Danek Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Trodde du at jeg og andre skulle godta påstanden din fordi du poster et bilde av den periodiske tabellen? Hva atom- og molekylforbindelser er for noe, vet jeg allerede. Det vet du tydeligvis ikke, ellers ville du ikke lurt på hva myseproteinet er for noe. Jeg har rett og slett ikke flere måter jeg kan forklare det til deg på. Jeg har forklart det på enklest mulig måte med den periodiske tabellen. Og fortsatt skjønner du det ikke, men du vet hva "molekylforbindelser er for noe". Hva er det du lurer på egentlig? Jeg er ikke interessert i å diskutere semantikk med deg. Her er wiki på molekyl og proteinet: http://en.wikipedia.org/wiki/Molecule http://en.wikipedia.org/wiki/Protein God fornøyelse. 2 Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Sååååå.... Konsentrat>isolat? Det er en grunn til at Prozyme koster tusenlappen for kun 3kg mens Wheytech koster bare 5-600 kroner På molekylnivå er aminosyresammensetingen lik ja. I UTGANGSPUNKTET! Med det menes det at proteinfabrikken behandler råvarene på en måte som endrer struktur og sammensetning av de forskjellige aminosyrene. De varmebehandler mysen de får fra Tine for å filtrere den, ikke mekanisk som f.eks Reflex gjør. Ikke prøv å flexe med det periodiske systemet eller Wikipedia, du driter deg loddrett ut 8 Lenke til kommentar
Danek Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Tror noen har tatt for mye møllers tran i dag. Faktum består da. De er like i utgangspunktet. Alt filtrering og bullshit er bare salgstriks. Det er vel ikke noe å henge seg opp i. 3 Lenke til kommentar
Corey Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Tror noen har tatt for mye møllers tran i dag. Faktum består da. De er like i utgangspunktet. Alt filtrering og bullshit er bare salgstriks. Det er vel ikke noe å henge seg opp i. Hvorfor kan du ikke svare skikkelig på et innlegg uten å legge til : Tror noen har tatt for mye møllers tran i dag. Prøv å se innholdsdeklarasjonen en gang, kanskje du vil bli overrasket. Det er så teit å diskutere, åpenbart at du ikke har peiling på hva du snakker om Doof, bare legg saken død. Det vet du tydeligvis ikke Det var nylig en lengre debatt i denne tråden som omhandlet å snakke til hverandre med mer respekt.. Føler du selv at du svarer med respekt?Eller kanskje viktigere (for deg): Tror du folk vil respektere deg når du svarer slikt? PS: Det var du som begynte med å kaste ut en grunnløs påstand! 2 Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Tror noen har tatt for mye møllers tran i dag. Faktum består da. De er like i utgangspunktet. Alt filtrering og bullshit er bare salgstriks. Det er vel ikke noe å henge seg opp i. Ignorance is bliss 2 Lenke til kommentar
Corey Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 WHAT? Meg? Aldri! *Sigh* Så resten av innlegget mitt var ikke verdt å svare på mener du? Ellers, jo: Proteinfabrikken er en av de, om ikke den aller beste, innen levering av protein innenfor dot, no domenet. Kvalitetsmessig trumfer whey-tech imo. Som sagt, både i smak, farge og tekstur. Lenke til kommentar
Anaio Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 (endret) Oliver illustrerer dere: Alle liker katter, så vær hyggelige nå. And then: (1) Det periodiske system og den periodiske grunntabell er to ulike ting, og det er førstnevnte som ble postet. Jeg ser absolutt ikke relevansen heller, da myseforbindelser ikke er et "enslig" molekyl, men en sammensetning av flere. Det periodiske system forteller kun noe om hvilke atomer som danner molekyler, ikke hvilke molekyler som vil danne større sammensetninger. (2) Selv om alle typer proteinpulver inneholder myseforbindelser, varierer det i hvilken grad det er rene myseforbindelser eller andre forbindelser i tillegg. Da det er myseforbindelser man er ute etter, er det hensiktsmessig å velge et pulver som kun (ISOLERT, derav isolat) inneholder dette. (3) Mus er ikke mus, if you catch my drift. Edit: Unntatt for Oliver, han tar alle slags mus. Endret 16. mars 2013 av Anaio 6 Lenke til kommentar
Danek Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Corey, kan svare deg men jeg har hodepine akkurat nå så det må vente til senere, håper det er greit. Lenke til kommentar
alba_eagle Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Hva er vikti å få i seg av mat når en bygger muskler og samtidig prøver å fjerne det lille fettet her og der? Har forstått det slik at protein er blant det viktigste, hva mer? Lenke til kommentar
Anaio Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Hva er vikti å få i seg av mat når en bygger muskler og samtidig prøver å fjerne det lille fettet her og der? Har forstått det slik at protein er blant det viktigste, hva mer? Se i nybegynnertråden vi har, eller lag deg et eget innlegg under kosthold og trening 2 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 (endret) Nå vet jeg ikke hvor mye jeg kan bidra/oppklare her når jeg har ingen erfaring med diverse produsentene minus proteinfabrikken, og det var ifjor da vi hadde et foredrag fra Tine meieriet om åssen man lager alle disse meieriproduktene og metoder for å skille ut laktose/protein/fett og hva som skjer med overskuddslageret. Mye av dette havner i Sandefjord/Stokke og er rett og slett myse-proteinet som er til overs med laktose minus resterende mikronæringstoffer. Å tilsette enzymet løype(chymosin) er genialt for å få proteinene til å koagulere, altså melkeproteinet folder seg "løyper", her skiller jo man kasein-delen (til f.eks å lage hvitost) og laktosen som følger myseproteinet og brukes til f.eks brunost (Er omtrent her denne brunosten får sine karakteristiske brunfarge - ved mailardreaksjonen (varme) Enzymet/proteinet spalter bindinger i proteiner for å si det kort. Diskusjonen her ser jo ut som to bønder som krangler om hvilke egg som er best fra respektive gårder hvor gresset er grønt på begge gårdene - og nå presterer man å krangle om hvilken gård som er grønnest. Jeg går ut ifra at andre produsenter får overskuddslageret fra de lokale Tine/Q meieriene og inngår lokale samarbeid og det er veldig strenge kriterier for hvordan dette fungerer for å sikre høyest mulig kvalitet. Både proteinfabrikken og myrevolution har fått sine riper i lakken ved å selge forurensende proteinpulver. Men dette er er lenge siden og begge to har skjerpet seg og er for meg såvidt ikke bekjent vært noen tilfeller da import fra utlandet iallefall fra proteinfabrikken etter at dem "ble lært opp/pisket" av Olympiatoppen. Da bør man heller rette fokuset sitt mot Sverige da det enda er problemer og spesielt disse maskerte "pre-workout" samt "pre-testoboosterne" inneholder bevist/ubevisst udeklarerte ingredienser. Smak, tekstur og farge er til en viss grad subjektivt, og jeg personlig hadde nesten sett det som irrelevant hvilken farge pulveret hadde om jeg hadde tatt tilskudd; samme pokker om det hadde vært svart eller grønt - ned i magen skal det. Uansett, å krangle VS produkter er basert på egne erfaringer og da dette er godt nok for å gi en indikasjon så kan man ikke trekke bastante, nærmeste preliminære konklusjoner da enkeltpersoners erfaringer er ikke "stort" nok for å si om noe er bedre enn noe annet, sorry du som enkeltperson er ikke så viktig for totalen. Edit: I 2004 fikk jeg i meg et forurenset produkt fra utlandet gjennom Sverige, det var ikke kult. Endret 16. mars 2013 av Dukien 3 Lenke til kommentar
Populært innlegg War Skrevet 16. mars 2013 Populært innlegg Del Skrevet 16. mars 2013 Greit å ha med at når en proteinråvare blir varmebehandlet over 75C så endrer man aminosyreprofilene og proteinet blir ikke fullverdig. Problemet her er at den råvaren produsenten kjøper for å bruke i kosttilskudd er råvarer ment til stivielse i mat og pølser og da har man 100% sikkert ikke kostet på seg det dyre mellomleddet som gir råvaren en produksjon under 75C, Denne råvaren er billig og denne lager de kosttilskudd av. Da får man protein som ikke er fullverdig og på toppen av det hele printer ca 95% av de som selger i norge ettiketten til råvaren på bøttene. Det er gram protein og fett + melkesukker FØR de tilsetter smak. Dette gjør de pga "alle andre gjør det" og føler derfor at de kommer dårlig ut om de ikke gjør det. Så har man TN og myrevolution og en neve andre som faktisk printer det som er i bøttene. Dere klager på prisene , men disse selskapene gjør følgende: De bestiller råvarer( plukket ut for egenskaper som koster) ment for kosttilskudd eller barnemat, da er produksjonstemp holdt lav og aminosyreproflier ivaretatt. Deretter produseres tilskuddet i fabrikker som produserer barnemat som betyr at mattilsynet bor der. Det blir ikke det samme som random anbudsfabrikker som lager kokain ene dagen , spuler med hageslange og produserer mysekonsentratet dagen etter. Så printer de det som er i sluttproduktet på etikett, de velger råvare av isolat med 91.-92g protein pr 100g ( resten mest fukt/vann ) , deretter tilsetter de smak og prøver å holde dette så rent som mulig men ender ned på 85g protein ca pr 100g. Da kan man jo lure på hvordan andre klarer å selge noe med 92g protein pr 100 med mindre dette er etiketten fra råvaren eller ren udrikkelig råvare i bøttene og på toppen av det hele til 300kr for 7kg. ; ) Så man får hva man betaler for, velger man konsentrater med råvareettikett som er varmeskadet så sitter man med noe som ikke er fullverdig og mest sansynlig har 15g mindre protein en man trur , erstattet med tilsvarende laktose. Så kan man jo regne sammen alle disse faktorene , og da vil faktisk isolater til 900kr for 3kg komme bra ut. Men psykisk er det jo "dyrt" 10 Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 (endret) Det vet du tydeligvis ikke, ellers ville du ikke lurt på hva myseproteinet er for noe. Jeg har rett og slett ikke flere måter jeg kan forklare det til deg på. Jeg har forklart det på enklest mulig måte med den periodiske tabellen. Og fortsatt skjønner du det ikke, men du vet hva "molekylforbindelser er for noe". Hva er det du lurer på egentlig? Jeg er ikke interessert i å diskutere semantikk med deg. Her er wiki på molekyl og proteinet: http://en.wikipedia.org/wiki/Molecule http://en.wikipedia.org/wiki/Protein God fornøyelse. Når lurte jeg på hva myseprotein er? Du sa blant annet "Whey fra proteinfabrikken er av den aller høyeste kvalitet" og "det har absolutt ingenting å si akkurat hvilket produkt du går for, da det stort sett er de samme ingrediensene. Annet enn, igjen, smaksaken" og "Atomforbindelsene er identiske". Jeg lurer bare på om du har noe grunnlag for disse påstandene? Det er lov å si nei. At du personlig foretrekker Proteinfabrikken over andre leverandører er helt i orden, men å gjøre det til fakta at Proteinfabrikken etter objektive kriterier er bedre, krever gjerne litt mer enn din personlige mening. Endret 16. mars 2013 av Zarac Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 når hadde proteinfabrikken problemer? og hvordan vet du det andre pulveret var forurenset? Lenke til kommentar
War Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 (endret) Det kan jo være egeninteresser bak enhver påstand, ser ofte dette på omtaler av produkter eller tjenester. For eks sjefen i XXX hang rundt på treningsforum og skrøt av varene de solgte. Sier ikke at noen her inne gjør det TN hadde spor av fyfyf i sin thermozyne da de benyttet seg at slike produser og spyl med vann og så produser noe annet-fabrikk. For å unngå dette byttet de fabrikk som ikke lager fyfy, men dette koster også mer. TNs prozyme jordbær kom også dårlig ut i en test, da hadde røbettpulver som setter fargen klumpet seg og store flak av dette påvirket analysen. Dette har de også rettet opp. TN produserer pulver her http://gaute.no/ som lager bare godsaker utenom. Det er faktisk slik at man får hva man betaler for. Endret 16. mars 2013 av War Lenke til kommentar
Notatblokk Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Dæven med rare ting dere til en enhver tid diskuterer. Herregud så dyrt det er å trene, man betaler for treningsenteret, gjerne litt treningsklær, og i forhold til kostholdet jeg hadde for 1 år si(som var elendig) så er det ganske mye dyrere nå. Joda alt dette her er egentlig okay og mer enn verdt det. MEN det finnes knapt et klesplagg som passer lenger, og jeg må stadig kjøpe nye klær. Helvete for et jævlig opplegg. 2 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 (endret) når hadde proteinfabrikken problemer? og hvordan vet du det andre pulveret var forurenset? Det var vel i starten/midten av 2000-tallet hvor det var tilfeller, "problemer" derimot var ikke slik jeg ordla meg.Vel, skjebnen ville ha det til at det var helsesjekk opp mot militæret og jeg ville jo være best mulig trent, og blodprøven min viste spor av ikke-tillate stoffer, sånn går det når man handler ifra utlandet. Greit å ha med at når en proteinråvare blir varmebehandlet over 75C så endrer man aminosyreprofilene og proteinet blir ikke fullverdig Er ikke helt sikker på hva du mener med proteinet ikke blir fullverdig, War? All melk blir pastuert til ca.75 grader, så fort kjølt ned til ca. 4 grader i 15 sekunder, ultrapastuering er enda høyere og proteinkvaliteten endrer seg ikke til å bli verre om det var det du mente? Edit: Kan slenge med at om man "syrer" melken så er det nærmeste man kommer et hydrolisert form, så syrnet meieriprodukter vil da potensielt ha en hurtige opptak av aminosyrer fra tarmen. Derimot om du tenker på denaturering som jeg går utifra, så er jo dette nødvendig i noen tilfeller for at enzymene skal kunne bryte opp proteinstrukturene til aminosyrene, og det vil jo den sure PH i ventrikkelen i utgangspunkt fikse. Eggehvite - som har en biotilgjengelighet på ca. 50% i rå form , og rundt 100% i denaturert form er avhengig av denne foldingen for å øke biotilgjengligheten. Varmebehandling ødelegger enzymene men det er å forvente da alle enzymer er jo proteiner. Enkelte proteiner er bygget opp av flere proteinmolekyler. Disse sammen utgjør kvartiærstrukturen og dette gjøres ved f.eks denaturering, dvs tilsette energi i form av varme hvor kjedene da holdes sammen av hydrogen-bindinger, som når man koker egg og som nevnt; øker biotilgjengligheten. Men til sist til Mcdonald-fansen der ute; måten man varmebehandler kjøttet på gjør at kvaliteten på kjøttet kan gå ned, da protein-rikt kjøtt bør varmebehandles forsiktig, det skal brunes - ikke stekes! Endret 16. mars 2013 av Dukien 1 Lenke til kommentar
Need44speed Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 ah skjønner. Har en boks fra proteinfabrikken som er kjøpt i sverige av en venn i 2011. må egentlig trene meg opp til militæret selv, sesjon 2 neste år. Hvordan er de fysiske testene der? Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 16. mars 2013 Del Skrevet 16. mars 2013 Man slipper aldri unna risikoen for at et produkt er forurenset, skal man først kjøpe tilskudd vil jeg kun anbefale å kjøpe ifra Norge/norskprodusert og fra kjente produsenter. Nå er det snart 9 år siden jeg ble pælmet ut av militæret, så de fysiske testene kan ha endret seg radikalt siden sist, så det kan forhåpentligvis noen andre svare på her. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå