Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Husk å gjøre planken riktig, da! Ser hver dag folk som står i en bue eller henger en centimeter over bakken.

 

Du kan også kjøre vekt på ryggen, om en kompis orker å legge på.

 

Man skal stå rett og kjenne det i magen når man prøver å holde seg strak som en planke. Bruk gjerne mp3spiller e.l for å ta tiden, musikken er god motivasjon syns jeg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

bare hold deg unna sit-ups du :)

 

mer om det HER og HER

 

Jo, korsryggen vår tåler mye belastning, men når du presser den ut i ytterstillinger tåler den mindre før den kan bli skadet. Både sit-ups og mageliggende rygghev presser ryggen ut i hver sin ytterstilling som hvis den gjentaes mange ganger over lengre tid kan gi ryggplager hos endel av oss og forværre eksisterende plager. Faktisk viser flere forskningsstudier at det å ta en sit-up gir ca like stor belastning på korsryggen som det å løfte 60 kg i markløft med grei teknikk, en mageliggende rygghev gir en belastning tilsvarende ca 100 kg i markløft med grei teknikk. Dette er da ikke noe problem sier du vell? Neida, om du hadde tatt noen få mageliggende rygghev og sit-ups hver uke så hadde det trolig ikke vært det, MEN så kommer ankepunktet med disse øvelsene: Muskelaktiveringa når man tar sit-ups og mageliggende rygghev er dårlig, faktisk svært dårlig sammenlignet med hvor stor belastning man utsetter ryggen for. Hva fører dette til? Du må ta svært mange sit-ups eller mageliggende rygghev for å få noe særlig treningseffekt for magen og ryggstrekkerne. Vanlig belastning for mange kan være 3 x 30 reps 2-3 ganger i uka, legg sammen belastninga du da utstetter ryggen for totalt sett! Evt må du legge på ekstravekt, noe som gir enda større belastning på korsryggen. Faktisk viser forskning at du har flere gode rygg- og mageøvelser som både er snillere mot ryggen og gir musklene langt mer å jobbe med. Noe også mange glemmer å tenke på er at siste del av bevegelsa i sit-ups nesten utelukkende trener hofteleddsbøyerne, en muskel som overhodet ikke hjelper på six-packen! Denne muskelen er i tillegg forkortet\stram hos mange av oss, noe som i seg selv faktisk kan gi ryggplager.

 

det jeg ville fram til er at det er fint og trene mage så lenge det ikke går ut over ryggen, så til mage øvelser: Trening som gir bedre stabilitet, som plankevarianter, magerulle, pallofpress o.l. vil gjøre at kroppen bedre takler uønskede bevegelser under idrett og i hverdagen generelt.

 

Men i korte trekk så går det på at når man bøyer ryggsøylen så påfører man sterke skjæringskrefter, som over lang tid kan føre til prolaps og andre plager.

 

Mange tidligere idrettsutøvere sliter med ryggplager. Faktisk så sliter veldig mange med vondt i ryggen, spesielt litt eldre folk.

Vi har i alle år trent situps både her og der, i gymmen på skolen og på fritiden. Kan det utbredte problemet med ryggplager ha noe med dette å gjøre? Sannsynligvis, men selvfølgelig spiller også andre ting.

 

Magemusklene fungerer som et "belte" som holder overkroppen stabil. Funksjonen til magemusklene er med andre ord ikke å skape bevegelse, men å motvirke bevegelse. Du blir belastet i en retning, magemusklene strammes og sørger for at du ikke blir bøyd i denne retningen.

Derfor er statiske øvelser samt anrirotasjonsøvelser et mye bedre alternativ enn tradisjonell magetrening!

 

190kg i markløft :w00t:

 

nice! :thumbup:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

190kg i markløft :w00t:

Gratz :thumbup:

200 til sommeren da eller?

 

Vi får se :) Skal trene litt mer eksplosivt fremover iallefall, så kanskje ;)

 

Vil du fortelle litt om hva slags progresjon du har hatt i markløft?

 

Jeg har gått fra 50.. til 110, der jeg plustelig stod fast, det har egentlig vært ganske lett opp til 110kg, så jeg lurte litt på hvordan din progresjon har gått, si fra 100kg>

Lenke til kommentar

Man skal ikke blande ting som springing, styrkeløfting eller spensttrening i en økt. Kjør helst to forskjellige dager etter min kunnskap.

 

Det med att man ikke skal springe i sammens med styrketrening er bare tull å tøys.

 

Man kan godt f.eks etter økt styrke springe intervaler eller jogg/spring på mølla.

 

Gjør dette selv (intervaltrening som springing etter styrke) er ikkeno problemer det å har heller ikke noe å si, tvert imot så hjelper det bare på med å forbrede di musklene man bruker da + att man forbrenner fett%`n.

 

/ivan

 

Visste jeg tok en sjanse ved å si det, men i fagbøkene jeg har sjekket (bla spinn), står det klart og tydelig at det ikke er optimalt å blande.

 

Vell i hovedsak har det ikke no betydning, hvist du vil bygge muskler kan du vell ha rett i det(forsnakket meg litt der ja)att da kan det være ett alternativ å ha løpe/jogge dager for seg selv, men da igjen det er hva man prioriterer f.eks interval 4min 80% løp 12km/t 1 min pause 4-5 ganger vil jeg si forbrenner mer av det unødige å gir en raskere fremgang hva man vil oppnå. Som f.eks å bygge muskler.

 

Effekten av treningen blir ikke så veldig mye lavere/høyere totalt sett på den ene å eller den andre måten.

Lenke til kommentar

Du får gi en rapport. Lurer på å teste den ut selv.

Den var helt grei på smak, men minnet ikke om lasagne. Så hvis man lar være å sammenligne med lasagne så er den forsåvidt ganske god. Kan nok med hell forbedre den oppskriften mye ved å gjøre tomatsausen litt mer spennende. Lagde halv porsjon (altså med 400g karbonadedeig osv) og spiste halvparten nå. Det ble en god porsjon middag med 650kcal og 75g proteiner. Så det er jo absolutt ikke dumt.

 

Lasagne uten pasta? Spis heller sunt ellers, og unn dere vanlig lasagne når dere først skal ha lasagne. Det der så bare dumt ut. Squash som innbytter for pastaplater...

Ja gud forby at man prøver noe nytt...

Lenke til kommentar

Lasagne uten pasta? Spis heller sunt ellers, og unn dere vanlig lasagne når dere først skal ha lasagne. Det der så bare dumt ut. Squash som innbytter for pastaplater...

Moussaka er vel omtrent det samme, og det er en populær rett som stammer fra Midtøsten. Jeg hadde nok spist lasagne om jeg ønsket det, men jeg ville likevel ikke utelukket andre retter fordi de har en annen vri.

 

Jeg lagde kesamlapper til mamma og venninnen hennes i dag. Det falt veldig i smak!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

190kg i markløft :w00t:

Gratz :thumbup:

200 til sommeren da eller?

 

Vi får se :) Skal trene litt mer eksplosivt fremover iallefall, så kanskje ;)

Fortsett med det du gjør, det virker jo :)

 

Skamgrensen er du over før du aner ;)

Lenke til kommentar

Halla gutta!!

 

Trente ryggups (eller hva det heter, der man ligger på bukken og løfter kroppen opp med ryggen) og når jeg bøyde meg over baggen i garderoben fikk jeg noe jævlig vondt i ryggen! Er der fortsatt, vondt som faen i korsryggen når jeg bøyer for mye bakover/fremover.

 

Noen anelse om hva det kan være evt hvordan jeg fortere blir kvitt det?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...