Gå til innhold

Test -> LG T5100


eblth

Anbefalte innlegg

Hallo.

Har fått noen spørsmål om hvordan T5100 er å bruke, så jeg bestemte meg for å lage en liten test, å skrive litt om hvordan den er å bruke.
Fikk telefonen på mandag så har ikke fått prøvd alt enda, og har ikke tatt så mange bilder, men det kan jeg heller legge til senere.

[u][b]Skjerm:[/b][/u]
Hovedskjermen er TFT, har 262,144 farger og inneholder 176x220 piksler, fordelt på ca. 4,2cm x 3,4cm. Skjermen er litt mindre enn f.eks Nokias Symbian-modeller, som måler ca. 4,3cm x 3,6cm. Så det skiller kun millimeter, men alikevel føles T5100s skjerm litt mindre. Men til gjengjeld føles den også skarpere.
Skjermen kan man snu 180 grader og klappe igjen, for å få en mer kamera-look. Når man snur skjermen slik, vl alt du holder på med (skrive sms, spille) bli avsluttet, akkurat som du lukker igjen telefonen. Bakgrunnsbildet kommer da frem, opp ned. (som på bildet litt lenger nede)

Den eksterne skjermen er TFT, er ca. 2,2cm x 2,2cm (96x96 piksler), og den har 65,000 farger.
Skjermen skrur seg av etter 6 sekunder, og for å da aktivere den igjen, kan du holde inne en av volum-knappene i 2 sekunder. Den slås (selvfølgelig) på når det ringer, du mottar meldinger eller en alarm går.

Bilder:
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00042.jpg[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00039.jpg[/img]

[u][b]Tastatur:[/b][/u]
Tastaturet er godt fordelt utover den nederste delen av telefonen, som jeg mener er veldig pent. Det er ingen store tomme områder (som det f.eks er på Nokia 6260). Tastene er responsive og veldig gode og trykke på.

[b]Side-knapper:[/b]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00046dxds.jpg[/img]

[u][b]Mp3-spiller:[/b][/u]
Holder du inne ok/mp3-knappen i3 sek. når telefonen er lukket, starter første sangen du har lagret i mp3-spilleren. Det starter en animasjon på den eksterne skjermen (det er to forskjellige animasjoner som kommer annenhver. Og den går vekk etter 6 sek.)
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00052.jpg[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00051.jpg[/img]
Ellers har ikke T5100 minnekort, noe som er vannvittig synd, fordi mp3-spilleren er uvanlig bra! Men det er alikevel plass til noen av dine absolutte favoritter.
I stereo-høretelefonene høres det ut som en ekte mp3-spiller! Jeg ble veldig overrasket over kvaliteten, hadde aldri trodd den skulle være så bra...
Når man ikke har høretelefonene i, spilles sangene av i høytaleren, og selv da er det uvanlig bra kvalitet. (på det høyeste volumet kan musikken bli litt skjærende)

Det er tilsammen 27,146 KB i telefonen.

[u][b]SMS-skriving:[/b][/u]
Dette var noe av det viktigste da jeg skulle ha ny telefon. Jeg kunne da puste lettet ut da jeg fant ut at T9en på T5100 virker utmerket. Det går fint ann å legge til nye ord, og det er veldig likt Nokias system (som jeg er veldig fan av)
Men det som er litt dumt, er at noen ganger når man skal skrive f.eks noe med 6-tasten fire ganger etter hverandre, kan det kun komme 3 ganger. Den "følger" ikke alltid helt med. Dette er jo selvfølgelig litt dumt, men for meg er dette en vanesak. Jeg har allerede vendt meg til å skrive i telefonens tempo. Men dere som skriver veldig fort, der burde gå innom en butikk og prøve å skrive meldinger på den, for å se om det går for tregt for deg.

Jeg har igrunnen ikke tid til å skrive mer akkurat nå, men kommer tilbake med mer, bla. bilder tatt av telefonen osv. Hvis det er noen som har noen spørsmål, så er det bare å fyre i vei.

Legger ved noen bilder av telefonen:
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00046.jpg[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00041.jpg[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00040.jpg[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v401/evy_pevy/DSC00037.jpg[/img]

EDIT:

[u][b]Spill:[/b][/u]
Det ligger et spill inne på mobilen. Dette heter Pocket Athlete, og består av tre grener; sprint, leirdueskyting og pil og bue. Disse er underholdende i en periode, men etterhvert er det godt med forandring, og LG har lagt ved to spill på cden som følger med; Submarine og SpaceBall. Har ikke fått prøvd de ennå.

På den medfulgte cden ligger det også en hel haug med ringetoner, og en reklamefilm for LG.

Nok en liten morsomhet er at man kan skifte skrifttype. Det er en normal og en som kalles "uformell"... Tok meg den frihet å ta noen eksempelbilder fra mobile-reviews test, ettersom jeg ikke ville klart å vist det så bra hadde jeg tatt bilde...
[img]http://www.mobile-review.com/review/image/lg/t5100/pic14-1.jpg[/img][img]http://www.mobile-review.com/review/image/lg/t5100/pic32.jpg[/img] Endret av Mr.fungus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har dessverre ikke prøvd 6260, så dette kan jeg dessverre ikke si noe om. Men jeg kan si at T5100 ligger veldig godt i hånda, og vekten er veldig godt fordelt. Selv om den er litt stor.

Fimene kan være i følgene; MMS (vet ikke størrelsen), SQCIF (128x96) og QCIF (176x144). Altså som de fleste nyere telefoner på markedet.

 

Phono? Er ikke sikker på hva du mener... Kan du forklare?

Ifølge LG selv, skal standbytiden være 200 timer, og dette skal visst stemme ifølge mobile-reviews test. Selv har jeg ikke telt alle timene den har vært på, men den holder et par dager med mye bruk (kamera, spill osv)

 

Jeg tror ikke det går ann å fjerne kameralyden untatt når man har på profilen "kun vibrasjon", men man kan velge mellom 4 forskjellige kameralyder...

standard; et slags klikk, en mann som sier; he-e-ey + et lite pling, et froskekvekk, og en mann som sier; yahooo!

hehe...

 

Bilder kommer snart...

Lenke til kommentar

Skikkelig stilig test :thumbup: .

Har satt denne opp som #1 på ønskelista mi i år.

Men jeg lurer litt på menysystemet.

Har aldri prøvd en lgtelefon før og

er nysjerrig på hvordan det er.

Det holder med å si om det likner på samsung, nokia etc...

På forhånd takk.

 

 

 

 

Fin telefon :love:

Lenke til kommentar
Sjekk prisguiden her på amobil. Der vil du finne billigste pris.

nuja, det kan være lurt å se hva de selger telefonen for på elkjøp/lefdal også. De er ikke med i prisguiden, nemlig :)

Vel, nå holder jeg meg til prisguiden. Elkjøp/Lefdal pleier som regel å være dyrere. Eneste gangene jeg sjekker telefoner på Elkjøp er for å se om de har noe bra tilbud på mobiletelefoner med kontantkort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...