Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Gikk til muskelterapaut i dag. Merket ikke en dritt forskjellz

 

Nå har jeg og vondt i de samme ryggvirvlene jeg hadde før, selv om jeg var fin etter kiropraktoren knakk meg i begynnelsen.

 

Så nå er jeg øm/smerter fra hoften til rumpen nedover langs utsiden av låret, og inn i kneet, og strekker seg ut bak på leggen nedover et lite stykke. I tillegg er jeg og øm på innsiden av samme lår. Merker og det er vondt på ut siden av høyre lår og nå.

 

Er så lei.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tenker kjøpe meg en slik "greps trener" som dette:

 

Hvis det er en slik "sitte og klemme på, åpne opp" med hendene mens man ser på tv er det bare å ønske senebetennelser og tenninsalbuer velkomne :)

 

EDIT: Jeg ser forøvrig at linken din nå har forandret seg og at teksten min over ikke helt passer inn lenger.

 

Grepsstyrke er fryktelig enkelt å gjøre noe med da:

-Når du er ferdig med et sett markløft: Bli stående på toppen og hold i 30sek.

-Benytt stenger med fat-grip hvis tilgjengelig ved iso-øvelser, nedtrekk osv..

 

En stor fordel med sterkt grep er at du kan løfte mer... :dremel:

Man merker det spesielt godt i markløft, når grepet er i ferd med å gi seg svikter alt annet også t.o.m. oppspennet i ryggen ryker....og når du kan løfte mer med godt grep bygger du muskler oppover i armene og skuldrene samtidig.. :dribble:

 

Hva er konsensus om heva hæl (stå på vektskive e.l.) for å motvirke dårlig ankelmobilitet under bøy og mark? Kun midlertidig løsning?

Og hva med dype/under parallell med heva hæl vs nesten til parallell med flat fot?

 

Er ikke ankelen som direkte hindrer meg, men den får korsryggen til å gli ut etter et visst punkt. Jobba med mobilitet i fire måneder nå, men går tregt pga. ankelskade.

 

Mobiliteten motvirkes ikke. Den er der i like høy grad, men bevegelsen blir tatt ut i andre ledd.

 

Se for deg et mekanisk reisverk, f.eks en "lift" - hvis et av leddene ikke er nysmurt vil det ikke bevege seg naturlig, slik det skal. Tyngden/kraften i mekanikken er likevel så sterk både opp og ned at "målet" likevel kan nås, men da på bekostning av at leddet over og under blir overbelastet.

Klassisk for mange som kjører med vektskiver under helene er "spisse knær", grunnet i at bevegelsen blir tatt ut i kneleddet og man påfører seg selv en følgefeil som i verste fall fører til belastningsskade.

 

Tipper det er "buttwink" du sikter til her: Ved en viss dybde begynner hofta å tilte som igjen KAN medføre lekkasje i korsryggen/oppspennet.

 

post-268618-0-32484600-1506997579_thumb.jpg

 

Men det er ikke nødvendigvis noe farlig, eller skadelig - det bare ser litt klønete ut, og DET er ofte årsaken til at mange ønsker å luke det ut.

 

Legger ut en omfattende artikkel om temaet - HER

 

 

Har løftesko, men de er helt flate. God unnskyldning til å få seg nye.  :D

Kjører high bar forøvrig.

 

Men når du bruker sko med høyere hæl, tar du bare mark i sokkelesten da?

 

Ja markløft bør ikke kjøres med "forovertippersko" nei. Da er sokkelesten bedre, faktisk benyttet av mange løftere i toppklassen.

Converce er fint. Dressko er fint - men hvem kommer vel i dress på trening i disse dager - eventuelt de som skal selge pulver til @Datamurf 2.0.

 

Det er ikke sååå mye utstyr som sluker penger i denne sporten da...kan man ikke ha et par sko til knebøy og et til markløft ah :)

 

Kjøpte meg disse da jeg nylig gikk over til sumo.

Ser vel litt harry ut, men hvem bryr seg.

De gir god støtte og er særdeles sklisikre - hvilket er et must i sumo.

 

post-268618-0-94166600-1506997956_thumb.jpg

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

er mye snakk om at gainere er dritt fordi det er masse sukker. men i den fra proteinfabrikken er det nesten ikke noe sukker. er det noe mer som er negativt med gainere?

 

Maltodekstrin som brukes i gainere og carb-pulvere er ikke særlig bedre enn sukker.

Det brytes ned raskt og har om jeg ikke husker feil høyere GI enn sukker. Siden det er en polysakkarid klassifiseres den ikke som sukker.

Lenke til kommentar

Nuvel, kjemisk er de ulike hvor maltodekstrin baserer seg på hvete-stivelse, er ren glukose og går ikke inn under "vanlig" sukker. Vanlig sukker er glukose + fruktose og vil riktignok gi en lavere GI pga fruktose gjennomgår en annen metabolisme. 

Det var den "tabben" Fedon Lindberg vinklet seg inn når han skulle selge produktene sine en gang i tiden (og nå egentlig)
Fra en av de 2000-ish reklamene hans:

 

- Fruktose har lav GI. Dette betyr at fruktose

a) Omsettes langsommere i kroppen enn vanlig sukker.

b) Forebygger svingende blodsukker

c) Forenkler kroppens fettforbrenning

d) Er en langvarig energikilde som er spesielt gunstig under idrettprestasjoner og krevende fysisk eller intellektuelt arbeid.


Siden fruktose omsettes raskere i levern og et overdrevet inntak kan gi det man kaller "feit-tynn" - altså fett der hvor det helst ikke skal være; rundt organer. Og i tilfelle noen lurer, det har ingen betydning for vanlig frukt. Det skal ganske så mye til: god gammeldags godis og lignende over tid. :)

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Etter timen hos muskelterapauten i går, er jeg helt hoven og rød i huden over hofteleddet. Du kan liksom se klart forskjell på høyre og venstre side. Kan det være noe betennelse her eller er dette normalt?

 

Vurderer å ta meg en tur til fysioterapauten slik at han kan ta ultralyd av ryggsøylen og hoften

Lenke til kommentar

Da har det et lite andel diverse sukkeratert. Det er uansett neglisjerbart. :) 

"Sjokoladesukker" er akkurat sakkarose/bordsukker/sukker/glukose+fruktose. Kjært barn har mange navn. :) 
Så det påvirker jo blodsukkeret men det i seg selv er en helt normal fysiologisk reaksjon. Dette er ikke noe å tenke over, friske personer som er i energibalanse tåler dette godt.

Lenke til kommentar

Er på jakt etter et nytt program for styrke og muskelmasse å putte i mellom mine crossfitøkter mandag, onsdag og fredag. Tenker da et 3-dags program.

Men litt usikker på hvilket program jeg skal følge.

Jeg liker progresjonsoppsettet for dette:

http://outalpha.com/the-out-alpha-novice-program/

Noen tanker om dette?

 

 

Fulgt 5x5 ei stund i det siste, da med knebøy, markløft, benkpress, roing, skulderpress, hangups, samt startet med dips med vekt.

 

Men har noen noen et bra program, eller anbefaling?

 

 

 

Lenke til kommentar

Etter timen hos muskelterapauten i går, er jeg helt hoven og rød i huden over hofteleddet. Du kan liksom se klart forskjell på høyre og venstre side. Kan det være noe betennelse her eller er dette normalt?

 

Vurderer å ta meg en tur til fysioterapauten slik at han kan ta ultralyd av ryggsøylen og hoften

Legen eller andre profesjonelle er din beste rådgiver her. Ikke oss, desverre.

Lenke til kommentar

Det Kakeshoma sa. 

For å gjøre det mer entydig; sukkerarter defineres av mono- eller di-sakkarider (en og to). Som påpekt er matodekstrin ikke sukker, men har lignende egenskaper. Det har svært lite å si for helsen, det kan være fordelaktig i enkelte situasjoner som under langvarige fysisk aktivitet pga lavere osmolaritet. 

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Men nå er det ikke noe galt at blodsukkeret svinger til å starte med. Som sagt er det en helt normal fysiologisk reaksjon i respons på karbohydrater og proteiner. I same tonefall så ville du ikke sagt " så lenge fett ikke øker kolesterol-nivået pga risiko for hjerte-kar-sykdommer høres det heftig ut".  Fett må tross alt pakkes inn i noe og karbohydratene må inn til målcellene, derav insulin. 

Det er *ingen* "=" tegn mellom økt blodsukker/insulin og fett på kroppen.

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Ja, bare å kjøpe spyposer i tillegg til Vesten ;)

 

Det funker fint, er f.eks et bra verktøy for å bli sterkere i kroppsvektaøvelser som pullups, pushups osv. Kjøp fra Rogue så får du brukt alle sparepengene dine men samtidig en komfortabel og høykvalitets vest.

Lenke til kommentar

Men nå er det ikke noe galt at blodsukkeret svinger til å starte med. Som sagt er det en helt normal fysiologisk reaksjon i respons på karbohydrater og proteiner. I same tonefall så ville du ikke sagt " så lenge fett ikke øker kolesterol-nivået pga risiko for hjerte-kar-sykdommer høres det heftig ut".  Fett må tross alt pakkes inn i noe og karbohydratene må inn til målcellene, derav insulin. 

 

Det er *ingen* "=" tegn mellom økt blodsukker/insulin og fett på kroppen.

men hvis jeg spiser sjokoladebolle blir jeg trøtt litt senere, og det ødelegger for studielesinga

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...