Countryman Skrevet 25. september 2016 Del Skrevet 25. september 2016 Ta min arbeidsplass som et eksempel, det er alltid kake og kaffe hyggestund på hver fredag. De ser ned på andre som ikke har lyst på kake og kaffe. De som sier nei er bare selvgode og tror visst at de er noe. Kolleger (gjerne svært overvektige) som lever usunt føler seg nok truet/misunnelige når du tar sunne valg, og vil dra deg ned på deres nivå Word 1 Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 26. september 2016 Del Skrevet 26. september 2016 Deler her fordi jeg liker å tro at folk her inne har interesse. At mat vekker sterke følelser er det ingen tvil om, vi må alle spise. Kronikken vår i DB har blitt svært mye delt og diskutert denne helgen. Nationen fortsetter : http://www.nationen.no/landbruk/fortsatt-strid-om-folkeopplysningen/ Neste runde er om GMO-mat /bioteknologi, her er en smakebit: http://filternyheter.no/forskere-gmo-mat-rema-1000-coop-norgesgruppen-driver-skremselspropaganda-hjerneskade/ Veldig spennende, og gratulerer med navnet på trykk! 1 Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 28. september 2016 Del Skrevet 28. september 2016 hvis jeg fortsetter å spise masse og trene, men ikke spiser så mye sukker som nå, og spiser nesten bare "sunt". er det mulig å gå ned i fett og opp i styrke/muskler samtidig da? Lenke til kommentar
Akse Skrevet 28. september 2016 Del Skrevet 28. september 2016 hvis jeg fortsetter å spise masse og trene, men ikke spiser så mye sukker som nå, og spiser nesten bare "sunt". er det mulig å gå ned i fett og opp i styrke/muskler samtidig da? Det har ingenting med om du spiser sukker eller ikke. Du kan holde fettøkningen minimal og øke i muskelmasse med et godt treningsregime og lavt kalorioverskudd av type 200-400. Du bør da se en oppgang på 750g-1,25kg per måned. Du bør da kunne legge på deg vekt med en ratio bedre enn 50/50 fett/muskler. 10kg på ett år, da blir det under 5kg fett, hvilket er enkelt å kvitte seg med, hvis du føler behovet. De fleste trenger nok 10-15kg muskelmasse for å få den fysikken de drømmer om. Klarer du å holde deg aktiv i 2-3 år uten å ta pauser her og der? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 29. september 2016 Del Skrevet 29. september 2016 Eg har lenge kjørt dei samme øvingane for oppvarming og mobilisering til benk, roing, mark, press osv. Har de nokre tips til øvingar som de har god erfaring med til spesifikke løft? Oppvarminga består av rulling, mobilitet/oppvarming og 2-3-4 sett med 8-4-2 reps td. på 50-70-90% av arbeidssett. Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 29. september 2016 Del Skrevet 29. september 2016 Benk: Dislocations, wall-slides og lat-shrugs Mark og bøy:Glutebridge uten vekter + ett og ett bein, knebøy mot vegg uten vekter, squat to stand. Har brukt disse i lang tid og det fungerer godt for meg. Har også testet uten disse og fått bekreftet dems effekt = god. 3 Lenke til kommentar
Akse Skrevet 29. september 2016 Del Skrevet 29. september 2016 Oppvarming er mye preferanse, men øvelsene Country lister her er veldig gode. Selv kjører jeg også kroppshev, løfte en plate fra gulvet til over hodet for reps, strikk for å varme opp skuldrene, hofterotasjoner og lett dynamisk strekking. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 1. oktober 2016 Del Skrevet 1. oktober 2016 Bør leses av dere alle sammen! https://www.wattkoden.no/darlig-lofteteknikk/ 1 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 1. oktober 2016 Del Skrevet 1. oktober 2016 (endret) Fra undertegnende http://www.dagbladet.no/kultur/okologi-bevegelsen-baseres-pa-ideologi-ikke-forskning/63419667 Då har eg fått sett episoden og lese artiklane. God artikkel, Dukien, med mange kjelder. Det minnar mykje om dei som driv med alternativ behandling, supermat og alt det der. Alt blir basert på ideologi eller i beste fall nokre få, dårlege studiar utan noko klar konklusjon. Det er heller ikkje noko nytt. Dårleg forskning og etablerte sanningar basert på den dårlege forskninga finn ein over alt, og i alle tilfelle er det personar med økonomiske interesser bak. Korleis skal ein konkurrere med det enorme landbruket og handelsstanden, nasjonalt og internasjonalt, på deira vilkår? Det er ikkje lett. Kjem du derimot med ein tvist eller nisje og er flink til å bruke mange fine ord i markedsføringa, så kan du tene pengar på folks uviten og forutinntattheit. Blindtestar og luretestar viser at det er fullstendig umogleg å stole på menneske i denne type spørsmål. Det som er stempla økologisk smakar betre fordi dei trur det er økologisk. Den same effekten ein kan finne på andre matvarer, der den eine er dyrare og har ein finare innpakning, men som kan ha eit identisk produkt inni. Folkeopplysningen er eit veldig godt program som tar tak i mykje her i samfunnet som etter mi meining er svindel. Ikkje at eg vil kaste økologisk landbruk i same gryta som homeotapi og alternativ behandling, men seriøse aktørar, artiklar og forskning viser jo at det er basert like mykje på ideologi som dei andre. Det er eit skremmande fråver av kritisk tekning. Eg skulle gjerne sett eit statleg organ som slo ned på aktørar som driv med misvisande markedsføring, men det finnes ikkje noko standard for kva ein må vise til. Ei dårleg studie på 10 personar som er blitt publisert er gjerne nok til at dei kan påstå det eine og det andre. Nokre lenker for dei som ikkje har fått med seg kva det går i: NRK Folkeopplysningen: https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/KMTE50009315/sesong-3/episode-5# Oiko's tilsvar: http://www.oikos.no/aktuelt/forvirret-av-folkeopplysningen NRKs svar til Oiko: https://www.nrk.no/ytring/okologiske-taer-er-ommere-enn-konvensjonelle-1.13156438 DB-artikkelen Dukien med-redaktørerte: http://www.dagbladet.no/kultur/okologi-bevegelsen-baseres-pa-ideologi-ikke-forskning/63419667 Her er for øvrig ein fin blogg for dei som likar kritisk tekning og som lurer på kva som ligg bak mykje av det som blir publisert i media: https://sunnskepsis.wordpress.com/ Endret 1. oktober 2016 av Zeph 1 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 1. oktober 2016 Del Skrevet 1. oktober 2016 Takker for hyggelige ord. I neste nummer av http://www.ntfe.no/ (norsk tidsskrift for ernæring) får jeg publisert en meningskronikk om Rema 1000 og den nye øko-kampanjen. Jeg mener at denne ikke baserer seg på et godt vitenskapelig grunnlag. Se for øvrig også dette, kosttilskudd for slanking : http://forskning.no/meninger/kommentar/2016/09/nar-kvakksalverne-har-hvite-frakker Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 1. oktober 2016 Del Skrevet 1. oktober 2016 I neste nummer av http://www.ntfe.no/ (norsk tidsskrift for ernæring) får jeg publisert en meningskronikk om Rema 1000 og den nye øko-kampanjen. NOE bra gjør de da... https://www.facebook.com/REMA1000/photos/a.580663301992495.1073741829.540727935986032/1231473793578106/?type=3&theater 1 Lenke til kommentar
Smooshball Skrevet 2. oktober 2016 Del Skrevet 2. oktober 2016 (endret) Noen som har erfaringer med Eirik Sandviks programmer?Ser han har tilbud på det nye "TANK 2.0 " Endret 2. oktober 2016 av Smooshball Lenke til kommentar
Akse Skrevet 2. oktober 2016 Del Skrevet 2. oktober 2016 Noen som har erfaringer med Eirik Sandviks programmer? Ser han har tilbud på det nye "TANK 2.0 " Sikkert fint program. Personlig ville jeg heller brukt treningonline.no. Da støtter du i tillegg en av de som bidrar mye i tråden her, samtidig som programmene er veldig gode. 2 Lenke til kommentar
BenWhittaker Skrevet 2. oktober 2016 Del Skrevet 2. oktober 2016 Noen som har erfaringer med Eirik Sandviks programmer? Ser han har tilbud på det nye "TANK 2.0 " Sikkert fint program. Personlig ville jeg heller brukt treningonline.no. Da støtter du i tillegg en av de som bidrar mye i tråden her, samtidig som programmene er veldig gode. Kan skrive under på bra personlig oppfølging og knallbra programmer. 2 Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 3. oktober 2016 Del Skrevet 3. oktober 2016 Lettfattelig for de som enda ikke er oppdatert https://www.styrkebror.no/video/hvor-mye-protein-bor-du-egentlig-spise-per-maltid/ Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 3. oktober 2016 Del Skrevet 3. oktober 2016 (endret) Får støtte fra Ås idag. Kritikken har vært massiv etter at NRK-programmet «Folkeopplysningen» satte sitt nådeløse blikk på økologisk landbruk. Som forsker ved landets fremste matfaglige miljø på Ås, er det imidlertid ikke vanskelig å stille seg bak folkeopplysningsteamet i deres kritikk av det faglige grunnlaget for økologisk landbruk. Ei heller den utmerkede kronikken til Andreas Wahl Blomkvist og Daniel Bieniek i Dagbladet dagen etter, som utdyper kritikken av økologisk landbruk. Landbruk er en ytterst kompleks næring, og det er derfor ikke mulig innenfor rammene av en kronikk å komme inn på alle argumenter for hvorfor økologisk matproduksjon i det store og hele verken er mer bærekraftig, naturvennlig eller gir sunnere mat enn konvensjonelt produsert mat. Derimot ønsker jeg å forfølge det mest sentrale poenget både i folkeopplysningsprogrammet og i Blomkvist og Bieniek sin kronikk. Nemlig at regelverket for økologisk landbruk inneholder elementer som er uforenlige med en fakta- og vitenskapsbasert tilnærming til moderne matproduksjon. https://www.nrk.no/ytring/kampen-mot-irrasjonell-okologi-1.13158235 Endret 3. oktober 2016 av Dukien 2 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 3. oktober 2016 Del Skrevet 3. oktober 2016 NRK har satt fart på økologidiskusjonen her i landet. Hvor smart er det egentlig å velge økologisk mat? Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 5. oktober 2016 Del Skrevet 5. oktober 2016 Mother of god! Dukien eller WAR er kanskje de beste å spørre... Kjøttdeig...Jeg fikk kjøttdeig av elg etter høstens elgjakt og den var jo selvfølgelig uten vann eller salt.Hvor mye fuck er det med kjøpekjøttdeig? Gilde osv... Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 5. oktober 2016 Del Skrevet 5. oktober 2016 Salt brukes for å konservere måten. Kjøpekjøttdeig er helt allright. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå