Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

 

Bazinga! Iflg osteoporosedoktor.no inneholder helmelk 10µg per 100 g. Og det stemmer bedre med mine bakgrunnskunnskaper: melk inneholder i seg selv D-vitamin. Kanskje ikke de høyeste nivåene, men når man drikker to-tre liter/dagen så gir det jo utslag..

 

Jokes on you :D

Hmm, ser ut som de tallene for D vitamin er hentet fra dansk rapport, hvis du ser lenken rett under. Og om du søker opp Helmelk, eller sødmælk, så finner du at danskene har tilsatt D vitamin i melken, og innholder akkurat samme mengde som står på den doktorsiden der, altså 10µg per 100 g! Tine.no, Matvarerabellen og andre sider sier at det ikke er D vitamin i melken, så da spørs det :p Men kanskje du spiser mye smør og margarin haha.
Hmpf. Joda, jeg er glad i smør, men jeg spiser aldri brød eller knekkebrød så det går utelukkende til steking. Finner det vanskelig å tro at tran og smør (til steking) alene skal gi så høye verdier av vitamin D. Eneste plausible forklaring blir jo at det er noe å hente i denne mjølka mi.. Men jeg leser jo også hva du skriver :p

 

DUKIEN, HVOR ER DU?

Endret av Bjarnemann
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

 

 

 

"Hele situasjonen er snudd på hodet. Tidligere var man bekymret for de gruppene som fikk for lite næringsstoffer. Nå er man minst like bekymret for de som får for mye"
Min egen status om dette og det faktum at i enkelte "leir" så prøver man å latterliggjøre anbefalingene: https://www.facebook.com/Dukien/posts/10154678701895254?pnref=story

 

E

 

Hvis man har over lengre tid fått for lite vitaminer i seg, grunnet (for eksempel) lite grønnsaker/frukt, hvor lang tid vil det da å fylle opp "lagrene" igjen?

Vil det være anbefalt å ta vitamintilskudd en liten periode, til nivåene er normale, og så fortsette derfra med et normalt sunt kosthold? Eller vil det være bedre å bare starte med et normalt sunt kosthold med en gang, og heller la det ta litt lengre tid å komme tilbake på ok vitaminnivå?

 

Ser forresten at vi går på samme skole, dog helt forskjellige avdelinger. Liten verden! :)

 

Liten verden. :) Hva studerer du? Er du ved Kjeller eller ved Pilestredet?

 

Forkurs til ingeniørutdanning nå. Går på Pilestredet (P35). Blir ingeniørutdanning på samme sted neste år. Først en bachelor her, og så de 2 siste årene for å få master ved NTNU. :)

 

Ellers, takk for info. Jeg er ikke i faresonen, så blir bare å fokusere mer på hvilke vitaminer man får i seg via hvilke matvarer. Variere litt mer! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hmpf. Joda, jeg er glad i smør, men jeg spiser aldri brød eller knekkebrød så det går utelukkende til steking. Finner det vanskelig å tro at tran og smør (til steking) alene skal gi så høye verdier av vitamin D. Eneste plausible forklaring blir jo at det er noe å hente i denne mjølka mi.. Men jeg leser jo også hva du skriver :p

 

DUKIEN, HVOR ER DU?

 

Er du mye utendørs da? Sollyset gir jo også vitamin D.

Og hvor mye smør du bruker... 100g gir ca 8ug (mikrogram), og 10ug er den daglige anbefalingen.

 

Andre eksempler:

http://www.melk.no/helse-og-livsstil/sunt-kosthold-for-voksne/hvordan-dekke-behovet-for-vitamin-d/

Lenke til kommentar

 

 

Bazinga! Iflg osteoporosedoktor.no inneholder helmelk 10µg per 100 g. Og det stemmer bedre med mine bakgrunnskunnskaper: melk inneholder i seg selv D-vitamin. Kanskje ikke de høyeste nivåene, men når man drikker to-tre liter/dagen så gir det jo utslag..

 

Jokes on you :D

Hmm, ser ut som de tallene for D vitamin er hentet fra dansk rapport, hvis du ser lenken rett under. Og om du søker opp Helmelk, eller sødmælk, så finner du at danskene har tilsatt D vitamin i melken, og innholder akkurat samme mengde som står på den doktorsiden der, altså 10µg per 100 g! Tine.no, Matvarerabellen og andre sider sier at det ikke er D vitamin i melken, så da spørs det :p Men kanskje du spiser mye smør og margarin haha.
Hmpf. Joda, jeg er glad i smør, men jeg spiser aldri brød eller knekkebrød så det går utelukkende til steking. Finner det vanskelig å tro at tran og smør (til steking) alene skal gi så høye verdier av vitamin D. Eneste plausible forklaring blir jo at det er noe å hente i denne mjølka mi.. Men jeg leser jo også hva du skriver :p

 

DUKIEN, HVOR ER DU?

 

Spiser man fet fisk 2-3 ganger i uken, som de generelle rådene tilsier så vil man være innenfor. I Norge anbefales alle i utgangspunktet å ta tran beriket med vit D. Spiser man akkurat fet fisk 2-3 ganger i uken så slipper man dette. Smør og margarin blir beriket slik at det inneholder (8-10 mcg/100 g) og melk (ekstra lett) (0,4 mcg/100 g). På et direkte spørsmål fra meg til Tine om hvorfor kun ekstra lett blir beriket så var svaret jeg fikk at dette utelukkende er begrunnet fra et "politisk ståsted". Hun sa også at det også er et vanlig spørsmål som blir stilt. Hadde man beriket H-melk med vit D så hadde dette trolig ført til et høyere inntak av dette på bekostning av magre produkter, slik at dette er grunnen til eksempel H-melk ikke får denne berikingen per dags dato.

 

uTukt: Spennende. En god venn av meg tok mastern sin på NTNU etter å ha studert på HiT - Telemark. Fakulet er veldig bra har jeg fått inntrykket av og han var veldig fornøyd selv. Du har en lærerik tid i vente med andre ord. Kommer til å være litt mer på Pilestredet framover, kanskje vi sees. :)

 

 

 

 

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som har en formening om denne wearable`n fra Microsoft?

 

http://www.shacknews.com/article/86939/microsoft-band-is-a-wearable-that-wants-to-improve-your-health-and-productivity

 

Den teller reps osv...men til hvilken nytte?

Vil ikke slike wearables ryke rimelig fort når man trener styrke??

 

Jeg liker pulsmåleren, men det er mange andre wearables som også har det..

Fint når man skal drive fettforbrenning, at man kan legge seg innenform nøyaktig den pulsintensiteten som forbrenner mest.

Lenke til kommentar

 

 

 

 

Bazinga! Iflg osteoporosedoktor.no inneholder helmelk 10µg per 100 g. Og det stemmer bedre med mine bakgrunnskunnskaper: melk inneholder i seg selv D-vitamin. Kanskje ikke de høyeste nivåene, men når man drikker to-tre liter/dagen så gir det jo utslag..

 

Jokes on you :D

Hmm, ser ut som de tallene for D vitamin er hentet fra dansk rapport, hvis du ser lenken rett under. Og om du søker opp Helmelk, eller sødmælk, så finner du at danskene har tilsatt D vitamin i melken, og innholder akkurat samme mengde som står på den doktorsiden der, altså 10µg per 100 g! Tine.no, Matvarerabellen og andre sider sier at det ikke er D vitamin i melken, så da spørs det :p Men kanskje du spiser mye smør og margarin haha.
Hmpf. Joda, jeg er glad i smør, men jeg spiser aldri brød eller knekkebrød så det går utelukkende til steking. Finner det vanskelig å tro at tran og smør (til steking) alene skal gi så høye verdier av vitamin D. Eneste plausible forklaring blir jo at det er noe å hente i denne mjølka mi.. Men jeg leser jo også hva du skriver :p

 

DUKIEN, HVOR ER DU?

Spiser man fet fisk 2-3 ganger i uken, som de generelle rådene tilsier så vil man være innenfor. I Norge anbefales alle i utgangspunktet å ta tran beriket med vit D. Spiser man akkurat fet fisk 2-3 ganger i uken så slipper man dette. Smør og margarin blir beriket slik at det inneholder (8-10 mcg/100 g) og melk (ekstra lett) (0,4 mcg/100 g). På et direkte spørsmål fra meg til Tine om hvorfor kun ekstra lett blir beriket så var svaret jeg fikk at dette utelukkende er begrunnet fra et "politisk ståsted". Hun sa også at det også er et vanlig spørsmål som blir stilt. Hadde man beriket H-melk med vit D så hadde dette trolig ført til et høyere inntak av dette på bekostning av magre produkter, slik at dette er grunnen til eksempel H-melk ikke får denne berikingen per dags dato.

 

uTukt: Spennende. En god venn av meg tok mastern sin på NTNU etter å ha studert på HiT - Telemark. Fakulet er veldig bra har jeg fått inntrykket av og han var veldig fornøyd selv. Du har en lærerik tid i vente med andre ord. Kommer til å være litt mer på Pilestredet framover, kanskje vi sees. :)

 

 

 

Takk for et flott svar. Så da, for å konkludere: absolutt ikke noe som helst vitamin D i helmelk?

Lenke til kommentar

Meg bekjent så er innholdet her i Norge null. Så generelt finnes det få men samtidig veldig gode kilder til vitD. (Som nevnt ovenfor.) Eggeplomme og andre meieriprodukter enn melk inneholder jo vitD, dog som diskutert her så er innholdet av dette relativt lite.

Kanskje du er en av dem som har en veldig effektiv metabolisering. :)

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Som sagt, kroppen produserer d-vitamin av sollys. Og man skal kunne dekke behovet ellers rimelig greit med tran. Så nei, fremdeles ikke d-vitamin I h-melk..

Det nærmeste vi kommer sollys i nordnorge må være refleksjon av månen....

 

Såååå, tilskudd ja takk :p

Lenke til kommentar

 

Som sagt, kroppen produserer d-vitamin av sollys. Og man skal kunne dekke behovet ellers rimelig greit med tran. Så nei, fremdeles ikke d-vitamin I h-melk..

Det nærmeste vi kommer sollys i nordnorge må være refleksjon av månen....

 

Såååå, tilskudd ja takk :p

Jeg må trolig også ta tilskudd i vinter. Jeg har litt mørkere hud som gjør at kroppen ikke tar til seg mye av sollyset/gjør det om til d-vit. Men det er fremdeles ikke d-vitamin I h-melk ;)

Lenke til kommentar

Y'all want the D :ph34r:

 

Har noen erfaring med en form for slyngetrening, muligens i en form som passer hjemmet? Begynner på en ny periode med styrketrening nå samtidig som jeg minsker løpemengden og føler jeg trenger litt ekstra trening for muskulaturen rundt kneet. Knebøy er vel og bra, men når belastningen blir litt høyere så merker jeg det i form av litt verk. Jeg skulle derfor hatt noe litt mer skånsomt i en periode til jeg har bygget meg opp.

Lenke til kommentar

Leser i gymgrossisten sitt magasin for oktober-desember at man ikke skal kikke oppover på markløft. Det står ikke hvorfor, men jeg har lest andre steder at ved å kikke litt opp så holder man letter ryggen rettere. Jeg har derfor da alltid kikket litt opp, og har ikke hittil fått noen problemer på grunn av det. Noen som vet hva som er rett?

Endret av Virke
Lenke til kommentar

Spørs veldig på vinkelen på ryggen. Mange sier man helst skal unngå å hyperekstendere nakken, i hvert fall i markløft og drag av styrkeløft-typen. Men jeg som trener vektløfting gjør dette hele tiden, og ser mange vektløftere gjøre det samme, uten at jeg har hørt om at det har gitt problemer for noen, men i vektløfting så er jo som regel ryggvinkelen noe annerledes enn i markløft av standardtypen.

Lenke til kommentar

Jeg har fått beskjed om å ha haken ned pga nakken (av manuellterapaut), og fikk også beskjed av PT om å se ned. Så jeg prøver å se ned og synes det funker fint. Har tidligere slitt med både nakke og skuldre, så jeg har stort fokus på å ikke "plage" musklene unødig.

Endret av darkness|
Lenke til kommentar

Leser i gymgrossisten sitt magasin for oktober-desember at man ikke skal kikke oppover på markløft. Det står ikke hvorfor, men jeg har lest andre steder at ved å kikke litt opp så holder man letter ryggen rettere. Jeg har derfor da alltid kikket litt opp, og har ikke hittil fått noen problemer på grunn av det. Noen som vet hva som er rett?

 

Det kan føre til hyperekstensjon av nakken, samt påverke andre element i løftet.

 

Hald hovudet nøytralt og sjå 5-10 meter framfor deg. Skuldre bak, bryst fram og opp.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y1IGeJEXpF4&list=UURLOLGZl3-QTaJfLmAKgoAw#t=277

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...