Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Gidder ikke trene så tungt på støtteøvelser, grunnen til at jeg fortsetter etter att teknikken begynner og skli litt ut er for å trene opp grepet til å takle tyngre markløft, og da sier mange styrkeløftere over dammen at 15-20 reps hvor man gjerne jukser litt mot slutten er the shit.

 

3 set med det meste jeg klarer strikt og 4-5reps er jo mye tyngre på nervesystemet og underarmer/håndledd og vil gi lengre restaureringstid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nja, Matt Kroczaleski, Dave Tate og Jim Wendler disagrees ;) har heller ikke muligheten for farmers walk :(

 

Vet ikke om det er sånn jeg gjør det som er det ultimate, men ser mange latterlig sterke som gjør det og som sier at det er bra på grep-styrke så tenker jeg fortsetter noen måneder til og ser hva som skjer.

Lenke til kommentar

Altså.. Jeg ser ikke helt problemet. Med mindre du har seneskader eller løfter usedvanlig tungt uten hansker skal man ikke trenge spesifikk greptrening. Grep trenes automatisk sammen med omtrent alle arm-øvelser.

 

Igjen, dette er noe som trenes opp hele tiden. Det gjelder bare å kjøre på og ikke bite over for mye.

 

Med det forbehold at du ikke er i idrettstoppen eller noe sånt. Da snakker vi tresifret i mark som starter på to-tallet, minst.

Lenke til kommentar

Usikker på om det blir økt i dag... Fortsatt støl etter søndagen... Blir vel ut å jogge en halvtimes tid så kanskje gymmen etterpå. Får se...

 

Pussy!!!

 

PS: Støtte øvelser skal ikke kjøres tungt. Da kunne det liksågodt hvert en hovedøvelse. Støtte øvelser er for og forebygge skader, trene opp svake deler, og bygge muskler. Ergo: Flere reps.

Lenke til kommentar

Ikke engang på en diskre måte? "Halla, du må ha trent endel hip thrusts!" eller "Taru i beinpress da?"

 

Har aldri smalltalket med ei jente på noe som helst treningsenter btw :p (men så trener de somregel i feil ende av gym1 og da)

 

Men merker det blir automatisk endel smalltalking med de andre gutta som trener noenlunde likt som meg. (spesielt om man går imellom hverandre i bøy og retter på teknikk på hverandre osv. eller noen spør om man kan anbefale en øvelse som er godt for det og det osv.)

 

Hadde faktisk ikke hatt noe i mot noe smalltalk, det har enda ikke skjedd meg, annet enn en bro som pirka på nedtrekket mitt første uka. Ble så satt ut at jeg ikke svarte han engang :nei: Ville nok ha reagert litt annerledes nå! Har tenkt på noen ganger at det ville vært fint om noen sa fra til meg om jeg har litt rar teknikk. Vanskelig å se selv når jeg ikke kjenner noen andre som trener samme sted ;)

Lenke til kommentar

Pussy!!!

 

PS: Støtte øvelser skal ikke kjøres tungt. Da kunne det liksågodt hvert en hovedøvelse. Støtte øvelser er for og forebygge skader, trene opp svake deler, og bygge muskler. Ergo: Flere reps.

 

Her gjelder det å ikke bli slapp. Er man pjuskete og slurver i formen kan det koste deg både i tid og setbacks. Her gjelder det å være rigid og trofast til treningen. Det vil lønne seg til slutt.

Endret av Danek
Lenke til kommentar

Snip

Synes smaltalk blir automatisk når man allerede har hilset/nikket til hverandre 100vis av ganger :p

 

Snip

Jeg må kjøre mixed-grep i tyngre markløft, jeg har kjørt for mye det samme mixed grepet og mangler litt grepstyrke i den ene hånda sånn at de tyngste settene må gjøres med det samme mixed-grepet om jeg skal kjøre uten straps.

 

Så nå alternerer jeg grepet og fokuserer mye på grep-styrke sånn at jeg etterhvert kan kjøre tunge sett med ett annet mixed-grep/krok-grep, synes jeg går sakte nok ettersom jeg ikke bare sier fuck it og begynner dra 5-8ere med 150kg og straps som virkelig ville vært 2 steg fram og 4 tilbake.

 

Den formen for roing som Kroczaleski snakker om og wendler viser er faktisk ganske strikt med den forskjellen at de bruker andre muskler enn vanlig strikt 1hands roing.

 

Her gjelder det å ikke bli slapp. Er man pjuskete og slurver i formen kan det koste deg både i tid og setbacks. Her gjelder det å være rigid og trofast til treningen. Det vil lønne seg til slutt.

Som sagt, annen form for ro-øvelse, korsryggen skal fortsatt være strak, man skal fortsatt skvise rundt stangen osv. hva så om underarmene får litt mer juling pga man bruker mer av kroppen på å få vekten opp?

 

Edit:

Blir jo fortsatt mindre påkjenning på håndleddene enn for eks tunge shrugs.

Endret av Primer4
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvilken stang du snakker om. Men jeg snakker om: markløft, benk, osv..

 

Visse øvelser kan jo ikke gjøres uten stang, det sier seg selv. Men jeg unngår det så mye som mulig i min øvrige rutine. Det er godt å variere, og ikke bare kjøre stang.

Lenke til kommentar

 

Da kan jeg med stor sikkerhet si at du har jukset ett sted på veien. Dersom du trinnvis jobber deg opp mot den tresiffrede marken skal du ikke ha noe problem med grepet. Det skal komme naturlig og det kommer av seg selv. Nå vet jeg av erfaring at dersom man har dårlig tid og starter tyngre enn det skjelettsystemet har bygget restanse for, da kan man utvikle revner i sene bånd, noe som fører til svekket grep over tid. Ser dette alt for mange ganger og det kalles bare en ting; å trene opp til failure.

Lenke til kommentar

Ja jeg har som sagt kjørt for mye av det samme mixed-grepet på veien oppover og nå kjører jeg ekstra grep-trening for at det skal ta seg opp igjen i den andre hånden og.

 

Trener forøvrig aldri til failure, er formen fin og jeg føler for å trene tungt trener til jeg ikke kan holde strikt teknikk lenger.

 

Hva med strongmen som kun kjører med straps på trening og alltid bruker det samme mixed-grepet på konkurranser. ?

 

Nei jeg blir ikke å gå ned til det meste jeg klarer med krok grep for så og la det holde meg tilbake i mange måneder samtidlig som jeg dropper ekstra grep-trening. "fordi det er mer naturlig" i dine øyne

 

Vi er enige i å være uenige punktum.

Endret av Primer4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...