Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Presset på gutter blir bare økende og økende, og vi ser en stadig økende utvikling av unge mannlige utøvere med forstyrret forhold til mat, et eksempel? Meg selv som gikk ned fra 80kg på 175cm høy ned til 62kg i Mai over ca. 14 måned (ufrivillig ) Og da var jeg allerede temmelig "biff"

 

Jeg ville i utgangspunktet se hvor hardt jeg kunne presse meg og falt i min egen felle, en felle jeg var i helt til nå i høst og paradoks nok på skolen idag fikk jeg skryt av godeste Jonny Hisdal som mange vel har sett i vektklubb.no, (forsker,overlege, ironman-utøver) da han kommenterte at vekten har gått markant opp siden sommer og var strålende fornøyd med det, og det gav meg en vannvittig motivasjon til å fortsette 6-spliten i regi Olympiatoppen som startet å bli egentlig ganske så knallhardt, men så lenge jeg legger på meg 0,5-1kg per uke som jeg har gjort siden jeg startet med det så har det gått for langt for at jeg snur nå. :)

 

Gutter slik som jenter lyver til andre og lyver til seg selv, og denne situasjonen er svært uheldig jo lengre og lengre tid det går. Så presset på å se ut som en "gresk gud" er der definitivt for gutter, og det kan vi takke media for.

 

Støttes!

 

Jeg spiller fotball, det merkes godt at presset på den perfekte kroppen er økende. For ti år siden, da jeg var 14år, var jeg god nok til å spille med gutta i A-laget og hang mye med dem i garderoben. Der var det lite snakk om kropp, slank osv, i forhold til idag. Idag snakker laget mitt mye om kropp og slenge til at andre medspillere er feite når de er faktisk slanke, uten at de selv er muskuløse eller har muskler. Viktigste er å IKKE ha fett og være veldig rippet.

 

Jeg selv personlig er ikke feit eller muskuløs, men en vanlig gutt med litt fett rundt magen. Hvis dere ser meg, vil jeg tro at dere anser meg som en normal, slank gutt. Men det har hendt at medspillerne slenger til meg i ny og ne at jeg er feit uten at jeg tar nær av det. Broren min ble rett og slett sjokk da han så en gutt på 17år i laget mitt sa til meg at hvor feit jeg er, når jeg har firepacks (bare for å påpeke at jeg er ikke feit, har bare en vanlig kroppfasong). Jeg bryr meg ikke, men poenget mitt er at presset blir bare økende og økende for mange. Er enig med Dukien her.

Endret av Fox
Lenke til kommentar

Det er vel ingen som benekter at det er økende, men her var det vel snakk om at det var likeverdig press mellom kjønnene i samfunnet som helhet, noe man ikke kan påstå at det er.

 

Jeg mener at det er ganske jevnt, men jenter tar seg oftere nær av det og har et større behov for å like seg selv og bli likt av andre.

Lenke til kommentar

Det er farlig å være fast bestemt på noe som er så usikkert som dette. Hvordan måler man egentlig kroppspress?

Går vel på generell oppfatning. De fleste får vel et inntrykk av hva slags press det er. Det er jo selvfølgelig individuelt, men slik som flesteparten her merker det er det ikke blitt helt 50/50 enda, selv om presset på gutter øker.

 

Når og hvis presset på gutter blir større blir vel det å merkes etterhvert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eksamen i motorisk utvikling og læring i morgo. Trudde eg faktisk kunne litt, men då eg kom til denne setninga gav opp håpet om å bestå;

"Denne tankemåten lå nært opptil embryologiens probabilistiske epigenese som vektla den resiproke påvirkningen mellom genetisk aktivitet, strukturell modning og funksjon og hvordan de eksterne faktorer i omgivelsene også kan påvirke genetisk aktivitet"

Søkte idrettslinja, men har tydligvis komme inn på eit doktorgradsstudie....

Hehe, det sjokket tror jeg skjer de aller fleste, sport, fritidsaktivitet er utrolig nok vitenskap og 80% strøyk f.eks anatomitesten på HIT i snitt et par år, men HIT dreit seg ut ved la en dansk forelese anatomi på, vel .. dansk! Og når det er flersvarsoppgaver hvor du MÅ få 32/40 for å bestå og du får minuspoeng om du bommer på f.eks soleus gastrocnemius utspring feste vs soleus gastrocniemius så sier det seg selv. Men good luck, dette greier du vet du! :D

 

For øvrig : Er nå ferdig med forelesningene om idrettlære og hvorfor vi trener slik vi gjør, og vi var på OT igår for å trene styrke, det var interessant å se åssen f.eks landslaget trente, vi så videoer som er "hemmelighetstemplet" da OT ikke vil andre land se åssen dem trener.

Uansett, jeg holder på å føre inn notater på pc nå, hvorfor vi f.eks trener x antall serier/sett x antall reps, hvorfor 3:1 ratio på ekstentrisk/konsentrisk fase, NÅR man skal statisk holde bicepscurls etc.

 

Etter å ha trent i 10 år lærte jeg meg ting "helt på nytt av" som jeg var sikker på jeg kunne ved f.eks pusteteknikk og 100% korrekt holdning av øvelser og dette her kommer til å endelig perfeksjonere treningen min, men kan om interesse dele de notatene når jeg har ført de inn, vi så f.eks på brystprogrammet til Arnold Schwarzenegger og hvorfor han gjorde slik han gjorde. :D

 

Men nå er det school og noe helt nytt ernæringstatus ved væske/dehydrering & trening, helvete kjedelige greier tror jeg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Går vel på generell oppfatning. De fleste får vel et inntrykk av hva slags press det er. Det er jo selvfølgelig individuelt, men slik som flesteparten her merker det er det ikke blitt helt 50/50 enda, selv om presset på gutter øker.

 

Når og hvis presset på gutter blir større blir vel det å merkes etterhvert.

 

Det er nettopp poenget mitt. Vi har ingen måte å måle kroppspresset på. Alle vektlegger akkurat hva de har opplevd selv. Alt blir subjektivt, så det er meningsløst å slå fast at det er mer press på kvinner enn på menn. Det varierer altfor mye fra miljø til miljø og person til person.

 

Min oppfatning er at presset er ganske likt, men det gir forskjellig utslag på kjønnene. Kvinner har oftere anoreksi og sulter seg og ønsker å være så slanke som mulig. Menn vil derimot være så store som mulig og har oftere megareksi og bruker oftere stoff for å få fortgang på treningen. Utviklingen er at Dagbladet og andre tabloidblader fokuserer mer på at det er viktig å trene nå som fedmen bare blir mer utbredt, men at man må tenke på tusenvis av ubetydelig detaljer når man trener. Folk flest spiser fortsatt usunne mengder med mat, men noen er mer tilbøyelige til å overtrene istedenfor, for det er angivelig så viktig å være kjempesunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk hadde hatt betre nytte av å gå på kurs/seminar/føredrag om kosthald og vekt enn å rusle til eit treningssenter og vifte med litt skumgummi i ein halvtime. Det burde vore obligatorisk med nokre timar undervisning om kosthald før dei fekk lov å bli med på alle desse timane.

 

Eg forstår godt at folk blir umotivert av å trene 3-4 gonger i veka utan å sjå noko forskjell på vekta. Enkelte kan gå opp i vekt sidan dei har "trent" og då har lov å ete noko godt etterpå. 200 kcal ut og 500 kcal inn. Utan kosthaldet på plass er det vanskeleg å oppnå det ein vil innan trening. Mest aktuelt for dei som vil opp/ned i vekt og/eller opp i muskelmasse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det hadde sikkert vært bedre, men hvis man skal kreve at folk tar et kurs ved institusjon før de får lov til å trene, så ville det nok gjort det enda vnakseligere å komme seg opp fra sofaen. Ellers ville folk trent alene og gjøre det like feil uansett. Det er bedre at de får lov til å gå til et treningssenter og prøve seg litt fram og håpe at de oppsøker informasjon av seg selv senere. Det er bedre enn alternativet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...