Gå til innhold

Hvordan lager du popcorn?


phax

Anbefalte innlegg

som fattig student er snacks budsjettet mitt ganske magert, derfor er popcorn stort sett det eneste man har råd til. men man blir jo litt lei den samme greia om og om igjen, derfor trenger jeg nå noen enkel varianter av denne himmelske gode.

 

snakker nå om "god gammeldags popcorn"

har ikke micro, og micropop er jo dyrere uansett så..

popcorn maskin har jeg heller ikke.

 

kan begynne med og nevne min variant:

 

- 1dl popcorn

- en diger klepp margarin.

- hiv alt i gryta og pop til det sier stopp. (oh yeah)

 

orginalt? :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
- 1dl popcorn

- en diger klepp margarin.

- hiv alt i gryta og pop til det sier stopp. (oh yeah)

 

orginalt? :p

Feil, feil, feil, og atter feil.

 

Bra du lager ordentlig popcorn istedet for micro-pop, men du gjør det feil.

 

1. Ta sånn passe mengde soya-olje i en kjele og varm det opp til du ser det bobler litt og det er varmt.

 

2. Ta oppi popcornet, 1 dl eller hva du syntes er best.

 

3. Rist på kjelen i blandt, men det er ikke nødvendig, pleier ikke det selv.

 

For all del, ikke bruk smør, bruk soya-olje. Popcornet brenner seg mye lettere når du bruker smør.

Lenke til kommentar
- 1dl popcorn

- en diger klepp margarin.

- hiv alt i gryta og pop til det sier stopp. (oh yeah)

 

orginalt? :p

Feil, feil, feil, og atter feil.

 

Bra du lager ordentlig popcorn istedet for micro-pop, men du gjør det feil.

 

1. Ta sånn passe mengde soya-olje i en kjele og varm det opp til du ser det bobler litt og det er varmt.

 

2. Ta oppi popcornet, 1 dl eller hva du syntes er best.

 

3. Rist på kjelen i blandt, men det er ikke nødvendig, pleier ikke det selv.

 

For all del, ikke bruk smør, bruk soya-olje. Popcornet brenner seg mye lettere når du bruker smør.

men hvordan få den deilige smørsmaken da?

Lenke til kommentar
- 1dl popcorn

- en diger klepp margarin.

- hiv alt i gryta og pop til det sier stopp. (oh yeah)

 

orginalt? :p

Feil, feil, feil, og atter feil.

 

Bra du lager ordentlig popcorn istedet for micro-pop, men du gjør det feil.

 

1. Ta sånn passe mengde soya-olje i en kjele og varm det opp til du ser det bobler litt og det er varmt.

 

2. Ta oppi popcornet, 1 dl eller hva du syntes er best.

 

3. Rist på kjelen i blandt, men det er ikke nødvendig, pleier ikke det selv.

 

For all del, ikke bruk smør, bruk soya-olje. Popcornet brenner seg mye lettere når du bruker smør.

men hvordan få den deilige smørsmaken da?

Vel, jeg har aldri prøvd, syntes popcornet er best med bare salt jeg.

 

Men jeg tror du skal prøve å poppe det sånn som jeg fortalte deg, og etter at alt har poppet legger du en smørklump på toppen og lar den smelte. Hvordan dette blir er jeg ikke sikker på, men det er alltid lurt å prøve seg frem. ;)

 

Lykke til med poppinga. :thumbup:

Lenke til kommentar

fant denne varianten på nett:

 

popcorn

25 g. smør

1 skefuld brunt sukker

1 tsk. Lawreys kryddersalt

1 dråbe Dave's Insanity Sauce

Pop en gryde popcorn.

 

Mens du popper, så smelt smørret, det brune sukker, salt og en dråbe Dave's Insanity Sauce.

 

Hæld blandingen over popcornene, og bland godt.

Nyd med forsigtighed!

 

 

hørtes.... interessant ut hvertfall! :) men har ikke peiling på det kryddersaltet og den sausen da..

Lenke til kommentar
når jeg var i syden fikk jeg spørsmål om jeg ville ha salt eller SUKKER! på popcorn. tok selvfølgelig salt, men kansje det er godt med sukker. :dontgetit:

 

jeg tror nok det blir altfor søtt, men smaken er jo som baken så.. ;)

Kan beskives med ett ord: ÆSJ!!

 

Jeg prøvde det en gang i EuroDisney da jeg var liten, og en gang i England (Alton Tower) i fjor, bare for å skjekke. Det ble til at jeg pælmet det i nærmeste bosspann så fort som mulig.

 

Det smaker ikke pop-corn, det smaker...ehh...emm...bare ekkelt.

Lenke til kommentar
når jeg var i syden fikk jeg spørsmål om jeg ville ha salt eller SUKKER! på popcorn. tok selvfølgelig salt, men kansje det er godt med sukker. :dontgetit:

for et par år siden var jeg på kino i scotland.. og jeg skulle selvfølgelig ha popkorn. etter en laaang køkom jeg endelig frem til disken og bestilte. han bak disken mumlet et elller annet og jeg svarte "yes". det skulle jeg aldri ha gjort.. for det viste seg at han spurte om jeg ille ha med sukker på..

 

popcorn med sukker er det verste som finnes... makan til kliss. takke meg til popkorn med salt og smør...

Lenke til kommentar

Micropopcorn (lages på skolen):

-Denne side opp

-La posen ligge på en ren tallerken

-La den ligge slik at den kan snurre rundt

-La det poppe til det er 2-3 sekunder mellom hver popping

 

Slik gjorde jeg det:

-Full guffe på mikron

-Denne siden opp var ned(skjønner?)

-Tallerkenen var full av ost (mircon på skolen blir aldri vaska)

-Nei den hadde ikke lyst til å snurre rundt

-Poppa til det lukta dritt i klasserommet.

 

Resultat: Nydelig svart popkorn og syk lukt i klasserommet vårt og det ved siden av. Tror det var like før røykvarslern gikk :p

 

Denne metoden anbefales på det sterkeste :whistle: eller?

 

Synd jeg ikke tok bilder av det :blush:

 

PS! Noe popkorn var ikke svart og forholdsvis spiselig

 

EDIT: La til noe jeg hadde glemt

Endret av eKoFiSK
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...