Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Last ned lifesum appen, begynn å bruk den.

Legg deg på 3500kcal om dagen, da vil du nå nesten 150g prot uansett om du kun spiser sukker. Gjør det i en mnd, vei deg dag en og etter en mnd, hvis du da IKKE har gått opp i vekt så har du ikke fulgt 3500kcals om dagen.

 

Etterhvert hvis du er vanedyr vil du få mye mer faktisk oversikt av hva du trenger av kcal. Husk det er ca 45kcal i "alt" av drikke. Lett måte og få i seg 500kcals ekstra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Last ned lifesum appen, begynn å bruk den.

Legg deg på 3500kcal om dagen, da vil du nå nesten 150g prot uansett om du kun spiser sukker. Gjør det i en mnd, vei deg dag en og etter en mnd, hvis du da IKKE har gått opp i vekt så har du ikke fulgt 3500kcals om dagen.

 

Etterhvert hvis du er vanedyr vil du få mye mer faktisk oversikt av hva du trenger av kcal. Husk det er ca 45kcal i "alt" av drikke. Lett måte og få i seg 500kcals ekstra.

Jeg tror ikke det var selve fremgangsmåten til "fremgang" Mr. Heisenberg trengte....

Han vet godt hvordan dette skal gjøres :xmas:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis vekta har stått stille lenge og han ikke kommer noen vei så er det jo antageligvis noe han gjør feil ang kcal tellinga da. Hele kcal inn kcal ut greiene.

 

Men for all del, jeg veit hvordan det er. 3mnd av trening og spisejaget så går jeg selv ned 10 kilo på et blunk.

Lenke til kommentar

Hva gjør man når vekta står helt stille over en lengre periode, og man føler for å gi opp fordi man føler man ikke gjør noe annet enn å spise hele tiden.

Er ikke meningen som et syte-innlegg, men er så forbanna demotiverende når man jobber som faen og vekta er helt lik som flere uker siden.

 

 

 

Hva gjør man når vekta står helt stille over en lengre periode, og man føler for å gi opp fordi man føler man ikke gjør noe annet enn å spise hele tiden.

Er ikke meningen som et syte-innlegg, men er så forbanna demotiverende når man jobber som faen og vekta er helt lik som flere uker siden.

Skjønner at det føles kjipt buddy, og da går jeg ut fra at du føler du ikke greier presse i deg mer? Vet du sånn ca hvor mye kcal du får i deg? Ikke sikkert du trenger telle nøyaktig, men greit å ha en formening om det.

 

Jeg tenker at du må fokuere på kaloririke matvarer! Mindre skinke og mer peanøttsmør. Et annet godt tips er å drikke kaloriene, da går det raskt unna. Ta en shake til morgen og kvelds med helmelk, proteinpulver, havregryn (?) og sist men ikke minst to spiseskjeer med rapsolje. Der har du mange lettdrikkelige kalorier!

 

Om vekta står stille skader det heller ikke med litt sjokolade eller annet digg for å få opp kaloriinntaket.

 

Selv om det føles tungt nå, så trøst deg med det du kan gjøre noe med: til syvende og sist blir det et regnestykke: kcal ut vs kcal inn. :)

 

Jeg føler at et snev av planlegging gjør det hele enklere, samtidig som man kan porsjonere det opp rent mentalt.

Hvis det er noen som har prøvd å finne fikse løsninger på dette med vektoppgang, er det meg.

 

5x1000 kalorier er enklere å forstå for hodet, enn 5000. 1000 kalorier, er strengt tatt ikke så mye. En pose kanelgifler. En stor gainershake. En liter helmelk+nøtter. En god tallerk med middag. Alle disse er rundt 1000 kalorier, og man klarer fint dette hver tredje time gjennom dagen.

 

Og som Brian Shaw sier. Når man spiser, så spiser man. Fokuser på å bli ferdig med det. Ikke surr med andre ting mens du spiser.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, folk tror at dette er så "lett".

"Du skal jo OPP i vekt" sier de, bare å spise det joo..

 

Kjente det godt på kroppen ifjor, selv om jeg var nøye med å bruke alle triksa. Kaloririk mat som ikke "kjennes på mettheten" osv...men følelsen av overskudd kunne jeg kjenne godt likevel.

 

Har funnet meg en fin kombo nå om dagen - 3 måltider: (men jeg tåler riktignok ikke like mange kcal som de fleste her inne gjør da..)

 

Frokost: 800-1000kcal i havregryn, mandler, hasselnøtter, rosiner og melk.

Lett i kroppen når jeg spretter av gårde til trening.

 

Middag: 1000-1200kcal rel. tett opp mot ettertrening.

Giga-middag stort sett bestående av fullkornsris, kjøtt i en eller annen form og saus.

Her er det som Akse/Brian Shaw sier - få det i seg - lese diskusjon.no etterpå.

Er så knust etter treningen+måltidet at det ofte tvinger på seg en time på sofaen. Perfekt for restitusjon etter trening.

 

Så er det ikke plass til så mye mer på kcal-budsjettet mitt da, men et lett kveldsmåltid med brød og pålegg tilsvarende 4-600kcal passer fint før bingen.

 

Ligger på 2300-2400kcal og går saaakte opp i vekt. Fungerer mye bedre fysisk og psykisk for meg kontra ifjor hvor jeg lå på 3000kcal og holdt på å spy av tanken på mat.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er helt enig med deg Countryman, folk som sier det er lett å gå opp i vekt har ikke samme utgangspunkt som meg hvertfall. 

Jeg vil påstå det er like "lett" for folk som "alltid" har vært tynne å gå opp i vekt som det er for folk som "alltid" har vært tunge og gå ned i vekt.

 

Det handler først og fremst om og endre på en vane som er ganske omfattende. Spisemønster, hva man burde spise, volum osv osv.

 

Jeg begynte tyve årene på 63kg fordelt på 183 cm. Aldri vært noe glad i noen form for lagsport -drev derfor heller ikke med det, ble heller ikke født inn i en familie hvor det ble lagt noe vekt på mat, annet enn lag den sjøl når du er sulten.

Tok meg over ett år før jeg faktisk trivdes på trening og har vart litt sporadisk av og på, både i forbindelse med skader og "andre" hindirnger i livet.

 

Nå endel år seinere begynner vekta å stabilisert seg på rett over 83 kg og jeg trives vanvittig mye mer med meg selv(selvom mye vil ha mer), jeg har smått begynt å "skjønne" litt mer hva som skal til for å gå opp eller ned og hvor jeg ca bør ligge. 

 

Det og sile ut de 100 viktige ordene fra de millionene som faktisk står på nettet tar tid og til syvende og sist må man finne ut av det selv.

 

 

Eneste jeg er bitter til er at jeg ikke ble introdusert til styrketrening tidligere, ikke alle er lagspillere, noen liker og kjempe mot seg selv.

Lenke til kommentar

Imorgen leverer jeg masteroppgaven og artikkelen (som er en del av masteroppgaven) blir sendt til en fagfelle-vurdert tidsskrift. Halvannet fucking år bare for å finne ut at fullkorn, vel - det er sunt. Du verden det er deilig å endelig bli ferdig, men samtidig surrealistisk.

Abstract 

National dietary guidelines emphasize wholegrain as an important part of a healthy and sustainable diet. Compared with fruits and vegetables, it is less known that grains also contains a wide array of bioactive phytochemicals.

Aim
Summarize the contents of the largest groups of bioactive substances in whole grains, and discuss possible modes of action of bioactive phytochemicals from whole grains.

Methods
A systematic search of databases Science Direct, Medline, Embase and Food Science.

Results
Whole grain contains a diverse set of bioactive substances, including polyphenols as phenols and flavenoids. Phenolic acids and ferulic acid are the quantitatively dominant players, and also the most studied. The content of phenolics in whole grain varies widely.

Conclusion
Whole grain is a good source of bioactive phytochemicals, which may explain its health effects beyond known nutrients. Insoluble-bound phenolic compounds represent the most important subgroup and may be responsible for the preventive effects of whole grain against the development of colorectal cancer. 

Endret av Dukien
  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

Imorgen leverer jeg masteroppgaven og artikkelen (som er en del av masteroppgaven) blir sendt til en fagfelle-vurdert tidsskrift. Halvannet fucking år bare for å finne ut at fullkorn, vel - det er sunt. Du verden det er deilig å endelig bli ferdig, men samtidig surrealistisk.

Abstract 

National dietary guidelines emphasize wholegrain as an important part of a healthy and sustainable diet. Compared with fruits and vegetables, it is less known that grains also contains a wide array of bioactive phytochemicals.

Aim

Summarize the contents of the largest groups of bioactive substances in whole grains, and discuss possible modes of action of bioactive phytochemicals from whole grains.

Methods

A systematic search of databases Science Direct, Medline, Embase and Food Science.

Results

Whole grain contains a diverse set of bioactive substances, including polyphenols as phenols and flavenoids. Phenolic acids and ferulic acid are the quantitatively dominant players, and also the most studied. The content of phenolics in whole grain varies widely.

Conclusion

Whole grain is a good source of bioactive phytochemicals, which may explain its health effects beyond known nutrients. Insoluble-bound phenolic compounds represent the most important subgroup and may be responsible for the preventive effects of whole grain against the development of colorectal cancer. 

 

Gratulerer så mye. Bra jobba!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, tror ikke jeg er så altfor langt unna 120 nå. Tenker å prøve å dra til før jul eigang. Er forøvrig vell så fornøyd med at jeg har klart 2 økter med 5x5 på 70 kg i mark(uten å ødlegge korsryggen), ryggen min har gjort det til tidenes tolmodighetsprøve. Men skilpadda slår vel kaninen i mitt tilfelle og :p

Lenke til kommentar

Har funnet grunnen til at jeg får så vondt i den ene hånda når jeg kjører ohs. Jeg er helt skeiv! Jeg synes det er ufattelig at treneren ikke har lagt merke til dette, da det er synlig bare jeg står rett opp og ned. Stanga er meget skjeiv når jeg holder den over hodet. Skuldrene er synlig ikke like, men sitter nok et annet sted.

 

Hvor drar jeg for å få fikset dette? Naprapat? Jeg har kontorjobb og tipper jeg har fått det der.

Lenke til kommentar

Noen som bruker krydder og diverse i kyllingen? Er så sykt lei tørr kylling så har begynt å bruke litt tacokrydder, chilisaus etc. når jeg tilbereder mat.

 

Bruker ofte estragon når jeg skal spise alene (fordi dama hater det meste av krydderurter  :huh: ), i tillegg til salt og pepper ofc. Pleier å bruke gryte med lokk og lavere varme fremfor stekepanna. Tar litt lenger tid, men da kan jeg gå rundt og gjøre andre ting uten å være redd for at den skal svi seg. 

Lenke til kommentar

Gjør ett nytt forsøk med vinterbulking for tiden, men går ikke opp i vekt. Kuttet ned på cardio, kjører kun 4x4 intervaller annenhver uke for å holde kondisen vedlike. Ellers trenger jeg høyrep på styrken. Merker jeg klarer flere reps, men hadde gått ned i maksløft når jeg prøvde meg etter siste deload :hmm: Gikk opp ca- 3-4 kg i starten, men nå har jeg ligget på samme vekt i 6 uker, selv om jeg i teorien skulle være i et kcal overskudd på ca. 1000 kcal/dag. Kan forbrenningen min ha økt såpass mye grunnet økt kcal-inntak kombinert med høyreps, slik at jeg må ligge enda høyere på kaloriene? Er litt liberal på sammensetning av mat, men ligger på rundt 30%,40%,30% med proteiner, carbs og fett. Noen som har noen tips?  :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...