Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Angående det som ble sagt om at man ikke skulle ha mye belastnig på markløft om man ikke hadde trent det så lenge. Er det bare å øke belastning sakte, eller er det best å trene med relativt lette vekter til ryggen er vant til øvelsen, for så å øke?

For dei som følger stornglifts 5x5 og dermed berre tar 1x5 markløft er det ikkje noko problem, dersom ein deriomot går over på f.eks. mitt opplegg som involverar 3x5 tunge markløft 3 gongar i veka kan det fort bli risiko for skade, dersom ein ikkje er heilt sikker på kva ein gjer. Eit meir klassisk eksempel er dei som køyrer middels på dag 1, lett på dag 2 og grisetungt på dag 3.

Lenke til kommentar

Fant noen 4 mnd gamle kroppsmål innepå treningsloggprogrammet på telefonen min, så måtte ta frem målebånden og sjekke fremgangen. Ble faktisk positivt overrasket :)

 

Vekt: +3kg

Fett: +1,5%

Bryst: +6cm

Skuldre: +5cm

Biceps: +1cm

Underarm: +1,5cm

Livvidde: -2cm

Hofter: -1cm

Lår: 0

Legger: 0

Nakke: 0

 

Hadde ikke forventet at jeg skulle ha gått ned i livvidde hvertfall med tanke på at fettprosenten og vekta har gått oppover. Herlig!

Lenke til kommentar

Knebøy og markløft trener som kjent mageusklene. Men er det meninga å kjenne det litt i magemusklene etter en økt med disse øvelsene? For jeg kjenner nemlig ikke noe. Og det betyr vel ikke at de ikke trenes, right?

Magemusklane blir berre aktivert som støttemuskulatur, er ikkje meininga at du skal kjenne det i magen. Dersom du deriomot utfører knebøy feil og lener deg for langt fram vil magemusklane kompensere og prøve å dra deg inn igjen, da vil du kjenne det i magen, men det er på ingen måte positivt.

Unntaket er tunge markløft, dei kjenner du i heile kroppen ;).

Lenke til kommentar

Okei, jeg tenkte på at en nylig studie viste at aktiviteten i musklene var like høy ved mark/bøy som mange av de mageøvelsene som blir vist i Børges artikkel om magetrening/kjernemuskulatur. Og noen påstår at hvis du trener markløft og knebøy trenger du ikke direkte magetrening.

 

Og i de mageøvelsene vil man jo kjenne det i magen. Derfor jeg lurte på det, siden det påstås at aktiviteten i magemusklene var like høy i mark og bøy også.

Lenke til kommentar

Ville supplert med core-øvelser uansett. Får du betre core, kan du fort auke i mange baseøvelser. Ja, det er nokre som meiner du får "nok" magetrening med knebøy osb, men det er ein grunn til at Børge, Sandvik, Fjeldberg osb køyrer core-core-core. Tviler forøvrig på at sistnemnte hadde fått den six-packen han har med kun knebøy :)

 

 

 

Endret av Scarn
Lenke til kommentar

Moro å kunne jogge sammenhengende ja.

 

Jogga på 3dmølle i går, gjennomførte 5km på 29min 29sek, tålig fornøyd med 8min forbedring på halvannen måned. Første målet var 5km på en halvtime, så 1mil på en time og deretter 5km på 25minutter.

 

Åpna 5kilometeren for hardt og ga opp 2 ganger, men utrolig hva en pause på 30-50sekunder gjør med psyken, siste 5minuttene er pulskurven helt flat på 95%, 11.5kmt.

Lenke til kommentar

Mente med tanke på at det liksom er km/t mens andre bare bruke random verdi.

 

Jeg trur jeg må trene litt mer kardio, nivå 10 på mølla i 3 min og jeg er ganske anpusten.

Ett år siden ble jeg like sliten etter 43 min på nivå 10.

 

40 min forfall.

Lenke til kommentar

Mente med tanke på at det liksom er km/t mens andre bare bruke random verdi.

 

Jeg trur jeg må trene litt mer kardio, nivå 10 på mølla i 3 min og jeg er ganske anpusten.

Ett år siden ble jeg like sliten etter 43 min på nivå 10.

 

40 min forfall.

Heh, kjenner meg igjen der, har ikkje trent kondisjon sidan militæret for 1,5 år sidan. Jogge 15 min for å kome meg til treningssenteret og beina verkar verre enn etter sjølve treningsøkta.

 

Nivå ti skulle vel tilsi 10 km/t?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...