Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, fettsyre-profilen i bacon er ikke "usunt". Men det behøver ikke å gi grønt lys til å stappe i seg usedvanlige mengder.

 

Lipidhypotesen sier at mettet fett øker kolesterolet, og da igjen vil kolesterol føre til HKS og aterosklerose.

I 2013 er man fortsatt uenige om dette, men det er ikke vitenskapelig evidens for at dette er reellt, og det var vel hovedbudskapet for det LHL årlige konferanse som tok sted nå i februar.

 

De nasjonale retningslinjene blir jo nå endret, etter mye "krangel" til at det ikke lengre blir % på anbefalinger fra KH og fett, sålangt man er i energibalanse, et steg i riktig retning da vi er mer ute etter den aterogene LDL profilen; som kan komme fra både et overskudd av karbohydrater; altså et karbohydrat-introdusert hypertriglyseridemi eller fra et overskudd ifra fett; en fettintrodusert hypertriglyseridemi.

 

Felles for begge er en positiv energibalanse over tid.

Endret av Dukien
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Du eller befolkningen kan ikke klandres da selv fagfolk krangler som fjæra fyker, dessverre. :)

Og da er forvirringen komplett.

 

Gammel forskning behøver ikke å bety at det er dårlig forskning, og mye gammel forskning har ikke vært nødvendig å forske på i ettertid da man er sikre på at datan man har er reel, men når det kommer til fettmetabolismen så har man antatt - antatt via blant annet prospektive kohortstudier som (ODH-studie) som ikke kan si årsak mellom A <--> C da faktor B kan jo påvirke et eller annet sted. Hva man har antatt via dette studiedesignet har man ikke klart å få til i kliniske forsøk på mennesker.

 

Videre har nyere forskning vist helt motstridende data, problemet er at de eldre studiene ble gjort av de samme personene som sitter i dagens ekspert-panel, noen av disse har jo oppgave å velge ut kriterier for å gjøre samle-analyser som igjen skal gies råd rettet mot befolknings-basis og da kan man ikke unngå "cherry-picking" av studier, hvor "ekspert-forfatterne" ikke tar med forskning som viser andre konklusjoner enn dems egne, dessverre er ikke dette til å unngå da forskning er en skitten bransje.

 

For å gjøre en lang historie kort : Det hele startet med at vi lærte oss å lage margarin, som da ble pumpet full av hydrogen for stabilitetens skyld, dette skapte mettete bearbeide transfettsyrer fra en annen verden og en HKS-epidemi på 60-tallet, så skjønte man jo dette og fjernet transfett og fett ble da fyfy, når man fjerner et makrobehov (fett) må man bytte det med noe annet og da økte man KH(karbohydrater) og hva har skjedd nå? En ny HKS og i tillegg en fedmeepidemi fra en annen verden.

 

Det å anbefale ustabile fettsyrer til steking slik man gjør idag er bare skremmende, bruk heller f.eks smør da mettete fettsyrer er mye mer stabile for varmebehandling.

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Satt opp 5x5 til ei venninde og nå syter hun pga brystdagen kun varte 25 min. Det var da 5x5 benk og 3 støtteøvelser.

Forslag til endringer? Flere sett på støtteøvelser? Flere støtteøvelser? Kardio?

Du får poste programmet du har satt opp først?

 

Det skal godt gjøres å unnagjøre det klassiske oppsettet med 5x5 knebøy, 5x5 benkpress og 5x5 roing inkludert oppvarmingssett på 25 minutter. Da jobber man på lette vekter hvertfall.

Lenke til kommentar

Imo, legg inn dips.

Satt opp 5x5 til ei venninde og nå syter hun pga brystdagen kun varte 25 min. Det var da 5x5 benk og 3 støtteøvelser.

Forslag til endringer? Flere sett på støtteøvelser? Flere støtteøvelser? Kardio?

Dips?

Lenke til kommentar

Satt opp 5x5 til ei venninde og nå syter hun pga brystdagen kun varte 25 min. Det var da 5x5 benk og 3 støtteøvelser.

Forslag til endringer? Flere sett på støtteøvelser? Flere støtteøvelser? Kardio?

 

25 Min? :hmm:

 

Det har jo ikke noe og si hvor lenge en økt varer da, så lenge man gjør det man skal, og ikke tuller med alt annet. Men du kan jo blant annet bruke tiden på en god oppvarming for overkropp, samt kjøre facepulls/ øvre-rygg på slutten av økten for en økt skulderhelse. :)

 

Jeg ville ikke lagt til så mye øvelser, hvis det er et ferdig oppsatt program, og det er en grunn for det..

 

PS: Når det blir tyngre vekter, vil det nok ta lenger tid også.

Endret av joakimz
Lenke til kommentar

Kan det være jockstrappen som stikker litt ut bak? I tillegg til glutes og litt kurve i korsryggen?

 

DanHardylegkicksAnthonyJohnsonZuffa.jpg

Greit nok at det er 27kg mellom bildet her og bildet ditt i tillegg til at han står i en helt annen vinkel men man ser at det er noe mellom sjortsen og ræva.

Endret av Primer4
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vanskeig å se om hofta er tiltet tilsvarende; armen er i veien. Uansett, ser ut som om det kan være en blanding av litt av hvert. Han har jo ganske "winged scapulae" + IR skuldre, så det ville ikke overrasket om det var litt lumbal lordose ute og gikk der.

Endret av wingeer
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...