Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Innsåg i dag at eg må ha eit mobiltetsprogram om eg skal fortsetje med knebøy. Føler meg som eit tre med ei metallstang på toppen. Tre dagar med trening i veka er ikkje nok for å halde mobiliteten oppe. Hjelper ikkje stort at dagane ellers er veldig stasjonære heller.

 

Eirik Sandvik forklarer det ganske greit.

post-20187-0-40425000-1355497950_thumb.jpg

 

Ein strikk er korsryggen, den andre er beina. Dersom strikken i beina er for stram, vil strikken i korsryggen strekke seg når strikken i beina er så stram at det krev mindre krefter å strekke strikken i korsryggen. Poenget med å stramme opp mage og rygg er å unngå at strikken i ryggen strekker seg. Er beina for stramme så stoppar du enten opp før høgt oppe, eller så må ryggen slakke av litt for å kunne kome langt nok ned.

 

I tillegg er det ikkje gunstig at strikken i beina er dradd så langt dei går i botn.

Lenke til kommentar

Nei, 2 kg jevnt over tid er å be om bråk. Jeg ser på meg som nybegynner. Øker med den minste vektskiva jeg finner. Litt verre med benk m/ manualer, ihvertfall der jeg trener er det latterlig dårlig. Vurderer å gå over til stang, der kan jeg ihvertfall få en jevn progresjon.. Største fokus akkurat nå er uansett teknikk, for resten av livet også.

Lenke til kommentar

Man kan jo ikke forvente å øke med to kilo per uke når man har trent en stund.

 

Jo for før man begynner kutter man 25%

 

Ingen er så dum at de begynner på 5RM i uke 1, da har man mistet 4 uker med bygging

 

Jeg følger starting strength. Fant et greit oppsett på fitnessbloggen, så langt funker det finfint for en fersking som meg. I dette opplegget beholdes antall reps og sett.

 

Jeg også, men du begynner på en vekt som er lett : les kutter 25% ca av 5RM

 

Tar du 100kg i bøy 5 ganger så begynner du på 75

75 77 79 81 83 85 87 89 91 93 95 97 99 101

Her har du trent i 5 uker før du har økt 5RM-vekta med 1kg!

I disse 5 ukene har du blitt mye sterkere og kan da fortsette på

103 105 108 osv.

Endret av War
Lenke til kommentar

Jeg har tatt utgangspunkt i stanga, jeg vet ikke om det blir korrekt. For en fersking som meg, føler jeg det er greiest, mtp å få inn teknikken lenge før jeg løfter ordentlig tungt, samtidig som jeg øker jevnt og trutt. Dessuten aner jeg ikke hvor jeg ligger på 5RM, og det blir uaktuelt å teste nå og fucke opp ryggen..

 

Edit: ifølge den varianten jeg fant så prøver man å øke ca 2,5 % hver gang.

Endret av fervent
Lenke til kommentar

Kommer folk seg på trening i disse tider? Kommer jo faen ikke utav parkeringsplassen en gang, gjerne bare i Rogaland det er et snøhelvete :hrm:

 

Det er helt jævlig her. Kjempa med livet som innsats for å komme meg ned på treningsenteret i kveld, i full storm. Veiene er jo ubrukelige. Så var pokker meg strømmen godt\kortslutning på dingsen som jeg drar kortet i. Nedtur til tusen :<

 

Ikke en veldig god uke med trening.

 

Sliter forsatt med den jævla markløft teknikken, har trent snart et halvtår og føler jeg forsatt gjør feil. Bor på en liten plass med et lite treningsenter, så det er ikke allverden av folk å få hjelp av. Og det jeg ser går igjen, er jo ulik teknikk fra hver person som er erfarne der nede.

 

Runder vel snart tresiffret på benk, mark og knebøy, det er vel på tide etter 6mnd. Men jeg hadde en ekstremt veik overkropp da jeg begynte.

 

Som mange har sagt, hvorfor i helvete begynte jeg ikke med dette før!"#¤%

 

Har hatt en del plager med skulder smerter i det siste, så har byttet ut skulderpress med militærpress, og kuttet ut der man drar opp en stang mot hode øvelsen, går vel på traps muskelen. I tillegg varmer jeg godt opp med disse såkalte rotator cuffs øvelsene. Har blitt noe bedre innbiller jeg meg. Det er forsatt litt vondt noen ganger jeg snur meg i senga, eller tar av meg jakken og har skuldrene og armene litt bak ryggen.

 

Jeg har vært ekstremt flink på kosholdet de siste 3-4 mnd, mens bror min spiser akkurat hva det måtte passe, og tar kun shake rett etter trening. Raske karbs driter han i. Men han forsetter å vokse og ligger et godt stykke foran meg når det gjelder styrke. Mens min fett prosent har knapt godt ned, jeg har lagt på meg nærmere 15kg da, og har endelig en normal overkropp. Forsatt slitsomt å få så lite resultater når man faktisk skriver ned, og har en kostholdsplan, i forhold til en som spiser hva han vil :p Det gjelder vel bare ikke å gi opp, selv om jeg har mistet litt troen på det hele.

 

Ble mye her, men har så få venner som bryr seg om trening så det var fint at jeg fant denne tråden. En annen ting, jeg har prøvd å sette meg inn i alt dette her, og lest mye. Men etter og kun ha lest et par sider i denne tråden så kan jeg overhode ingenting haha. Uff avanserte greier.

Endret av Everket
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...