Gå til innhold

Ny sanmun.org side...


Anbefalte innlegg

Jeg har siden før sommeren drevet siden SANMUN for et prosjekt jeg driver med på skolen. Men hitil har jeg ikke hatt tid eller inspirasjon til å bytte bort fra standard designet til CMS systemet jeg bruker (phpwcms).

 

Men nå har jeg endelig somlet meg til et nytt og helt eget design... Det eneste problemet jeg har at jeg klarer ikke besteme meg for hvilken bakgruns farge jeg vil ha...

 

Linken til test siden er her. (evt ikke javascript utgave her.)

 

For at det skal være mulig og teste siden ordenlig har jeg kodet litt PHP + XHTML som bytter bakgruns fargen... Nå byttet med Javascript med onchange!

 

MEN obs, for at det skal funke må har jeg brukt PNG filer, dvs for at siden skal se riktig ut må man for all del IKKE bruke IE. Selvfølgelig skal den ferdige siden bruke GIF istedet for PNG :cry: men det må desvere til for at alle skal kunne bruke siden uten å måtte styre med IE sinne filter (A List Apart: PNG)

 

Siden kommer til og bli som vist minus boksen oppi hjørnet og all koden skal er både XHTML 1.0 Strict og CCS2 validerte, det lille javascriptet skal ogås fjernes sidne jeg vil at siden skal være ren CSS & XHTML.

 

Det jeg gjerne kunne tenke meg tilbake melding på er:

  • Layout
  • Farge valg
  • Fonts
  • Andre forbedringer...

Tror det skulle være alt... Alle positive kritik mottas med glede og takknemlighet!

 

Thomas Adamcik

 

edit: Slik så orginalen ut.

Endret av tadam
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Først av alt vil jeg gi en :thumbup: til koden! Ingen vits å kommentere denne, du vet tydeligvis hva du driver med!

 

Når det gjelder designet, er det forbedringspotensiale (men det er det vel alltid det?)

 

For det første synes jeg siden burde være midstilt i nettleservinduet, av en eller annen grunn er dette et slikt design som bare er ment for å være midstilt (synes jeg).

 

Bakgrunnsfargen er kjedelig. Siden selve innholdsdelen ikke er så veldig stor, dominerer denne fargen ganske mye. Prøvde meg litt frem med litt forskjellige hex-verdier, men kom ikke frem til noe som passet perfekt (genial funksjon forresten!).

Jeg vil uansett tro at en litt mer spennende bakgrunnsfage vil gjøre underverker.

 

Selve sidendelen synes jeg kanskje kunne hatt en svak skygge (ja, jeg vet "alle" har dette for tiden, men det er det forsåvidt en grunn for :p) Har du prøvd med skygge? Vil tro det vil skape mer liv, sammen med ny bakgrunnsfarge.

 

Typografien liker jeg ikke. Endret litt i stilarket ditt jeg, og "Lucida Sans Unicode" gjorde seg veldig bra her. Vil anbefale deg å prøve denne! (sette "Trebuchet MS" som andrevalg, denne er ganske lik).

 

Layout er oversiktelig, nøytral og gjør nytten, nemlig å få frem informasjonen. Ikke unødvendig dilldall, men rent og ryddig.

 

(Ble visst bare meningsløs svada dette her, men det var iallefall mine synspunkter.)

 

:)

Endret av PoleCat
Lenke til kommentar

Morsomt at du nevner det med midtstiling, er egentlig helt enig når det gjelder slikt design, siden var nemlig slik orginalt, men det funket ikke som det skulle, dvs

#conatiner {marigin: 0 auto;}
body          {background: url(header.png) no-repeat center 20px #FFC;}

flytter på ting forskjelig, ±1px når man etter som hvor bred browser vinduet er... men dette kan jo fikses fint med en div for kun headeren inni #container ;)

Har nemlig prøvd og minimere bruk av divs (noe som til tider førte til noe veldig stygg kode som opera ikke klarte og vise og IE kræsja på ca hver femte refresh...)

 

Forslaget for fonten ble utrolig mye bedre, takker! :D

 

Skygge har du som jeg ser kun lagt på insiden, får prøve meg frem litt imorgen etter jeg har fått litt søvn...

 

Hvis noen vil se på koden for å skifte bakgruns farge kan de se på denne filen.

 

For at IE forhåpentligvis skal inkludere PNG er det startet en underskrifts kampanje...

Lenke til kommentar

Tja... Lenge siden jeg har kritisert en side nå.

 

- Veldig fancy header. Likte effekten med blurrede mennesker bak de tydelige, samt effekten der hodene stikker utenfor toppen av headeren.

- Farger: Helt ok fargekombinasjon. Ville nok valgt en litt annen bakgrunnsfarge, men rød- og blåfargene som brukes andre steder er fine.

- Alt for store avrundinger, det gjelder generelt over hele siden. Men spesielt på de to bildene.

- Stusselig meny. Er nesten usynlig!

 

Bortsett fra det er siden helt fin. :)

Lenke til kommentar

  • Margen rundt bildene var vel asymmetrisk, de var klistret til teksten øverst, grei avstand til sidene, og stor avstand i bunnen. (Ikke det at de trenger å være helt symmetriske, men slik det er nå så det litt rart ut).
  • Den gule bakgrunnsfargen gjorde at hele siden fikk et anonymt preg, noe som forsterkes med en header uten kontraster.
  • Fikk et lite inntrykk at dette var en side med veldig kjedelig stoff, og det før jeg har lest et eneste ord. Ser ut en rapport fra en eller annen årsforsamling eller noe.
  • Litt liten tekst, og den feite teksten syns jeg ikke gjorde seg så bra.

Så nå at det faktisk var en slags rapport fra en eller annen forsamling, men det betyr ikke at det trenger å være så anonymt som dette...

 

Følte jeg var veldig kritisk nå, men du får danne deg et grunnlag på hva mange sier, og ikke kun meg...

 

;)

Endret av Sigmoideus
Lenke til kommentar
- Alt for store avrundinger, det gjelder generelt over hele siden. Men spesielt på de to bildene.

Byttet til mindre avrundinger og likte det mye bedre :) designet er bare noe jeg ganske kjapt har satt sammen siden onsdag så alt er ikke like gjennomtenkt...

 

Men lurer litt på hvordan jeg skal få bildene til og oppføre seg like pent i alle situasjoner... merker alt nå at det ikke vises like bra i alle browsers... :hmm:

 

- Stusselig meny. Er nesten usynlig!

Må nok gjøre noe med menyen. Ikke minst fordi den egentlig har flere nivå, men nå synns jo bare det øverste

 

Den gule bakgrunnsfargen gjorde at hele siden fikk et anonymt preg, noe som forsterkes med en header uten kontraster.

Jeg synnes siden ser noe bedre ut men denne grønn fargen jeg har lagt inn, men hvis noen skulle snuble over en farge som passer bra så takker jeg med glede!

 

Litt liten tekst, og den feite teksten syns jeg ikke gjorde seg så bra.

Har bytte til font-size: large, osv slik at jeg ikke låser tekst størelsen for mye...

 

Fikk et lite inntrykk at dette var en side med veldig kjedelig stoff, og det før jeg har lest et eneste ord. Ser ut en rapport fra en eller annen årsforsamling eller noe.

 

Teksten er for SANMUN, se SANMUN FAQ, MUN, som står for Model Untied Nations er en utrolig morsom form for type "valgfag" (selv om det ikke er det). Skolene som deltar sender ut "FN delegationer" til konferanser, hvor man har som mål og fremme meningene til landet man representerer i 'FN'... Jeg var feks ifjor både i Nederland og Irland på slike konferanser, pluss den skolen arangerte for noen uker siden, men da bare som data-ansvarlig.

 

Det er derfor viktig at siden vekker interese, siden den er en viktig del av å rekrutere flere intereserte VGS i inn- og utland.

Lenke til kommentar

Hvis dette er en side for ungdom og den skal vekke interesse, savner jeg litt liv i den. Og når jeg går inn på den får jeg ikke assiasjoner til at dette skal være noe morsomt og spennende for ungdom. Jeg får litt mer en antydning om at dette er noe alvorlig og voksent noe, som et landstyretmøte for AP for en del år siden. Har du bildene i farger, så kan det bedre på det. :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...