Gå til innhold

AMD 64 som funker?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Men er det ingen som bruker S-ATA som vet? Vel, det er ikke så nøye. Jeg kjøper IDE-versjonen. Det stod en plass at man måtte ha floppy for å installere OS med S-ATA og det er teit. Gidder ikke kjøpe floppy...

S-ATA disker får du jo bruk for før eller siden uansett, så jeg ville bare hatt en løs floppy stasjon og koblet den på under installasjonen av driver.

Lenke til kommentar
har en GAMMEL 133mhz PC liggende. Kanskje jeg kan bruke floppy fra den dersom jeg finner en driver?

Ja, du kan bruke den gamle floppy stasjonen. Du trenger ikke driver til denne, men du trenger diskett for å laste inn driver til S-ATA disk-kontrolleren under Windows XP installasjonen. Om du trenger S_ATA driver under installasjonen eller ikke avhenger av hovedkortet.

Lenke til kommentar
Hmm...kanskje jeg må revurdere intel da...

 

Men seriøst, vil jeg merke forskjellen? Noen har sagt at jeg bør prioritere mer RAM fremfor en stor prosessor...

Kan bare bekrefte dette. Mye ram er helt nødvendig hvis du skal jobbe med bildefiler med litt størrelse.

 

Ta f.eks. digitalkameraet mitt (5 Mpx). I minnet tar bildet opp 5 Mpx * 48bit (3x16bit/channel, dvs. kameraet tar egentlig 12bit) = 30MByte. Dette høres ikke så mye ut. Men, så skal jeg ha et par åpne, flytte de litt rundt, legge til tekster, lagre undo-data (helt nødvendig etter min mening), sette sammen et par og plutselig tar dette 200-400MB minne svært fort. Legg på OS, grafikkprogram og du swapper på 512mb RAM.

 

Swapping mot harddisk er døden om du skal drive med bildebehandling. Har måttet gjøre det i noen tilfeller (har drevet med A3 plakat i trykkvalitet), og det er som å vasse i sirup. Så jeg vil sterkt anbefale mye RAM, i alle fall en GB (om du føler du ikke trenger dette, er ikke bildene dine så store at du trenger en 2.x GHz prosessor heller).

 

Kjella

Lenke til kommentar
Jeg har hatt P4 2.8 og har nå AMD64 3200+ og jeg vil si at AMDen jevnt over er mye sterkere. Jeg ville gått for en slik. Tror ikke du vil angre på den!

 

Den er meget stabil og går som ei klokke i bunn og grunn.

Ja vel ja :yes:

 

For det første kan du ikke sammenligne de to. Da AMD'en er rated mye høyere. Dessutene r det snakk om bruksområder også. Jeg har en Intel og den er også stabil. Jaja.

Endret av kennethdammyr
Lenke til kommentar
Hvis du tør så:

 

Hadde fått det for meg at Seagate barracuda S-ATA ikke bråket så mye. Var derfor jeg valgte den. Kanskje IDE-utgavene bråker mindre?

 

Var forresten DELTE meninger om hvor bråkete den var. En skrev:

 

- Konklusjon: Skal du ha en stille disk som også eg rask er dette en disk for deg. Og hvis du vil kvitte deg med store ide kabler. selv runde ide kabler er store i forhold til s-ata kabler.

 

Ikke vet jeg!

 

Anbefalinger om alternative GODE harddisker (120-200GB) i samme prisklasse og som ikke bråker mottas med takk!

Lenke til kommentar

Paddington. Seagte barracuda er kjent for å være noen av de harddiskene som bråker minst. Western Digital er ikke det! Ta en titt inne hos komplett på begge to og titt på spesifikasjonene. Der vil du se at Seagate oppgir 25db, og Western Digital 34db på 200GB S-ATA diskene sine. De fleste tester på nettet bekrefter dette, og tester av Seagate Barracuda (see tomshardware.com blant annet) viser at den er noe av det mest lydløse du får på harddisk fronten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...