joakimz Skrevet 14. juni 2016 Del Skrevet 14. juni 2016 (endret) Protein i vegetabilsk mat skal inkluderes. kjekt og vite. Må nok legge om kostholdet en del, det som blir vanskelig er og finne noe som er litt variert slik at det ikke blir det samme hver dag itillegg til at jeg skal være mett og treffe kcal/ makro. PS: Hvordan regner du ut hvis du f.eks steker 300g karbonadedeig i fett, ser ut som mengden proteiner øker pr 100g etter det stekt ihvertfall ifølge de kalkulatorene jeg bruker. altså 100g karbonadedeig stekt = 30g proteiner, mens 100g ustekt er 19g. Noen gode forklaringer på dette? og hvordan jeg skal regne ut for og få ca kcal/ makro? Endret 14. juni 2016 av joakimz Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 14. juni 2016 Del Skrevet 14. juni 2016 (endret) Du skal gå ut ifra innholdsfortegnelsen som medfølger pakka, og regne ut ifra kald, ustekt matvare når du veier opp. Årsaken til at du muligens finner oppskrifter på nett el.l. med høyere proteininnhold er da fordi vann o.l. er fordampet - dvs de har veid maten etter steking. Kjøttet blir da litt mer konsentrert om du skal veie det etter steking, og da feil i forhold til næringsinnholdet på pakka. Endret 14. juni 2016 av Countryman 1 Lenke til kommentar
War Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 Det er verdt å merke seg at asminosyreprofilen ikke alltid er fullstendig I et proteintilskudd er det komplette profiler og designet med noe snacks i fokus. I kjøtt og fisk er det veldig godt, men mye skades over 75c I erter og andre ting man absolutt skal regne med så er det korte profiler og ofte kokes mye og det litte man har igjen reduserer man enda mer. Om man bare går rundt å spiser grandiosa og erter og regner med proteinet i salaten så blir det ikke helt det samme. 1 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 De aller fleste kombinerer flere matvarer slik at disse utfyller hverandre. En veganer som kombinerer belfrukt med korn vil få en fullverdig proteinkvalitet og all plantemat har et innhold av de tre forgrenende aminosyrene (BCAA). I korn er det som regel lysin (havre har et høyere innhold) som er den første begresende aminosyren, i belgfrukter oftest metionin. Et eksempel på å kombinere dette kan være poteter og erter. Eller havregryn med melk. Med det sagt vil det være fordelaktig å inkludere gode proteinkilder som akkurat kjøtt og meieriprodukter.På verdensbasis så utgjør korn verdens største kilde til protein, i Norge basert på forbrukerundersøkelser bidrar korn med ca. 23%, planteprotein ca. 30% og kjøtt ca. 27%. 1 Lenke til kommentar
War Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 Du mener det går bra om man varierer kosten litt Det er vi enige i. Lenke til kommentar
joakimz Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 (endret) Takker for gode svar Endret 15. juni 2016 av joakimz Lenke til kommentar
Countryman Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 (endret) Siden det tidvis er en del snakk om valg av diett - Nazidiett med masse ekskluderte matvarer eller kaloridiett hvor man spiser den maten man trives med, og som man kan leve med over tid innenfor gitte rammer - traff denne artikkelen meg godt. I tillegg står det en del bra om høyintensitetsstrening Endret 15. juni 2016 av Countryman Lenke til kommentar
Nerowulf Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 Når dere jogger/løper på tredemølle eller ute, hvor mange graders helning liker dere å ligge på? Lenke til kommentar
Primer4 Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 (endret) Når dere jogger/løper på tredemølle eller ute, hvor mange graders helning liker dere å ligge på? 15-20, mindre slitasje på korpuset, så trapper jeg heller ned på farta. Edit: Har dere noen teorier på hvorfor alle treningsforumene ser ut til å dø mer eller mindre ut? Iform - ganske dødt Treningsforum - ganske dødt Fitnessbloggen - veldig minskende aktivitet tilogmed bodybuilding.com er mye treigere enn bare ett par år siden. Er det rett og slett facebookgrupper, instagram og annen sosial media som spiser opp de tradisjonelle forumene? Endret 15. juni 2016 av Primer4 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 15. juni 2016 Del Skrevet 15. juni 2016 (endret) Ein del trafikk går nok over der ja, men eg trur heller det er meir snakk om at det er fleire kanalar folk er aktive i og at mange ikkje gidda lese side opp og side ned om ting. Ikkje at dei nødvendigvis byter ut forumtida med tid i andre kanalar. Ein Snap på 10 sekund, så bla litt på Instagram, sjekke Twitter, bla på Facebook. Forum er ofte tidkrevjande og slit med å halde merksemda til brukarane over lengre tid. Forum har absolutt sin plass, men det er mange andre kanalar folk skal innom i dag enn det var for 10-15 år sidan. Endret 15. juni 2016 av Zeph Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 16. juni 2016 Del Skrevet 16. juni 2016 Siden det er sånn halvrelevant så deler jeg det med dere! Fikk A på bacheloroppgaven i idrett, helse og ernæring . Så nå er jeg helt ferdig! Endte med B i snitt 7 Lenke til kommentar
Akse Skrevet 16. juni 2016 Del Skrevet 16. juni 2016 Siden det er sånn halvrelevant så deler jeg det med dere! Fikk A på bacheloroppgaven i idrett, helse og ernæring . Så nå er jeg helt ferdig! Endte med B i snitt Gratulerer! Lenke til kommentar
War Skrevet 16. juni 2016 Del Skrevet 16. juni 2016 Hurra, nå kanskje du kan begynne å løfte noe og ikke bare jogge rundt og sove i telt 5 Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 16. juni 2016 Del Skrevet 16. juni 2016 Merker at nå når jeg er på deff "spise under 2500kcals så sliter jeg litt med å få i meg nok proteiner, og jeg som alltid har ledd av folk som sluker shakes Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 16. juni 2016 Del Skrevet 16. juni 2016 Siden det er sånn halvrelevant så deler jeg det med dere! Fikk A på bacheloroppgaven i idrett, helse og ernæring . Så nå er jeg helt ferdig! Endte med B i snitt Gratulerer! Hurra, nå kanskje du kan begynne å løfte noe og ikke bare jogge rundt og sove i telt Tusen takk! Hehe, vi får se, har mål om én styrkeøkt i uka, enten hjemme eller på senteret . Lenke til kommentar
Schneiderlin Skrevet 17. juni 2016 Del Skrevet 17. juni 2016 Jeg overlevde både lukten og smaken. What doesn't kill you makes you stronger Hjelper kanskje å steke den hvis man brekker seg i hjel ellers. Tunfisk er undervurdert. Spiser også et par sånne til dagen, syns det smaker godt Lenke til kommentar
aomt Skrevet 17. juni 2016 Del Skrevet 17. juni 2016 Tunfisksalat er digg! Blande tunfisk, rømme (kesam/cottage cheese), rødløk, cayenne pepper, salt, pepper. Fint å ha på brødskive. Evt. blande med salatblad. Lenke til kommentar
fox Skrevet 17. juni 2016 Del Skrevet 17. juni 2016 Merker at nå når jeg er på deff "spise under 2500kcals så sliter jeg litt med å få i meg nok proteiner, og jeg som alltid har ledd av folk som sluker shakes Og jeg langt over eggehvite, tunfisk,skyr og cottage cheese holder massevis! Skyr anbefaler jeg når man er ute på farta, kun 90kcal og 16g protein Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 17. juni 2016 Del Skrevet 17. juni 2016 Siden det er sånn halvrelevant så deler jeg det med dere! Fikk A på bacheloroppgaven i idrett, helse og ernæring . Så nå er jeg helt ferdig! Endte med B i snitt Knallbra jobba! Gratulera! Kva er planen vidare no då? Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 17. juni 2016 Del Skrevet 17. juni 2016 (endret) Siden det er sånn halvrelevant så deler jeg det med dere! Fikk A på bacheloroppgaven i idrett, helse og ernæring . Så nå er jeg helt ferdig! Endte med B i snitt Knallbra jobba! Gratulera! Kva er planen vidare no då? Takk! Følger med på ledige stillinger i kommunen, men jeg skal ta praktisk-pedagogisk utdanning på deltid de neste to årene, + noen flere idrettsemner rettet mot prosjektplanlegging og spesielle grupper (NAV, fengsel, Kysthospitalet, innvandrere) til høsten . I tillegg engelsk så jeg får undervisningskompetanse i både kroppsøvning og engelsk dersom jeg ikke finner annen jobb og må jobbe i skolen . Vil helst jobbe med noe innen folkehelse . Endret 17. juni 2016 av Juliess 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå