Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kan jeg dessverre ikke :p . Det er samme dame som stod og sa til venninna si at "jamen hun (altså jeg, Julie) er bare 24 år og sliter ikke med A, B, eller C".

Akkurat som om jeg ikke trener 4 ganger i uka og syns det er like kjipt som alle andre å ikke spise sjokolade hver dag....

De betaler jo for seg hver gang de er der, så vil jo helst at de skal være fornøyde, og fortsette å komme tilbake.

 

Å, digg å blåse ut litt :wee: .

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spm ang RYP programmet. Når du kommer til det punktet når man f.eks skal ta 17kg i skråbenk, men manualene hopper mellom 16-18 kg, er det da best å fortsette på 16 kg til man mestrer de, eller gå hardt på 18 for å presse seg max?

 

Jeg kjører f.x 16 18 16, så 18 18 16 så 18 18 18 :)

Lenke til kommentar

Kristine Weber var på God Morgen Norge på Tv2 idag sammen med PT-Martin hvor de begge hadde skrevet en bok og reklamerte for dette, og jeg må bare innse at mannen i gaten gir totalt faen om personen har relevant kunnskap eller ikke, folk hører på følelser og vil ha alle ting så lettvint som mulig.

 

Kristine har lansert boka sin "sunn og sterk med protein - mat for muskler" og i det interne fitnesmiljøet blir hun hyllet for sin kunnskap ; proteinkaffe? KØDDER du?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

1rm;

Mark: 135

Benk: 75-80

Knebøy: 90-95

Greit forhold, det. Du kan egentlig bare fortsette med mengde. Hvor mange ganger i uka trener du? Det du også kan gjøre er å variere mengden volum og intensiteten. Du kan f.eks. begynne å kjøre doble eller triple opp mot maks. Da "lærer du kroppen å løfte tungt".

Det eneste er at du må kjenne etter om du klarer å hente deg inn fra en økt til neste. Kan kanskje også være greit å ikke kjøre tung mark og tung bøy på samme dag.

Eksempelvis kan du kjøre 5x5, 6x6, 4x4, 8x4, e.l. på bøy med rundt 80% av maks hvis du kjører litt tyngre mark. Dette må du selvfølgelig se an og det fordrer at teknikken din er helt inne.

Endret av wingeer
Lenke til kommentar

Har et spørsmål angående sammensetting av forskjellige øvelser. Jeg og en treningskompis har vært litt uenige om hva man burde trene når. En av oss mener man burde trene rygg og biceps samme dag, og bryst og triceps samme dag, grunnet man trener mye biceps når man trener rygg, og mye triceps når man trener bryst. Den andre av oss mener derimot at det er bedre å trene omvendt, for å få aktivisert de gitte musklene mer enn 1-2 ganger i uken. Hva mener dere er best?

 

Om det har noe å si, så trener vi ca 5 ganger i uken på treningstudio, hvor vi trener 3 forskjellige ting. Bryst/tri, rygg/bi og bein/skuldre er sånn vi har trent hittil. Kan legge til at begge har trent aktivt i underkant av et år.

 

Har hatt samme diskusjon med noen kamerater, vet ikke hva resten her synes men vi kom vel frem til at hvis man får hvile mellom muskelgruppene er det kanskje bedre og ta f.eks bryst og biceps sammen og rygg og triceps sammen for da får man oftere brutt ned muskelfibrene for så å bygge de opp igjen. Problemet er at hvis man har en splitt hvor de dagene er etter hverandre så kræsjer det litt pga man bruker litt biceps på ryggdag og man bruker litt triceps på brystdag, derfor vil ikke muskelen få restituert ordentlig i 48 timer og da er det kanskje best å kjøre triceps med bryst, og rygg sammen med biceps. Jeg har trent på begge vis men har ikke merket noe særlig forskjell på det hvis jeg skal være ærlig. Bortsett fra at jeg tok jo mye mer i triceps øvelser (f.eks dips) hvis jeg ikke har kjørt tung benkpress eller andre brystøvelser først o.l.

 

Pga den tankegangen satt jeg å lurte litt på om jeg skulle legge om opplegget mitt med en 3-splitt 2 ganger i uka for oftere å bryte ned (og bygge opp) musklene, hva tenker folket om denne splitten?

 

Mandag:

Rygg, biceps

 

Tirsdag:

Bein

 

Onsdag:

Bryst, triceps, skuldre

 

Torsdag:

 

Starter på nytt med rygg og biceps osv, hvile på søndag

 

 

 

ps, digg å starte deff etter en bra bulk pga høyere BMR, trenger ikke gå så hardt til verks for å gå ned :)

Lenke til kommentar

Det er ingen fasitsvar, det er utallige flere veier å nå målsetningen om en muskuløs-kropp, her må man eksperimentere med hva man trives med i en kombinasjon av hva man reelt responderer på, vi er biokjemiske radikalt ulike, f.eks har jeg respondert verre på 5x5 enn gode gamle "HST" men kan egentlig ikke hverken anbefale/fraråde basert på hva jeg selv opplevde, hadde jeg teknikken korrekt inne på den tiden? Åssen var min ernæringstatus på den tiden? Totale trenings-kvaliteten Kanskje jeg vil respondere bedre på 5x5 nå enn hva jeg gjorde før eller kanskje ikke.

 

Det beste eksemplet var da Arnold på 70-tallet sleit ut en dusin forskjellige treningspartnere som slavisk valgte å følge hans eget oppsett i håp om å få samme progresjon som han, ingen responderte på det oppsettet like bra som han selv.

 

Jeg personlig har nå trent i 13 år og eksperimentert med utallige forskjellige metoder og ser ut til å respondere best på 4-split som baserer seg på "direkte/indirekte" bruk av de forskjellige gruppene, nå for tiden har jeg et 6-split der hvor jeg totalt bryter ned den valgte muskelgruppen (f.eks er jeg helt utmattet i biceps etter den dagen og enda mere etter å ha trent rygg) - og dette prinsippet gjelder for andre muskelgrupper, dette er dog det tyngste programmet jeg noen gang har kjørt og stakkars nervevevet mitt ser ikke ut til å få "hvilt" seg tidsnok imellom øktene.

 

 

For øvrig morsome videoer som er linket litt ovenfor av uTukt og Doofenschmitz. :)

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Kristine Weber var på God Morgen Norge på Tv2 idag sammen med PT-Martin hvor de begge hadde skrevet en bok og reklamerte for dette, og jeg må bare innse at mannen i gaten gir totalt faen om personen har relevant kunnskap eller ikke, folk hører på følelser og vil ha alle ting så lettvint som mulig.

 

Kristine har lansert boka sin "sunn og sterk med protein - mat for muskler" og i det interne fitnesmiljøet blir hun hyllet for sin kunnskap ; proteinkaffe? KØDDER du?

Hehe. Det er også en ting jeg har merket meg. De som "tilhører" dette miljøet virker ofte å spise så sinnsykt mye mer søtt enn andre. Rettferdiggjørelsen for dette er jo selvsagt at de bytter ut alt "usunt" med substitutter. Lomper med sukrin, juksesjokolade og i det hele tatt. Jeg stiller meg naturlig skeptisk til dette, men er det noen holdepunkter bak å være skeptisk? Er det noe litteratur om disse produktene? Langtidsbruk, daglig anbefalt dose, osv? En ting er jo at alt skal være så naturlig hele tiden, men det paradoksale er at det er langt fra naturlig å holde på slik ...

Men dette er bare en observasjon fra min side.

Lenke til kommentar

Hvis jeg må handlet femten ingredienser på iherb for å lage meg sunne pannekaker, nei.. .da lager jeg heller vanlige pannekaker og spiser dem med god samvittighet :p .

Det er det jeg mener. Også kan man spørre seg selv om hva som er best av å spise halvdårlige pannekaker ofte enn gode pannekaker en gang i blandt? (Haha, i mitt tilfelle gir jeg egentlig faen og spiser godt hele tiden, men nå er det jo ikke snakk om meg akkurat ...)

Vet ikke helt hvor sunt det er i lengden, og da snakker jeg ikke nødvendigvis om fysisk sunt.

Lenke til kommentar

Og du observerer helt riktig Wingeer. innenfor fitnesmiljøet så er man skeptisk til alt som er "kunstig" og ikke noe er mer hyklersk enn disse, jeg kan nevne mange "helt naturlige biokjemiske kompomenter" som er livsfarlige, til tross for at det er naturlig, stevia/sukrin har en latterlig lav ADI enn f.eks aspartam og sistnevnte har få langtidsstudier. Bare fordi det er naturlig så behøver det ikke å bety at det er bedre.

 

Men det er ikke måte på hvor mye energi dem bruker på å finne "lav-kcalori" versjoner av søte saker, skulle nesten tro at kjøkkenet til denne gruppen er reneste kjemiske laboratoriet som 95% består av helsekost-produkter, ærlig talt når jeg lager meg hjemmelaget pizza på lørdag så kjøpte jeg : Ferdigbunn på meny (grov helt ny) , honningmarinert kyllingfile, paprika, løk, oliven og masse ost + noe random grønt.

 

Men hva gjør denne gruppen? Her kjøper man sukrin + kesam, mandelmel, Fiberhusk, andre fibertyper-varianter, bakeprotein-pulver, solsikkekjerner + andre typer, egg-erstatning, low-carb mel generelt kutter bort synlig fett fra kjøtt, økologiske grønnsaker etc, ost med lavest fettinnhold som ikke smaker ost. Videre lager man sin egen tomatsaus, sin egen ostesaus, sin egen ketsjup, så må man heve/svelle, lage hele bunnen så sikkert pynte på med litt anti-oksidanter og gud vet hva.

 

Av en eller merkelig grunn innbiller man seg at jo grovere jo "sunnere" og det gir lavere GI (noe grovere varianter i korn IKKE gjør - er minimale forskjeller) og om blodsukkeret stiger så er det jo livsfarlig.

I bunn og grunn så er min personlige erfaring med denne målgruppen er at tankegangen går ut på at vanlige matbutikker inneholder ting som er livsfarlige.

For all del, det er ikke direkte galt med å bruke 8 timer på å lage en pizza for så å bruke 10 min på å spise den, whatever floats your boat. -_-

 

Men langtidskonsvekvensene blir jo at man nærmest får et usunt bilde av vanlig mat og gir et inntrykk at vanlig føde så lever man ikke godt nok ; sjekk denne bloggen f.eks :

http://fitnessmil.bl...9_09022013.html

Endret av Dukien
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...