Gå til innhold

Tvinge frem høyere oppløsning?


eiaaa

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har en Amilio a7640, bra maskin - men standard integrert skjermkort. Det er et SIS m760.

 

Maks oppløsning er 1024/768, men jeg lurer på om det finnes programmer eller måter å tvinge oppløsning opp høyere... :hmm:

 

Jeg vet nemlig at det er mulig å gjøre noe lignende i Powerstrip, ved å "lure" skjermen og skifte display adaptere. Men jeg får kun utvidet skjermbildet - slik at selve skjermbildet er større en skjermen.. :p

Endret av eiaaa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er skjermen som er begrensningen her. En LCD har et fast antall fysiske punkter (transistorer), i dette tilfellet 1024 x 768, og får ikke flere uansett hva slags skjermkort du bruker. Om du har et skjermkort som (reelt eller fordi du "lurer" det) støtter si 1600 x 1200, så havner de ekstra punktene bare utenfor skjermen, som du ganske riktig har oppdaget. Det vil da gjerne være mulig å bevege det fysiske skjermbildet rundt på det virtuelle ved å bevege musen til kantene.

 

Men skjermen din blir ikke større av det, den er uansett begrenset til antall fysiske punkter.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Er det slik du sier selv om du lurer pcen til å tro at skjermen egentlig er større enn den er, for det er vel egentlig det eneste som i prinsippet hadde vært mulig? Jeg mener, istedenfor å endre adapter config, rett og slett å endre monitor config? Jeg kjenner ikke til andre programmer som kan brukes til dette enn Pstrip, men finnes det egentlig? Og er det mulig? :hmm:

Lenke til kommentar

Som sagt er en LCD skjerm byggest opp av faste fysiske punkter i et rutenett. Disse punktene er transistorer (en ørliten "bryter") som slås av og på.Det finnes ingenting mellom dem, kun i punktene kan skjermen vise en farge. Din skjerm har 1024 x 768 slike ruter.

 

Du kunne selvsagt "lure" maskinen til å tro at den hadde flere, men det ville ikke gjøre noen forskjell. Tenk deg et sykehus med 100 rom. Da kan du bare ha 100 pasienter om de skal ha enerom. Skal du ha inn flere er alternativet enten å legge flere på hvert rom, eller å legge noen på gangen.

 

Å legge flere på hvert rom vil tilsvare å sende flere pixler i skjermbildet til samme transistor. Hvis skjermen har 1024 punket i bredden, og du sender 1600, må noen av dem vise 2. Det kunne man selvsagt gjøre, men bare den siste vill vises. (Tenk deg en loddrett sort strek som er en pixel bred, med hvitt på begge sider. Denne kunne faktisk forsvinne.)

 

Eller man kan lage et "gjennomsnitt" av de to pixlene som skal til samme transistor, og sende snittverdien. men det blir fortsatt ikke flere punkter på skjermen av det. Det eneste du oppnår er at bildet blir uskarpt. (Streken din ble grå istedet for svart.)

 

Så maskiner med LCD skjermer opererer heller med "korridorpasienter", hvor de overflødige pixlene legges utenfor det synlige skjermbildet.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...