Gå til innhold

Hva har HZ å si på headset?


neph

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Stemmer det. Men jeg ville uansett sett etter ett headsett som spiller minimum til 20.000Hz.

 

Jeg kjører et headsett som er av typen elektrostat, det spiller utrolig høyt i frekvensene og gjengir utrolig god lyd. Det er ikke noe problem med ulyder i.fbm. mp3.

Lenke til kommentar
Koss PortaPro er jo kjent for å være full av bass, men de har jo spesifisert kun 15 000 - 25 000 Hz, vil det da si at disse er enda mer "bassete"?

Ja, dem vil kunne "buldre" på hodet ditt i forhold til ett headsett med 25-20.000.... Men i den sammeng har følsomheten noe å si. Den måles i decibel pr. watt på 1 meters avstand. Jo høyere denne verdien er jo mer vil dem "buldre". F.eks Cerwin Vega sine høytalere ligger stort sett alle mann alle over 94 dB. (Uff fan, er i ferd med å fortrenge denne kunskapen... husker ikke helt hvordan man skrev det derre decibel pr watt- meter)

 

Regner med at det skulle stå 15-25.000.

Lenke til kommentar

Koss PrtaPro leverer lyd i frekvensområdet 15 Hz - 25000 Hz. (IKKE 15000 - 25000).

 

15Hz er nesten så dyp pass en kan få, og gode subWoofere leverer som regel ned til 15 - 20 Hz.

 

Vanlig frekvensområde på hodetelefoner er 25 - 20000 Hz, det vil si at koss har et litt større lydbilde enn gjennomsnittet, men de fleste GODE hodetelefoner leverer i det samme området. (15 - 25000Hz).

 

http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/02Pro...RO?OpenDocument

:)

Lenke til kommentar
wow, sykt, men det blir litt overkill å bruke sånne til mp3 kanskje.

Kanskje ikke den mest nøytrale hodetelefonen, men fy så morsom den er å høre på. Har hørt den et par ganger. Skal kjøpe et par DT770 pro + forsterker til pcen, og endelig få kasta ut Koss hodetelefonen jeg bruker.

Endret av Peterman
Lenke til kommentar
Ja, dem vil kunne "buldre" på hodet ditt i forhold til ett headsett med 25-20.000.... Men i den sammeng har følsomheten noe å si. Den måles i decibel pr. watt på 1 meters avstand. Jo høyere denne verdien er jo mer vil dem "buldre". F.eks Cerwin Vega sine høytalere ligger stort sett alle mann alle over 94 dB. (Uff fan,  er i ferd med å fortrenge denne kunskapen... husker ikke helt hvordan man skrev det derre decibel pr watt- meter)

 

Regner med at det skulle stå 15-25.000.

Høy følsomhet er ikke ensbetydende med "buldrebass", hvis det er det du mener å si.

 

Hverken elementets følsomhet (f.eks 100dB 1w/1m) eller frekvenseområdet det spiller i (innenfor et gitt avvik i lydtrykk) vil fortelle deg noe om hvordan bassen vil høres ut. Det som kanskje forteller deg mest om kvaliteten på bassen er prisen!!

 

Vanlig frekvensområde på hodetelefoner er 25 - 20000 Hz, det vil si at koss har et litt større lydbilde enn gjennomsnittet, men de fleste GODE hodetelefoner leverer i det samme området. (15 - 25000Hz).

Lydbildet har ikke nødvendigvis noe sammenheng med frekvensresponsområdet. Lydbildet har med plassering av lyd og instrumenter å gjøre, ikke med frekvensrespons.

 

Frekvensresponsen som oppgis av produsenter er like vanskelig å forholde seg til som Watt, følsomhet, osv. Slike tall gir en viss indikasjon, men et produkt med tilsynelatende dårligere spec's kan yte bedre enn en med bra spec's. Prisen er igjen ofte en god indikasjonen på "hvor bra" et produkt vil låte.

 

Knut

Lenke til kommentar

Hz har ikke noe med hvor mye bass det er. Men hvor lavt den går dvs hvor dyp bassen kan klare. Spiller man hodetelefonene på et normalt lydkort med mp3 på 128kbps vil jeg nesten si det er overkill med hodetelefoner over 500,-

 

Selv har jeg hatt Beyerdynamic DT880 5 - 35000hz i denne var det ikke mye bass. Men gud hvor nydelig den spiller.

 

Nå har jeg Sennheiser HD650 10 - 39500hz her er det mer bass. Føler også at bassen er mer kontrollert. Er en mer frempå hodetelefon, liker denne bedre enn DT880.

 

Vanlige hodetelefoner har en 20 - 25000hz sånn ca. Hvor mye bass det er i de kommer helt ann på elementene da forskjellige produsenter som Koss, Sennheiser, Beyerdynamic, AKG osv har forskjellige elementer.

Koss er jo kjent for en buldrete ikke kontrollert bass, som det i tillegg er altfor mye av.

Lenke til kommentar

Du kan si det ganske enkelt. Det lydbildet vi mennesker er i stand til å oppfatte er lyder mellom 20 Hz og 22kHz.

 

Des høyere et headset går i den ene enden (15000 ++++) det vil si hvor god diskant lyd dette headsetet klarer og gjengi.

 

Mens des lavere det går i den andre enden (20 - - - ) vil si hvor god bass et headset klarer og gjengi.

 

Så du kan si det enkelt, dess høyere forskjell mellom lavest og høyest frekvens, des bedre er somregel headsettet. Du bør også se litt på hvor mange ohm headsettet er på. I og med at det blir bedre lyd etter hvor mange ohm headsetet har.

 

Dette er pga. Utgangsresistansen på en evt. Mp3 spiller. Er den høy, vil et headset med lav impedans høres ut som om du nesten ikke har lyd. Mens er impedansen høy i headsetet, vil du kanskje få dobbel så høy lyd, ved samme volumnivå.

Lenke til kommentar
Du kan si det ganske enkelt. Det lydbildet vi mennesker er i stand til å oppfatte er lyder mellom 20 Hz og 22kHz.

Lydbildet er fortsatt plassering av instrumenter osv. Det er en vanlig generalisering at mennesket oppfatter lyder i frekvensområdet 20-20.000hz. Jo eldre man blir, jo mindre av de høye frekvensene hører man. Synes derfor at 22kHz som du oppgir var litt høyt.

 

Des høyere et headset går i den ene enden (15000 ++++) det vil si hvor god diskant lyd dette headsetet klarer og gjengi.

 

Mens des lavere det går i den andre enden (20 - - - ) vil si hvor god bass et headset klarer og gjengi

 

Så du kan si det enkelt, dess høyere forskjell mellom lavest og høyest frekvens, des bedre er somregel headsettet..

Vi har vel allerede slått fast i denne posten at <høy Hz = diskant> og <lav Hz = bass>. Men det sier fortsatt ingen ting om hvor god lyden er! Det finnes produkter som spiller over større frekvensområder og fortsatt høres dårlig ut.

 

Du bør også se litt på hvor mange ohm headsettet er på. I og med at det blir bedre lyd etter hvor mange ohm headsetet har.

 

Dette er pga.  Utgangsresistansen på en evt. Mp3 spiller. Er den høy, vil et headset med lav impedans høres ut som om du nesten ikke har lyd. Mens er impedansen høy i headsetet, vil du kanskje få dobbel så høy lyd, ved samme volumnivå.

Høy utgangsimpedans gir lavere styrke på utgangssignalet, følger du opp dette med en hodetelefon med høy motstand vil du være avhengig av endel forsterkerkraft for å spille høyt. En mp3 spiller har som regel veldig begrenset forsterkerkapasitet, den bør derfor pares med hodetelefoner med lav motstand. Man bør se på hodetelefoner med 32-64ohm og bra følsomhet, det kan fungere med 120ohm også. Men kommer du høyere greier ikke mp3 spilleren å kontrollere f.eks bassen, og det gir på ingen måte bedre lyd.

 

Edit: Regner med du tenker på dempingsfaktor når du mener at en forsterker med høy utgangsimpedans må pares med en hodetelefon med høy impedans. Lavere utgangsimpedans og høy impedans i hodetelefonen gir høyere dempingsfaktor, som teoretisk sett betyr bedre kontroll på elementene (høyttalerne). Det blir jo vanskelig å spekulere i dempingsfaktoren hvis man ikke ser på et bestemt tilfelle, men så lenge denne er innenfor en godkjent verdi så vil man ikke tjene noe på en hodetelefon med høyere impedans. Med det mener jeg at en lav dempningsfaktor vil begrense hvor mye strøm (A) forsterkeren kan levere, men lav utgangsspenning vil resultere i at forsterkeren uansett ikke er kapabel til å levere så høy strøm som dempningsfaktoren tillater, dermed vil dempningsfaktor bli irrelevant i dette tilfellet.

 

Knut

Endret av enemigo
Lenke til kommentar

Slike spesifikasjoner er helt verdiløse så lenge de ikke sier noe om hvor stort demping de regner med.

 

En høyttaler som spiller 25-20000Hz oppgitt ved -3dB kan være (og sannsynligvis er) langt bedre enn en som spiller 18-30000Hz oppgitt ved -6dB. Her jukses det minst like mye som med oppgitte effekter.

 

Et annent moment er jo at god bass er ikke det samme som dyp bass, dyp og dårlig bass er langt mer ødeleggende for dynamikken enn litt mindre dyp og dårlig bass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...