Dukien Skrevet 3. februar 2017 Del Skrevet 3. februar 2017 (endret) Jeg setter meg inn i andres ståsted. Men nå er det slik at mitt standpunkt "dikteres" av det helhetlige bildet av ernæringvitenskapen, irrelevant av hva jeg måtte mene. Kommer det etterhvert nytt kunnskap som gjør at bildet av tema x snur seg, er jeg og andre forpliktet å ta imot denne kunnskapen og modifisere dagens standpunkt. Men når man går igjennom all god nok forskning så er det slik at melk per dags dato er å anse som helsemessig gunstig. Om du hevder at det er økonomiske interesser så må du rett og slett legge fram noe konkret, ellers blir dette bare en påstand hentet fra luften. Derimot er jer ikke helt uenig at Tine til dels har misbrukt sin possisjon i Norge til å selge mest mulig. Dette skyldes også at staten, både før og etter 2. verdenskrig samarbeidet med Tine om å forebygge feilernæring på skolenen, eksempel "Oslo-frokosten". Jeg kan uansett forsikre deg at ernæringvitenskapen ikke er i lomma til noen, annen enn vitenskapen. Rådene her reflekteres også av rådene i USA, hvor melk har en viktig rolle. Det må være betryggende at uavhengig av geografisk plassering observerer man det samme.Du er videre helt riktig innpå det Gouldfan, det handler om dosering og dette kalles dose-effektkurve. Alt vi spiser er potensielt giftig. Jeg har tidligere skrivet om dette her: : "Gift defineres fra en doseeffektkurve som bestemmes av stoffets egenskaper, ikke stoffet i seg selv. For eksempel er vitamin A i normale doser trygt, men blir akutt giftig ved et stort inntak eller høy dosering over tid."Siden når stoppet vi å utnytte gode kilder til mat? Hva som anses som ernæringmessig nyttig for mennesker er hva som er mikrobiologiskt trygt samt om vi kan utnytte energien. Ikke hva som er ment for hva. Men du har rett at for barn blir meieriprodukter det klart beste valget. Andre melkeerstatninger mot barn frarådes av flere grunner. Eks rismelk; i tillegg til å inneholde arsen har en veldig ulik sammensetning av næringstoffer, sammenlignet med morsmelk. For øvrig frarådes et kumelk-basert kost det første leveåret. Jod og vitamin D får du i tran og tilskudd. Men nå er det slik at vi har matvarebaserte råd, hvor meieriprodukter fortsatt er den beste kilden til disse næringstoffene. Maten inneholder flere ti tusenvis av ukjente bioaktive stoffer og stadig flere blir oppdaget. Vi har ikke det totale bildet over dette, annet at disse sannsynligvis er gunstige å innta. Kosttilskud og tran evner ikke å bidra med disse "gratispassasjerene" og tilskudd skal ikke anbefales over mat.Se på tran, den gode helsemessige effekten av omega-3 som man tidligere antok har i nyere tid vist seg å ikke ha den store effekten. Det ser ut til at det er en syne:rgieffekt fra andre matstoffer i fisk, sammen med omega-3 som gir positiv effekt. Endret 3. februar 2017 av Dukien 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 3. februar 2017 Del Skrevet 3. februar 2017 (endret) Melketrenden vi har i Norge er klart styrt av Næringsinteressene til Tine og landbruk. Når det gjelder melk og politisering av forskning, så henger dette ofte mye sammen som alt annet.. Jeg kan godt ta noen eksempler om kjønnsforskning og hjernevask programmene til Eia... Melk burde selges upasteurisert for de intresserte purister, som det gjøres med alt annet som skal være "bra" som økologiske varer etc.. Jeg ser ikke at Tine gjør dette.. Ernæringsforskningen i Norge ellers har jeg derimot stor respekt for. Var blandt annet i Norge som man fant ut at ADHD hos barn lettere lot seg kurere ved å minske sukker, framfor bruk av Ritalin. Samt sammenheng mellom andre psykiske lidelser og kosthold... Dermed er det ikke sagt at melk ikke er sunt for barn for det er det nok... Men mitt forbruk var ikke sunt, men et glass melk til lunsj i fremtid, samt smør og fløte til sitt bruk, er nok ok, men proteindrikk tar jeg med vann.. Melk inneholder veldig mye kalorier som vi så på 2% fett, i Norge er fettinhold langt høyere... Da sier det seg selv at som du sa på samme måte som sjokolade mengde man skal spise, så er det viktig å begrense forbruk til det som er nødvendig... Men sjokolade er sef ikke nødvendig, men det er jo godt da, både mørk og lys.. Endret 3. februar 2017 av Gouldfan Lenke til kommentar
Roger Roger Skrevet 4. februar 2017 Del Skrevet 4. februar 2017 Noen som har noe tips ang cardio? Trener til vanlig styrke 3 ganger i uka, men har lyst å gå ned i fettprosent da jeg har en del fett rundt magen og i ansiktet. Hvor mange ganger i uka er det "trygt" å gjøre cardio uten at jeg mister muskelmasse? Og bør disse øktene gjøres utenom treningen eller før/etter trening? Lenke til kommentar
Mr. President™ Skrevet 4. februar 2017 Del Skrevet 4. februar 2017 Det kommer an på målet ditt. Hvis du vil miste så lite muskelmasse som mulig så må du i hvertfall ikke slutte å trene styrke. Du burde heller ikke ligge i et veldig stort kaloriunderskudd. Skal du trene styrke og løpe samme dag så ville jeg ha tatt løpingen etter styrken. Lenke til kommentar
Roger Roger Skrevet 4. februar 2017 Del Skrevet 4. februar 2017 Hehe styrketreningen kommer nok fortsatt til å bli hovedprio, så det har jeg nok ikke tenkt å slutte med nei. Målet mitt er å gå ned i fettprosent og samtidig beholde/øke muskelmassen, noe som sikkert er enklere sagt enn gjort (?) Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 4. februar 2017 Del Skrevet 4. februar 2017 Motiverende å trene i samme lokaler som slik en kar. Ikke veldig langt unna verdensrekord nå. Lenke til kommentar
Mr. President™ Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 Hehe styrketreningen kommer nok fortsatt til å bli hovedprio, så det har jeg nok ikke tenkt å slutte med nei. Målet mitt er å gå ned i fettprosent og samtidig beholde/øke muskelmassen, noe som sikkert er enklere sagt enn gjort (?) Teoretisk sett så trenger du ikke å gå ned i vekt for å gå ned i fettprosent. Fettprosenten vil minske så lenge muskelmassen øker, men da skal du spise riktig mat og ikke for mye slik at du ikke legger på deg for mye fett. Men fettet rundt magen og ansiktet blir jo ikke borte så lenge du spiser i overskudd. Da må du egentlig bare spise i underskudd, noe som betyr at du ikke får lagt på deg noe særlig med muskler, men du kan jo alltids bli sterkere. Det positive er at hvis du allerede har litt muskler på kroppen så vil de bli mer definerte og du vil rett og slett se enda mer muskuløs uten å egentlig ha blitt det. 1 Lenke til kommentar
Bordplate Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 Bradley Martyn, faen for et råskinn! Ser det er flere ting som tyder på at han bruker på steroider, men han har unektelig en rå fysikk og er bjønnsterk. Har egentlig ganske bra inntrykk av han fra youtube-kanalen hans også. Virker som en bra fyr http://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e15/12331878_1641976416069497_1957565802_n.jpg?ig_cache_key=MTE0MDI2Mjg2MzA1ODI5MjI2MQ%3D%3D.2 Lenke til kommentar
Heinseberg Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 Bradley Martyn, faen for et råskinn! Ser det er flere ting som tyder på at han bruker på steroider, men han har unektelig en rå fysikk og er bjønnsterk. Har egentlig ganske bra inntrykk av han fra youtube-kanalen hans også. Virker som en bra fyr http://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e15/12331878_1641976416069497_1957565802_n.jpg?ig_cache_key=MTE0MDI2Mjg2MzA1ODI5MjI2MQ%3D%3D.2 Selvsagt bruker han steroider. Ikke at det gjør noe med tanke på hvor mye han jobber på, og trener såpass mye. Lenke til kommentar
discostu Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 (endret) Motiverende å trene i samme lokaler som slik en kar. Ikke veldig langt unna verdensrekord nå. Hah, trener du i "høla" ? Trente der for en 10 års tid siden, faktisk første "studio" jeg signet opp på. Endret 5. februar 2017 av discostu Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 Motiverende å trene i samme lokaler som slik en kar. Ikke veldig langt unna verdensrekord nå. Hah, trener du i "høla" ? Trente der for en 10 års tid siden, faktisk første "studio" jeg signet opp på. Arti Jeg trener på mange steder, men Høla er det eneste stedet som står i stil til det jeg har lyst til å drive med. Har ikke trent så mye der bortsett fra de seneste ukene, men blir nok mer der fremover. Jeg trente et par år her da jeg var 16-17åring. Det er vel 20 år siden nå. Ingenting har forandret seg siden den gang, og da mener jeg ingenting Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 6. februar 2017 Del Skrevet 6. februar 2017 hva trener dere for? styrke? aestetics? funskjonell styrke? hvaforno trener dere for? hva er målet? Lenke til kommentar
Frizt Skrevet 6. februar 2017 Del Skrevet 6. februar 2017 Hei, Noen som har noe tips til en god og rimelig pwo? Er interessert i litt mer pump før trening Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 6. februar 2017 Del Skrevet 6. februar 2017 Jeg trener sånn at jentene skal ha noe bra og se på. ( Og at det er gøy med mestringsfølelsen man får av å løfte tyngre. Greiere å være sterk i hverdagen. Og trener veldig mot å trene vekk svakhetene i denne gamle skrotten.) Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 6. februar 2017 Del Skrevet 6. februar 2017 forresten, hvis man spiser ca like mye kcal som man bruker , altså man holder seg ca på samme vekt for alltid. og trener hardt. vil fettet etter hvert bli "byttet ut" med muskler? Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 6. februar 2017 Del Skrevet 6. februar 2017 Trener for å bli sterkere, få større muskler og en fungerende kropp. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 7. februar 2017 Del Skrevet 7. februar 2017 Trener først og fremst for styrke og fordi det er gøy. Skal heller ikke legge skjul på at jeg synes det er ålreit med en strammere kropp med litt kjøtt på. General: det korte svaret, er nei. Skal du brenne, må du i underskudd. Skal du bygge, må du i overskudd. Eneste unntaket er nybegynnere, som i en viss periode kan både bygge og brenne samtidig. Så mener jeg å ha lest et sted at man nå vedlikehold både brenner og bygger litt. Eneste problemet er at det går jæææævlig sakte. Så sakte at det absolutt ikke er noe å satse på. Nytt spm: mener å huske at jeg rundt juletider leste et innlegg fra en av de mer rutta her inne (var det War?), som handlet om sykluser i treningen. At man gradvis går fra mange reps og færre kg, til færre reps og flere kg. Fordeler med dette var at man kunne bygge både volum og styrke. Og at man kinda "integrerte" en slags deload i programmet, om jeg husker rett. Når man trener styrkespesifikt, få reps og mange kg, forsvinner bindevevet som er til hinder når man trener volum, når man trener volumspesifikt, mange reps og færre kg, hviler nervesystemet seg. Mao en slags genial måte å slå to fluer i én smekk på. Husker jeg feil? Noen som har lyst til å bekrefte/avkrefte dette? Lenke til kommentar
*F* Skrevet 7. februar 2017 Del Skrevet 7. februar 2017 (endret) forresten, hvis man spiser ca like mye kcal som man bruker , altså man holder seg ca på samme vekt for alltid. og trener hardt. vil fettet etter hvert bli "byttet ut" med muskler? Min dokumenterte erfaring er ja. Endret 7. februar 2017 av Evelen! Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 7. februar 2017 Del Skrevet 7. februar 2017 (endret) for jeg har ikke gått opp en eneste kilo siden i fjor sommer, men er sterkere i de løftene jeg trener ofte så det går tydeligvis an å bli sterkere, hvorfor går det ikke an å få muskler og forbrenne når man holder seg på en vekt da? hvordan blir kinesiske vektløftere så heftig ripped, når de alltid holder seg på ca samme vekta ? eller driver de også med bulking/deffing? Endret 7. februar 2017 av General lil thugga Bork Laser 2003 Lenke til kommentar
Lami Skrevet 7. februar 2017 Del Skrevet 7. februar 2017 Alternativ til benkpress? Drittøvelse jeg aldri får til uansett hvor mye jeg leser meg opp på teknikken. Går bare utover kroppen. Sett flere bruker manualer mens de ligger litt skrått på benk og presser opp. Er dette et alternativ som fungerer? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå