Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Nei, bindevevet må gro, så det skjer ikke timen etter trening, man kan også øke 1x uka. 

Man tilpasser ofte det ved å øke til de neste vektene senteret har. 

Er det 1kg opp, så kan jo hver trening være fint. 

Er det 5kg hopp, så passer jo hver uke. 

Poenget er bare at en muskel som skades hvor fiber rakner og kroppen må reparere (og om kcal-overskudd) - forsterke så den ikke blir skadet på de vektene , så vil kroppens løsning være bindevev. 

Så løfter man den samme vekten i 2 uker så vil bindevevet være like sterkt og ingen fibre vil rakne og da er det ingenting å reparere eller forsterke så volumet øker. 

 

Vet å bare ha en progresjon med for eks 10rep maks i alle øvelser hvor man kutter 35% og øker hver gang/uke derifra i 6 uker vil gi en fase hvor man hele tiden løfter mer en bindevevets styrke , så det aldri vil kunne hindre fiberbrudd. 

 

Det er prinsippene man trenger for å nå målene sine man burde kunne . 

Da kan man bruke de prinsippene på programmene man skulle falle for og få gode resultater på så si alt. 

 

Så kan det helt klart forbedres og tilpasses målene som for eksempel veldig volumtilpasset hvor man legger inn tidligere deload hvor man dropper de siste ukene med 5reppere som primært blir styrkebasert sammen med for eks myoreps.

Man kan se på løftebanen og hastighet opp og ned og man kan se på kontakt med muskelen under øvelsen. 

 

For eks nedtrekk som er tung, 99,9932% av alle jeg ser kaster da ryggen bakover hvor siste 50% av øvelsen er en roøvelse.

Da blir det ikke biff eller styrke i lats. 

 

 

Skal man finne noe på nett blir det 

  • Disse øvelsene 
  • Denne progresjonen 
  • Disse reppene 

Så må man tilpasse kosten selv og programmet man fant blir da "bra for de fleste" / ikke tilpasset noen spesifikke mål.

 

Man kan derimot vifte med noen hundrelapper hos en PT og få ett opplegg som er tilpasset målene, sin personlig timeplan / aktivitet og utstyret som senteret har tilgang på. 

Isåfall ville jeg ha valg en som har skikkelig peil på trening og kosthold og sammenhengen der, ellers er man like langt. 

Om man ikke finner det på gymmet sitt, så finnes det mye på internett.

For eks www.treningonline.no drives av en PT som har skikkelig peiling og der får man ikke noe tilpasset program servert uten at kost/kcal nevnes og til og med utdypes/tilpasses, som faktisk kan bety alt resultatmessig. 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dobbelpost.

Ved å øke sett, trener man bare lenger på bindevensvekter

 

Fullaktiverte rep så vev skades skjer etter 5-6rep på 10rm-vekter.

Om man løfter 5reppere da 7 sett, med 1-2min pause mellom, så får man ingen gode byggerepp

Endret av War
Lenke til kommentar

Butikken var tom for økologisk havregryn her for litt siden. Jeg spiser et måltid med havregryn hver dag, så jeg måtte kjøpe vanlig lettkokt havregryn. Herregud så ræva det er. Det er så tørt og hardt i forhold, det er en helt utrolig forskjell. Har kjøpt coop sin og vanlige gryn på Kiwi, begge suger like hardt. Åå!

Lenke til kommentar

Butikken var tom for økologisk havregryn her for litt siden. Jeg spiser et måltid med havregryn hver dag, så jeg måtte kjøpe vanlig lettkokt havregryn. Herregud så ræva det er. Det er så tørt og hardt i forhold, det er en helt utrolig forskjell. Har kjøpt coop sin og vanlige gryn på Kiwi, begge suger like hardt. Åå!

Da må det ha vært helt tilfeldige variasjoner i det konvensjonelle varianten. Du har nok vært uheldig. Det er ingen forskjell mellom øko-havre og dens konvensjonelle motpart, annet enn dyrere pris.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikke første gang jeg merker forskjellen. Spiser jeg hos mamma så merker jeg også at hun har den vanlige. Jeg lover, det er en klar forskjell.

Nei, det er ingen forskjell. Det blir til og med behandlet på samme samlebånd. Derfor ser du også på lik linje med den konvensjonelle "*kan inneholde spor av gluten. Du narrer deg selv, eller så kan det være andre aspekter, som skyldes lokale forskjeller eller modningsnivå etc. I blindende studier hvor personer hevder å smake forskjell bommer dem konsekvent, som eksempel denne : http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1750-3841.2007.00277.x/abstract;jsessionid=0DD0C43C2A20F93DAEA4FFE064C7463D.f04t04

 

Det som reelt har skjedd er nok dette :)http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0950329313000141

 

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei nei nei. De ser anderledes ut, og de er anderledes i munnen. Dette skal jeg bevise! Jeg merker det før tankene mine går til økologisk eller ikke.

 

Eller finnes det en tredje type, annet enn lettkokt og store?

 

Den økologiske jeg har spist hver dag i 3 år nå har aldri variert på noe, også varierer det helt tilfeldigvis de 3-4 gangene jeg prøver den vanlige? Uten unntak. Det tror jeg ikke noe på:p

Endret av Kjetil_90
Lenke til kommentar

Meg bekjent så er det bare Axa som tilbyr "ren" havregryn her i Norge. Editerte inn noe mer ovenfor, ta gjerne en titt. Matsosiologi er noe rare greier og forventninger til produktet ser ut til å påvirke. Det er ingenting som tilsier at det skal være forskjeller i konsistens eller smak. Frøene er tross alt genetisk like, eneste forskjell er kubæsj og fravær av syntetiske plantevernmidler. Se svar fra Axa selv: http://www.axa.no/Ma-bra-coachen/Spor-var-kliniske-ernaringsfysiolog/Om-okologiske-produkter/

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Vi mennesker er verdensmestere i å lure oss selv. Har selv gått i den fella flere enn en gang. Ta gjerne en titt på denne, kort og presist : http://www.geneticliteracyproject.org/2014/11/04/which-tastes-better-conventional-or-organic-foods-a-tale-of-two-apples/

Et av flere unntak kan være konvensjonelle tomater som oftere blir dyrket i vannkulturer. Mer vann er ikke særlig bra for smaken. :)

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Dukien! Selv om forskning sier det smaker det samme så er smak subjektivt...
Ta nå utgangspunkt i IRL, ikke kun i henhold til forsknings forutsetninger. Vi lever ikke i en lab.

 

Melk fra "økologiske" produsenter er foret med gress, firkløver og whatnot. 
Melk fra ordinære melkekyr spiser mais og kornblandinger.

 

Det sier seg selv at smaken blir annerledes.

Lenke til kommentar
 

Du kan google lineær progresjon..

 

Enten så tuller du med meg, War, eller så snakker vi rett og slett forbi hverandre. Det jeg leser om lineær progresjon sier ingenting om å gå tilbake til "start + litt ekstra vekt" som du beskriver her:

 

 

Avansert er det jo ikke , for eks bryst manualer pr hånd med øke vekter hver uke
10kg
14kg
18kg
22kg
26kg
30kg
Deload /hvileuke
12kg
16kg
20kg
osv.

 

Endret av banansplitt™
Lenke til kommentar

10kg

14kg

18kg

22kg

26kg

30kg

Deload /hvileuke

12kg

16kg

20kg

osv.

 

 

Man starter i uke 1 med lette vekter - man har nettopp hatt deload og rakner bindevev like enkelt som ved tunge vekter i uke 5 - som nevnt

 

-Man øker altså til nærmeste vekt hver nye uke for å kunne klare å fortsette rakningen av vevet som blir sterkere og sterkere utover i syklusen.

 

-Man kan så notere seg at eksempelvis uke 1 og 2 var ekstremt lette vekter og noterer en vekt opp til neste syklus

-Når man så starter opp syklus2  løfter man bittelitt tyngre i disse 2 første ukene kontra den første syklusen - "dette føltes mer enn tungt nok nå" men plutselig var det uke 6 som føltes altfor lett.

Da noterer man seg det og setter vekten opp et hakk til nærmeste vekt i uke 6 i syklus nummer 3.

 

Slik sett har man lineær progresjon innenfor en gitt syklus

 

Det morsomme er å avansere det til et nytt nivå ved å sette opp ulineær progresjon over tid som beskrevet over :)

Endret av Countryman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...