€uropa Skrevet 10. november 2013 Del Skrevet 10. november 2013 Men fra spøk til alvor; Jeg tror ikke at det var så mange andre enn deg som tok den spøken. 4 Lenke til kommentar
Akse Skrevet 10. november 2013 Del Skrevet 10. november 2013 Jeg tror ikke at det var så mange andre enn deg som tok den spøken. Eg tog an!! 1 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 10. november 2013 Del Skrevet 10. november 2013 (endret) Så det nå, beklager et halvmuggent svar. No harm taken, for øvrig så har jeg lagt ifra meg hersketeknikkene for lengst. Uansett; via evolusjonen så har kroppen vår valgt å lagre overskuddfett som palmetinsyre (C:16) og morsmelken er jo i tillegg rik på denne, men spedbarn skal tross alt ha en andel mettet fett. (Morsmelken tilsatt palm olei og består om jeg husker i farten 55% umettet /45% mettet) Men det er derfor dette kan sees på som et lite paradoks. Feilen er å se på en fettsyre isolert; som for eksempel melk er også rik på C:16, melk har også mye av den enumettete fettsyren oljesyre (C:18:1) hvorav denne "nøytraliserer" virkningen fra mettete fettsyrer. Både melk og olivenolje er rik på denne fettsyren. (Middelhavskost fuck yeah.) Som jeg har nevnt før; kolesterol er udiskutabelt en faktor ved utvikling av hjerte-kar og plakk-prossesen. Derimot vet vi ikke sikkert om mettet fett er en del av dette og i tilfelle hvilken grad, for hadde sammenhengen vært reel så skulle det være mulig å påvise dette i kliniske forsøk i mennesker. For orden skyld så har man ikke funnet denne effekten. (Kun i dyremodeller.) Derfor antar man enn så lenge at hovedsaklig tre fettsyrer kan forstyrre leverens likevekt mellom LDL-resoptorer og nedregulering. (hyperkolesterol-hypotesen) Her er myrinstyre (C:14) sett på som den aller verste av disse tre. I Frankrike har man gått vekk fra å fraråde mettet fettsyrer til å fokusere på fettsyre-kvalitet og det er egne anbefalinger for de respektive fettsyrene. Dette er også i tråd med internasjonal konsensus. Fettmetabolismen er så kompleks at vi ikke behøver å se lengre enn doktorgradavhandlingen fra Haukeland sykehus forrige måned. Etter å ha undersøkt subgrupper fant man jo en 4.75 HR (hazard ratio) = økt dødelighet i ikke-diabetiske hjertepasienter med høye doser av marinerte W-3 (omega-3) mens hjertepasienter med diabetes fikk en markant redusert risiko. EN HR på 4.75 er jo utrolig høyt (Helt riktig blir det å si høy/lav blodsukker i subgruppene) En ting er sikkert; vi har bare skrapet overflaten over hva i all verden det er leveren driver på med og det er meg bekjent at det pågår flere analyser innenfor flere forskjellige subgrupper. Med andre ord; W-3 er nok ikke sunt for alle. Derfor vil du aldri se meg skrive bastant om ernæringvitenskap, det er jo fortsatt usikkert om antioksidanter (via mat tror vi) er bra eller dårlig for oss og det sier litt hvor lite vi vet. Endret 10. november 2013 av Dukien 1 Lenke til kommentar
War Skrevet 10. november 2013 Del Skrevet 10. november 2013 ..og skal man varme oljen så kan kokosolje komme vinnende ut Vs raps osv så kun se på tallene fungerer dårlig. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 10. november 2013 Del Skrevet 10. november 2013 (endret) Mange av analysene har jo tatt høyde for fettkvaliteten og lignende, men dette er slik du påpeker en stor metodologisk svakhet ved bruken av observasjonstudier og en generell svakhet ved epidemiologisk forskning. Men det er det beste vi har. For eksempel så ble jo flerumettet fett sett sammenheng med en økt risiko for dødelighet i noen studier i "normale mengder", her har man i etterkant (når man re-analyserte) mistenkt at disse var delvis herdet og da trans-fettsyrer. Endret 10. november 2013 av Dukien Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 ..og skal man varme oljen så kan kokosolje komme vinnende ut Vs raps osv så kun se på tallene fungerer dårlig. Klarnet smør ftw. Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Jaja... Fett e fett, uansett kor det sett... 1 Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Så etter å ha lest 2 sider nå der jeg omtrent forsto 29 ord, er det innafor å bruke rapsolje eller kommer jeg til å dø brått og brutalt? 1 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Rapsolje har den beste fordelingen av W-6/W-3 (ratio på 2:1) og har et veldig høy innhold av oljesyre (C:18:1) Dessuten om jeg husker riktig; har den også det høyeste innholdet av Vit E. Med andre ord; rapsolje har en stamp of approval hos de aller fleste så kjør på. 1 Lenke til kommentar
Populært innlegg 1245112654122755325882462 Skrevet 11. november 2013 Populært innlegg Del Skrevet 11. november 2013 Rapsolje har den beste fordelingen av W-6/W-3 (ratio på 2:1) og har et veldig høy innhold av oljesyre (C:18:1) Dessuten om jeg husker riktig; har den også det høyeste innholdet av Vit E. Med andre ord; rapsolje har en stamp of approval hos de aller fleste så kjør på. 10 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Kort og godt er en sikker vinner. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Det enkle er ikke bare det beste, i di fleste tilfeller er det også det eneste som er forståelig 1 Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Kanskje ikke helt rett sted og spørre, men siden eg og sånne datamaskiner sjeldent kommer godt overrens så spørr jeg like godt her. Jeg skulle gjerne hatt en link til treningsloggen min i signaturen der jeg kunne skrive noe vrøvl i staden for bare linken, how do i Lenke til kommentar
phax Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 (endret) [ url=http://www.dinlink.no]teksten du vil ha synlig[/url ] Fjern mellomrom mellom klammene. BB-koder Endret 11. november 2013 av phax 1 Lenke til kommentar
Broseph Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 (endret) Litt på siden, men da jeg diskuterte litt personvern i dag kom jeg på at jeg har lest et sted om hvor lang tid det tar før cellene i kroppen vår skiftes ut og hvor lang tid det tar før "vi ikke er oss selv lenger", det vil si at alle cellene i kroppen er skiftet ut. Jeg fant det dog ikke på internettet. Noen som vet? Endret 11. november 2013 av Broseph Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 (endret) [ url=http://www.dinlink.no]teksten du vil ha synlig[/url ] Fjern mellomrom mellom klammene. BB-koder Eg får det ikkje til Endret 11. november 2013 av Priim Lenke til kommentar
PhelpsTransposed Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Istedenfor å spise snickers og sjokolade kan jeg anbefale å kjøpe en frukt og nøtteblanding, eller bare en pakke av dine favorittnøtter. Mye bedre smak, og mye bedre for deg. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Absolutt, men sånn jeg har forstått det er mange her inne studenter og det er på ingen måte alltid tilrettelagt i butikken for at den maten man burde spise er mer i deres prisklasse enn maten man kan kompensere med å spise. Lenke til kommentar
PhelpsTransposed Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Nøtter er skambillig i forhold til det meste annet. Så det er ingen unnskyldning. Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 11. november 2013 Del Skrevet 11. november 2013 Istedenfor å spise snickers og sjokolade kan jeg anbefale å kjøpe en frukt og nøtteblanding, eller bare en pakke av dine favorittnøtter. Mye bedre smak, og mye bedre for deg. Hvem var dette rettet til, egentlig? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå