Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har begynnt å spise 100% grovt brød i stedet for litt grovt/lyst brød. Hvor mange grove skiver tilsvarer 5 grove/lyse brød?

 

Foreldrene mine syns jeg også spiser alt for mye de er så redd for at jeg blir stor spiser hver dag:

 

Kl 8.00: 100g-150g havregryn, banan, 60g proteinshake, EFAomega, multivitaminer og kreatin de dagene jeg ikke trener.

 

Kl. 11.00: Kyllingsalat + litt sardiner oppi.

 

Kl. 14.00: 5 brødskiver med tunfisk/sardiner og 60g proteinshake.

 

Kl. 17.00: Fisk/kylling/biff og pasta/ris/poteter.

 

Før trening: Kreatin.

 

Etter trening: 60g Proteinshake, banan, rosiner og kreatin (Creaforce).

 

Kl. 20.00: 5 brødskiver med tunfisk/sardiner.

 

 

Kl. 22.30-23.00: Fisk/kylling/biff, 3 rå egg, glass med spinat og EFAomega.

 

Noen argumenter jeg kan bruke imot dem?

Du har 6 måltider totalt, det er fint. Men 5 brødskiver til mellomåltid? Jeg ser at i det siste måltidet så kan det faktisk sammenlignes med middag. :) Med 10 brødskiver per dag, så vil jeg trappe det ned. For å bygge muskelmasse, så skal du ha i deg proteiner.

 

Du kan faktisk risikere at de ubrukte karbohydratene legger seg på uønskede steder. Trener du kun styrke? Vil så anbefale at du tar forbrenning/restitusjonsdel etter styrken med så mye karbohydrater. Trapp ned på brødskivene, og sett deg tid til heller en proteinshake ekstra. Når man sier 6 måltider, så skal man egentlig spise i små porsjoner hver gang. Det er faktisk nok til at du ikke får sultfølelse.

 

Men om du klarer å stappe i deg dette hver eneste dag, så er det kurrant. Er du på en bulkfase, så hiv innpå det du makter. Men som sagt så stusset jeg over på kveldsmaten. Det virker litt sent, og kroppen skal også ha litt tid til å fordøye det også, minst 30 min. før du legger deg.

 

Når det gjelder CreaForce, så synes jeg du burde ta det før trening. Det inneholder koffein og da får du i alle fall brukt det under trening.

 

En siste ting; har du prøvd alt dette på en dag enda?

Lenke til kommentar
Man ødlegger ikke proteinene når man steker eller koker det. Men proteinstrengene bindes så kroppen har vanskeligere for å ta det opp. Hvor mye vanskligere det blir for kroppen aner jeg ikke..

7237224[/snapback]

Nei, det blir enklere for kroppen å ta opp protinene i egg når de varmebehandles. Kroppen klarer bare å ta opp ca 50% av proteinene i et rått egg mot 90% av et varmebehandlet egg.

 

Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques.

 

Evenepoel P, Geypens B, Luypaerts A, Hiele M, Ghoos Y, Rutgeerts P.

 

Department of Medicine, Division of Gastroenterology and Gastrointestinal Research Centre, University Hospital Leuven, B-3000 Leuven, Belgium.

 

Egg proteins contribute substantially to the daily nitrogen allowances in Western countries and are generally considered to be highly digestible. However, information is lacking on the true ileal digestibility of either raw or cooked egg protein. The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively. A significant negative correlation (r = -0.92, P < 0.001) was found between the 13C-recovery in breath and the recovery of exogenous N in the ileal effluents. In summary, using the 15N-dilution technique we demonstrated that the assimilation of cooked egg protein is efficient, albeit incomplete, and that the true ileal digestibility of egg protein is significantly enhanced by heat-pretreatment. A simple 13C-breath test technique furthermore proved to be a suitable alternative for the evaluation of the true ileal digestibility of egg protein.

Lenke til kommentar
Har hørt at det ikke lønner seg å spise råe egg. Tro det var et eller annet med at man ikke fikk fordøyd proteinene like godt som kokte/stekte. Så det kan du jo alltids endre.

7234319[/snapback]

Tarmen klarer bare å ta opp ca 50% av proteinene i rått egg. Høyest opptakningsgrad er kokt, så stekt. Salmonella faren er også tilstede med rått egg.

7234924[/snapback]

 

Enzymene i eggeplomma blir ødelagt hvis egget stekes eller kokes. Derfor lønner det seg å spise eggeplomma så lite stekt/kokt som mulig, eller å spise den rå.

7235139[/snapback]

Tull!! Hvilken bakgrunn har du får i si noe sånt? Så det er bedre å spise kyllig og kjøtt rått også da, for hvis du steker det ødleger du enzymene i proteinene? :nei: Tull og atter Tull.

 

Digestibility of cooked and raw egg protein in humans as assessed by stable isotope techniques.

 

Evenepoel P, Geypens B, Luypaerts A, Hiele M, Ghoos Y, Rutgeerts P.

 

Department of Medicine, Division of Gastroenterology and Gastrointestinal Research Centre, University Hospital Leuven, B-3000 Leuven, Belgium.

 

Egg proteins contribute substantially to the daily nitrogen allowances in Western countries and are generally considered to be highly digestible. However, information is lacking on the true ileal digestibility of either raw or cooked egg protein. The recent availability of stable isotope-labeled egg protein allowed determination of the true ileal digestibility of egg protein by means of noninvasive tracer techniques. Five ileostomy patients were studied, once after ingestion of a test meal consisting of 25 g of cooked 13C- and 15N-labeled egg protein, and once after ingestion of the same test meal in raw form. Ileal effluents and breath samples were collected at regular intervals after consumption of the test meal and analyzed for 15N- and 13C-content, respectively. The true ileal digestibility of cooked and raw egg protein amounted to 90.9 +/- 0.8 and 51.3 +/- 9.8%, respectively. A significant negative correlation (r = -0.92, P < 0.001) was found between the 13C-recovery in breath and the recovery of exogenous N in the ileal effluents. In summary, using the 15N-dilution technique we demonstrated that the assimilation of cooked egg protein is efficient, albeit incomplete, and that the true ileal digestibility of egg protein is significantly enhanced by heat-pretreatment. A simple 13C-breath test technique furthermore proved to be a suitable alternative for the evaluation of the true ileal digestibility of egg protein.

7236226[/snapback]

 

Proteiner er ikke nødvendigvis enzymer. I boken "Keys to the inne universe" (skrevet av Bill Pearl) står det at enzymene i eggeplomma tar skade av steking og koking. Når det kommer fra en person som veide mer enn Sergio Olivia, og i tillegg var lavere og hadde like lav fettprosent, kan det taes som rimelig god fisk.

Endret av Dragon Hunter
Lenke til kommentar
Proteiner er ikke nødvendigvis enzymer. I boken "Keys to the inne universe" (skrevet av Bill Pearl) står det at enzymene i eggeplomma tar skade av steking og koking. Når det kommer fra en person som veide mer enn Sergio Olivia, og i tillegg var lavere og hadde like lav fettprosent, kan det taes som rimelig god fisk.

7240466[/snapback]

ABOUT BILL 

Height: 5' 9" 

Weight: 220 lbs

 

ABOUT SERGIO 

Height: 5' 10" 

Weight: 240 lbs

De var nesten like høye, men Sergio 20 lbs mer, så hvor du tar det fra at Bill veide mer en Sergio, må du gjerne utdype. Personlig har jeg heller alderig sett et bilde av Bill i konkurranse som slår hardhet som Sergio hadde.

 

Men over til sakens kjerne; selv om en Bill skriver i boken sin at enzymene i eggeplomma tar skade av varme, betyr ikke dette at dette er sant. Du kan ikke snu ryggen til moderne forskning, selv om en som Bill sier det motsatte. Bill og kara har meget mye og god kunnskap, men de vet ikke bedre en moderen forskning. ;)

Lenke til kommentar
Proteiner er ikke nødvendigvis enzymer. I boken "Keys to the inne universe" (skrevet av Bill Pearl) står det at enzymene i eggeplomma tar skade av steking og koking. Når det kommer fra en person som veide mer enn Sergio Olivia, og i tillegg var lavere og hadde like lav fettprosent, kan det taes som rimelig god fisk.

7240466[/snapback]

ABOUT BILL 

Height: 5' 9" 

Weight: 220 lbs

 

ABOUT SERGIO 

Height: 5' 10" 

Weight: 240 lbs

De var nesten like høye, men Sergio 20 lbs mer, så hvor du tar det fra at Bill veide mer en Sergio, må du gjerne utdype. Personlig har jeg heller alderig sett et bilde av Bill i konkurranse som slår hardhet som Sergio hadde.

 

Men over til sakens kjerne; selv om en Bill skriver i boken sin at enzymene i eggeplomma tar skade av varme, betyr ikke dette at dette er sant. Du kan ikke snu ryggen til moderne forskning, selv om en som Bill sier det motsatte. Bill og kara har meget mye og god kunnskap, men de vet ikke bedre en moderen forskning. ;)

7242423[/snapback]

 

220 lbs var det Pearl veide i 1966. I 1971 konkurerte han mot Oliva i Mr. Universe, og vant. Selv om Sergio etter hvert ble større enn Bill Pearl, veide han 108 kg i 1971. Til sammenligning veide Bill 110 kg, selv om Sergio hadde større armer og bein.

 

Boka til Bill Pearl er fremdeles mye brukt, og har vunnet flere priser for å være den beste boka til trening. :thumbup:

Lenke til kommentar
Jeg har nettop hatt bronkitt og har nå vært borte i to uker fra skole og alt det der. Er det noen som vet hvor lenge jeg bør vente før jeg begynner og trene igjen?

Er det ansvarlig å begynne og trene igjen etter en uke etter jeg begynte og gå på skolen??

Jeg var i veldig god fysisk form før jeg fikk bronkitt, jeg trener kondis 3 ganger i uka + fotballtrening som er 3 ganger i uke, kondisen består av sykling, svømming og løping/jogging.

 

Noen som har erfaring med dette, jeg hadde, i følge legen, en veldig alvorlig "versjon" av bronkitt, så jeg går fortsatt på astmamedisiner. Legen sa at i mitt tilfelle så kunne det sammenlignes litt med astma.

 

På forhånd takk for alle svar

 

TC

7233455[/snapback]

Ingen?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-66d37
Jeg har nettop hatt bronkitt og har nå vært borte i to uker fra skole og alt det der. Er det noen som vet hvor lenge jeg bør vente før jeg begynner og trene igjen?

Er det ansvarlig å begynne og trene igjen etter en uke etter jeg begynte og gå på skolen??

Jeg var i veldig god fysisk form før jeg fikk bronkitt, jeg trener kondis 3 ganger i uka + fotballtrening som er 3 ganger i uke, kondisen består av sykling, svømming og løping/jogging.

 

Noen som har erfaring med dette, jeg hadde, i følge legen, en veldig alvorlig "versjon" av bronkitt, så jeg går fortsatt på astmamedisiner. Legen sa at i mitt tilfelle så kunne det sammenlignes litt med astma.

 

På forhånd takk for alle svar

 

TC

 

 

Hmm.. Gikk du på penicilin eller andre medisiner? Jeg ser ingen problemer med at du kan begynne å trene en uke etter du har begynt på skolen igjen. Vær forsiktig hvis du har feber!

 

Jeg har selv astma, og går på astmamedisin daglig. Trener regelmessig styrke to-tre ganger i uken + fotball og diverse kamsport, gjort dette i mange år. Det eneste som skjer er at jeg av og til hoster litt, men for meg går det bra.

 

Jeg er dog ingen lege, så mine råd burde taes med en klype salt. Men jeg ser ingen problemer med at du kan begynne å trene igjen. Du burde kanskje spurt legen først?

Endret av Slettet-66d37
Lenke til kommentar
tren ye!...trening er bra!...damer liker folk som har trena kropp...

 

trengingskjema mitt:

 

30 armhevinger

50 situpps

å løfte manualer på 6.5 kilo i ca. 5 min.

 

dette gjør jeg vær kveld. har holdt på siden februar i 2005

7251867[/snapback]

 

Og du merker drastisk forbedring? Tror kanskje et studio vil gjøre det mer merkbart.

Lenke til kommentar
tren ye!...trening er bra!...damer liker folk som har trena kropp...

 

trengingskjema mitt:

 

30 armhevinger

50 situpps

å løfte manualer på 6.5 kilo i ca. 5 min.

 

dette gjør jeg vær kveld. har holdt på siden februar i 2005

7251867[/snapback]

 

Og du merker drastisk forbedring? Tror kanskje et studio vil gjøre det mer merkbart.

7251886[/snapback]

stooor forbedring!

 

treningstudio er vel bra det, men der er det 16-17 års grense å jeg er bare 14. så fort jeg blir 16 joiner jeg et tremimgsstudio

Lenke til kommentar
tren ye!...trening er bra!...damer liker folk som har trena kropp...

 

trengingskjema mitt:

 

30 armhevinger

50 situpps

å løfte manualer på 6.5 kilo i ca. 5 min.

 

dette gjør jeg vær kveld. har holdt på siden februar i 2005

7251867[/snapback]

 

Og du merker drastisk forbedring? Tror kanskje et studio vil gjøre det mer merkbart.

7251886[/snapback]

stooor forbedring!

 

treningstudio er vel bra det, men der er det 16-17 års grense å jeg er bare 14. så fort jeg blir 16 joiner jeg et tremimgsstudio

7251909[/snapback]

Jeg er født i 91 og jeg går på treningsstudio. Du trenger ikke være 16 over alt, skal si deg studio gjør 100000 ganger mere effekt enn det du har gjort siden 2005.

Lenke til kommentar
tren ye!...trening er bra!...damer liker folk som har trena kropp...

 

trengingskjema mitt:

 

30 armhevinger

50 situpps

å løfte manualer på 6.5 kilo i ca. 5 min.

 

dette gjør jeg vær kveld. har holdt på siden februar i 2005

7251867[/snapback]

 

Og du merker drastisk forbedring? Tror kanskje et studio vil gjøre det mer merkbart.

7251886[/snapback]

stooor forbedring!

 

treningstudio er vel bra det, men der er det 16-17 års grense å jeg er bare 14. så fort jeg blir 16 joiner jeg et tremimgsstudio

7251909[/snapback]

Jeg er født i 91 og jeg går på treningsstudio. Du trenger ikke være 16 over alt, skal si deg studio gjør 100000 ganger mere effekt enn det du har gjort siden 2005.

7251916[/snapback]

alle treningsstudioene i en mils omkrets av der jeg bor må du vere mer en 16 år. hva veit du om hvor mye effekt den treninga jeg har gjort siden 2005 har gjort på meg? en ting til: den treninga jeg gjør tar max 5 min. om dagen å du kan gjøre det hvordsmhelst, nårsomhelst...

Lenke til kommentar
Ulrik91: Du blir ikkje noko sterkare av det opplegget ditt. I alle fall ikkje om du trenar med same motstand heile tida. Du trenar og bare ein liten del av kroppen. Ein bør trene heile kroppen. :)

7252273[/snapback]

jo, ja... stemmer det. men det er bedre å gjøre de øvelsene en å lavvære å gjøre noe i det hele tatt. de hjelper på situpsen, tristepsen, brystmuskeler og magemuskler.

 

jeg starte med 0 armhevinger, 10 situps og manualrer på 2 kg i 2005 (fordi da klarte jeg ikke mer). også har jeg økt jevnlig...

nå er jeg på 30 amhevinger og 40 situps og manualer på 6.5 kilo... gode dager mer, dårlige dager mindre...

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Jeg sliter en del med ryggen for tiden og har gått jevnlig til kiropraktor i noen måneder nå. I dag fikk jeg konsultasjon fra en naprapat, og det var ingen ringere enn Thomas Askeland, som gikk befalsskole der jeg arbeider nå.

 

thomas_christian3.jpg

 

Han hadde helt utrolig peiling.

Lenke til kommentar

Vel Ulrik91 hvis jeg var deg ville jeg lagt til brede dips og chins, rygg er et must :)

 

Og hadde ikke skadet å jogge litt i uken for mer markerte muskler før du blir 16 og så kan bulke som F ;)

 

Edit: Er det noe "farlig" for nybegynnerprogrammet mitt hvis jeg trener 4 ganger i uken isteden for 3?

 

Er så hypp på å trene på Søndager når jegikke har noe å gjøre.

Endret av DNA
Lenke til kommentar

DNA: ta det rolig og tren fornuftig. Om du trener 3 eller 4 ganger har ikke så mye å si, avhenger av treningsprogrammet (som du ikke nevnte nå) og fordelingen på reps osv... Husk at god trening er vel så viktig for kroppen som god hvile. Men uansett så er det aller viktigst at du tar det hele rolig. Ingen ble verken stor eller sterk over natten. Mange ungdommer kan være overivrige i begynnelsen men det hjelper til syvende og sist ikke noe når de ikke klarer å være kontinuerlige og progresive i treningen.

I begynnelsen vil enhver vekt være utrolig hard for kroppen din og det er viktigere da at du fokuserer på teknikker og trener fornuftig og progresivt. Oppkjøringsfasen, med fokus på å la kroppen tilpasse seg og få inn teknikker, er dessuten viktig om du i ettertid skal klare å hive på vekter uten å hive deg selv ut av gymet.

Få deg gjerne en treningskamerat som kan både hjelpe deg (spotting) og veilede deg. Spør dessuten litt rundt på gymet og nøl ikke med å besøke andre senter for å få litt nye impulser. Vær ydmyk, lytt på hva folk har og si, og analyser deretter selv. "Lær av de store".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...