Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vist jeg smelter 100g ost, blir det samme næringsinnhold som om vist jeg ikke hadde smelta det?

Nei.

 

Oppvarming av matvarer vil i noen tilfeller kunne bryte opp og endre strukturen på proteinene/fettsyrene/karbohydratene. I tillegg så vil man få den effekten at fettet skilles ut av matvaren og går tapt (renner vekk, fester seg til panne etc.).

 

Det viktigste er dog tilgjengeligheten (hvor mye kroppen kan utnytte) til de forskjellige makronutrientene (karbohydrater, proteiner, fett), som kan endres drastisk under oppvarming. Dette forklarer f.eks hvorfor de fleste som trener enten inntar råe eller hardkokte egg fremfor speilegg.

Lenke til kommentar

Hva i all verden. 5x5 med 85kg på knebøy gikk lett opp idag, til tross for en lørdag preget av høy flaskeføring og en søndag med lite mat, og mesteparten av det fra McD. Jaja.

 

EDIT: Råe egg er tull å innta om man ønsker maks tilgjengelighet og nyttegjøring for kroppen. Kok egget og få mest ut av det.

Endret av Fredrik
Lenke til kommentar

Oppvarming av matvarer vil i noen tilfeller kunne bryte opp og endre strukturen på proteinene/fettsyrene/karbohydratene. I tillegg så vil man få den effekten at fettet skilles ut av matvaren og går tapt (renner vekk, fester seg til panne etc.).

 

Det viktigste er dog tilgjengeligheten (hvor mye kroppen kan utnytte) til de forskjellige makronutrientene (karbohydrater, proteiner, fett), som kan endres drastisk under oppvarming. Dette forklarer f.eks hvorfor de fleste som trener enten inntar råe eller hardkokte egg fremfor speilegg.

Gjelder det ost?

 

Som nevnt kan og oppvarming endre strukturen til det betre, som i egg. Om du har ein blings ost på ei skive i mikrobølgeovnen trur eg ikkje det blir den store forskjellen. Nokre milligram fett renn kanskje vekk.

Lenke til kommentar
Dette forklarer f.eks hvorfor de fleste som trener enten inntar råe eller hardkokte egg fremfor speilegg.

Hva er det med speilegg som er negativt i forhold til kokte?

Einaste eg kan tenke meg er det som blir igjen i panna og på tallerken, men det er så forsvinnande lite at det ikkje betyr noko.

Lenke til kommentar

Fredrik: Det kan kanskje funke. Takk for tipset.

 

Jeg trenger et alternativ til ab-wheel, som gir noen lunde samme treningseffekt. Grunnet en fysisk defekt (som jeg tror jeg er ganske alene om) kan jeg ikke gjøre denne øvelsen i et gym.

 

You wanna go home or go hard?

 

Kan gjøres med manualer også.

 

Det er vel i bunn og grunn det samme som å bruke ezen (som ikke fungerer for meg).

Endret av gnav
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...