjøre det bærekraftig er enkelt, er bare å jakte elg. Det er litt vel simpelt sagt men sant. Den mest bærekraftige måten å spise kjøtt på er jaktet kjøtt fra nærområdene sine.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Bjarne begynner å komme noe mer i vater igjen, og sniffer på å gjenoppta prosjekt veggis (/stort kutt i animalske produkter).

Meieri er jo en god venn i nøden. Proteinyoghurt, melk ost - her renner proteinene inn som bare det. Men spørsmålet er; kan man få i seg for mye kalsium? Mener å ha lest det en gang. Hvis man tenker snitt, hvor lang kan man bevege seg over de daglige 800mg før man får kjipe konsekvenser? Noen som vet :) Er det feks et problem å stabilt ligge på 2000mg?

Lenke til kommentar
Bjarnemann skrev (3 timer siden):

Bjarne begynner å komme noe mer i vater igjen, og sniffer på å gjenoppta prosjekt veggis (/stort kutt i animalske produkter).

Har spist mye mer veggis etter at vi begynte handle på Oda (Kolonial). Mange digge oppskrifter der som er lette å lage. Synes de som har laget oppskriftene har vært flinke på å inkludere protein, så vært mye mer fornøyd med disse enn mine andre spede forsøk på å kutte kjøtt.

Noen favoritter:

Quesedillas med most søtpotet: https://oda.com/no/recipes/2704-hanne-lenes-vegetar-quesadillas-med-most-sotpotet/
Spaghetti med grønnsaksbolognese: https://oda.com/no/recipes/2770-silje-og-solvold-spaghetti-med-gronnsaksbolognese/
Kikertcurry: https://oda.com/no/recipes/2766-silje-og-solvold-kikertcurry-med-kokosris/
 

(disclaimer, jeg begynte selv å jobbe der nylig, men vært fornøyd kunde lenge :) )

Endret av Matsemann
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vondt bak høyre lår, nesten ved bekkenet. Smerte i et punkt og når man vrir leggen litt. Legen mistenker betennelse i slimpose. 
bedt om å ikke anstrenge leggen for mye de neste 5-10 dagene.

 
trenger tips til utholdenhetstrening som ikke anstrenger leggen for mye? Ikke bare de neste 5-10 dagene men kanskje de neste 30-60 dagene, slik at benet får ro. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...