V5R1X Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Jo bæd da behandlingen av maten hos mcern gjør kvaliteten på proteinet verre. :/ Kilde? Lenke til kommentar
aomt Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Problemet med macen er vel alt anna som er på den. Liten cheese, eller endå bedre, liten burger for 10kr er vel noe av det sunnaste du fer kjøpt. Relativt lite kcal og mye protein. Lenke til kommentar
Schneiderlin Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 (endret) Ikke rart jeg ser flere bolere på maccern hele tida Endret 15. oktober 2012 av Cortese Lenke til kommentar
discostu Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Den burgern med mest proteiner per kcal er QP. Jeg regna på det for noen år tilbake, haha Lenke til kommentar
Akse Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 "I have bought 4-6 double cheeseburgers and thrown away the bread many times. But I think they just raised the price from $1 to $1.25. Rapists." - Rippetoe. Helt grusomt kan det jo ikke være. Med alt det elendige fettet og tilsetningsstoffene de har i produktene sine er det nok ganske grusomt jo. Jeg holder meg i hvert fall langt borte fra driten. Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Det er riktig, men spørsmålet dreier seg om proteinene. Hvorfor er proteinene til Mcern verre enn proteinene fra annen mat? Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 (endret) Å spørre etter kilde når vi hadde dette på ungdomskolen er .. jaaah. -_- Nei da la meg komme meg til pc-en orker ikke å skrive mer fra mobil og får slenge ut litt molekylær gastronomi. Endret 15. oktober 2012 av Dukien Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 (endret) Sånn; altså proteiner akkurat slik som Karbohydrater og fett endrer sine biologiske egenskaper (tilgjengelighet (høy/lav GB-load i havre) resistent stivelse (poteter) og fett som ved varmebehandling ved mcern hvor man rett og slett "metter" syrene ved å tilføre hydrogen-bindinger, dette kan skje som en kjemisk reaksjon ved gjentatte varmebehandling hos f.eks mcern, og bearbeide transfettsyrer som vi ikke finner naturlig og som kroppen ikke kjenner igjen er selvsagt ikke gunstig med tanke på antioksidasjon/toxiner samt den enorme mengden natrium man finner i mcern menyen. Nå som forordene er ferdig åssen fungerer dette med protein? - Proteiner kan koagulere som vi finner i f.eks koking av egg (irreversibel reaksjon of course). - Det kan denatures: Tap av proteiners opprinnelig ; tredimensjonal struktur (reversibel/irreversibel) Dette skjer ved "hjelp" av: - Høy temperatur - Lav pH - Skjer ved oppvaring, salting, sylting eller røyking - Gir bedre enzymtilgjengelighet Når jeg nevnte enzymtilgjenglighet så har vi også: Mørning - Ved lagring av kjøtt vil naturlige enzymer løse opp en del av bindevevet og dette gjør kjøttet lettere å tygge Og nå kan jeg videre si : Har dere noen gang lurt på hvorfor f.eks hvetebollene er så brune og lekre på toppen? Om ikke så er det på tide å enten google "mailard-reaksjonen" (om jeg klarer å skrive det ordet riktig) eller bare fortsette å lese. - Kjemisk reaksjon mellom proteiner og sukker Altså kan vi få en "formel" aminosyrer + sukker + varme = brunfargede aromatiske sluttprodukter, aminosyren som inngår er oftest lysin og dette gir dårligere proteinkvalitet. - Dette lærte vi allerede på ungdomskolen! Aminosyrene ødelegges altså ved f.eks denne reaksjonen og ved å bruke dette eksemplet så vil altfor høy temperatur+olje (mcern bruker som regel den samme frityroljen igjen og igjen kan føre til denaturing av aminosyrene som gjør at enzymene enten ikke kjenner dem igjen eller at strukturen rett og slett har blitt ødelagt. Husker ikke i farten hvor mye varme som må til, men dette er det altså stor fare for (og selvsagt for lenge varmebehandling) Og nok engang med min forkjærlighet for "fun fact" dere husker kanskje det var så mye snakk om toxiner i grillmat/overgrilling etc ifjor sommer eller der igjen? Vel, mye av disse sistnevnte kjemiske reaksjonene kan føre til AGE (avanserte glykoliserte endeprodukter) som videre kan koble seg "spontant" til ulike reseptorer og føre til inflammasjon(revmatisme etc) dette ser vi hos pasienter med metabolsk syndrom, nedsatt glukosetoleranse, diabetes 2, inaktive blabla (pommes fries = uff). Videre kan det føre til spontane celledeling da cellene gir faen i følge med på celleskolen hvor man lærer apoptose (programert celledød) En levercelle kan f.eks starte å tenke "nei, jeg gir faen i å være en levercelle, tror jeg stikker til bukspyttkjertelen og blir en celle der jeg") og da er man i risikosonen for "pre-stadie" for kreft. (Colon cancer er det mest aktuelle ved rødt kjøtt ++) Nok et emne hvor det forskes mye på for tiden. Edit: Rettet "mailard-reaksjon" og skrivefeil men vil også si at siden jeg valgte å bli noe mer aktiv under dette emnet så er dette good stuff for meg - fordi jo lengre jeg kommer i utdannelsen jo mer av det "gamle fagstoffet" starter jeg å halveis glemme så dette er en glimrende måte å repetere på. Så har vi selvsagt den utrolig kjipe sjansen at jeg ender opp med å forelese. (Gud forby!) Endret 15. oktober 2012 av Dukien 5 Lenke til kommentar
LarsP Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Maillardreaksjonen er grunnen til at ting smaker digg. Jeg kan godt ofre litt proteinkvalitet for å få deilig stekeskorpe på biffen. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Word! Ferske "esso-boller" f.eks er en personlig favoritt, og jeg som deg er glad i deilig stekeskorpe på biffen, for å si det på en annen måte: Jeg elsker rødt kjøtt og anbefalingen på maks 500g rødt kjøtt per uke kan gå å ta seg ei bolle! Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 "I have bought 4-6 double cheeseburgers and thrown away the bread many times. But I think they just raised the price from $1 to $1.25. Rapists." - Rippetoe. Helt grusomt kan det jo ikke være. Selv om det er sant at Rippetoe kan et og annet om styrketrening er han nok ikke mannen å høre på når det kommer til kosthold ... Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 (endret) Det Wingeer skriver ovenfor kan være relevant til personer som tar steroider men allikevel stiller opp i reklamer for kosttilskudd som skal ha DEN effekten hvor det f.eks står "I got big and ripped by testobooster" men så innrømmer dem "bak kamera" at det er steroidene som gjorde susen og at dem ikke rørte det aktuelle kosttilskuddet, og mentaliteten for de fleste av disse er at dem mener at "folk burde skjønne at dem juicer seg, og at det ikke var demmes problem" at folk trodde på de reklamene når det kom til kosttilskudd, så lenge de får paidchecken for å si at de tar et kosttilskudd dem ikke rører så gav dem blaffen, dette kalles også sponsing og sees her til land med f.eks proteinfabrikken. Dette blir veldig bra illustrert i dokumentaren : bigger faster stronger - kan ikke argue against placebo I guess. Edit: Linket til feil dokumentar, her er den riktige. http://www.youtube.com/watch?v=M8kExGzZfuM Endret 15. oktober 2012 av Dukien Lenke til kommentar
War Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 (endret) Poenget er at en slik styrkeløfter er mye sterkere en en kroppsbygger. Trener man styrke blir man større ja, men ikke større en man må bli. Trener man kroppsbygging blir man sterkere ja, men er for mange rep til å bli like sterk. Det er jo en viss sammenheng i begynnelsen. Ser Fredrik i bildet, men er karen som løfter deg? Nope random google. I den filmewn ser man også hvordan man lager 2dollar kosttilskudd og selger det for 60dollar. Finnes hele butikker med melis og hvetemel og dere snakker om å handle i utlandet. Endret 15. oktober 2012 av War Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Fun fact : Jeg har tattovert Sly "rocky balboa" på halve ryggen min. Sykt gira på å ta en terminator/arnold på den andre siden av ryggen men får ikke være måte på hvor dekt jeg skal bli. Både arnold og Sly var mine to store motivasjoner når jeg var 16-20 år og jeg tør påstå at uten dem hadde jeg aldri å motivere meg å trene maks de 10 årene jeg har holdt på samt å komme tilbake etter skade/operasjon, bra link TheNarsissist! Lenke til kommentar
TheNarsissist Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Haha, samme her. Arnold er en helt for meg (Selvom han bolet litt) Dette er nok den beste motivation filmen jeg har funnet hittil. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 (endret) Husk det var en helt annen mentalitet da, man viste overhodet ikke langtidseffektene (ikke at man vet så mye mer idag, bare at det er noen og det er individuelt) men det var uansett helt akseptabelt til og med på fotballlaget hans var det "normalt" og han sa at på den tiden så tok dem med samråd med lege. Videre (spent om jeg husker datoene) så mener jeg å huske at Arni hadde hjerteoperasjon i 1998 og enten lever eller nyreoperasjon på starten/midten av 80-tallet. Og nå er jeg bare sykt gira på trening takket være den youtube vidden men jeg er uventet støl etter igår så må dessverre lytte til kroppen, men gleder meg til imorgen allerede! Edit: Helvete, dette vekket opp min gamle interesse for oldschool bodybuildere! Jeg er rett og slett fan av oldschool bodybuilding, fysikken til f.eks frank zane, sergio olivia "the myth", larry scott "mr biceps" og Surge Nubret (RIP) =( Så kom fucking Dorian Yates med veksthormon og introduserte en ny tidsalder som gjorde at jeg har overhodet ikke interesse for dagens bodybuilding, det sier litt når Cutlers nickname er "the fridge" Eller se på Lou Ferrigno comeback under starten av 90-tallet med veksthormon, du ser forskjellen på en ikke-positiv måte at det bare er trist. Endret 15. oktober 2012 av Dukien Lenke til kommentar
Patrick123 Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Denne fungerer for meg hver gang jeg er skadet eller ikke har motivasjon! Rocky-filmene gjør forsåvidt det også Lenke til kommentar
SKAÐI Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Begynte på RYP sitt volumprogram i dag, aldri trent arnold press før, damn jeg fikk pump i underarmene! Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 15. oktober 2012 Del Skrevet 15. oktober 2012 Det Wingeer skriver ovenfor kan være relevant til personer som tar steroider men allikevel stiller opp i reklamer for kosttilskudd som skal ha DEN effekten hvor det f.eks står "I got big and ripped by testobooster" men så innrømmer dem "bak kamera" at det er steroidene som gjorde susen og at dem ikke rørte det aktuelle kosttilskuddet, og mentaliteten for de fleste av disse er at dem mener at "folk burde skjønne at dem juicer seg, og at det ikke var demmes problem" at folk trodde på de reklamene når det kom til kosttilskudd, så lenge de får paidchecken for å si at de tar et kosttilskudd dem ikke rører så gav dem blaffen, dette kalles også sponsing og sees her til land med f.eks proteinfabrikken. Vet ikke om jeg forstod helt hvordan dette var rettet til meg? Mente bare at Rip selv sier at han ikke vet noenting om kosthold og at han gir faen i det. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå