Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har en P4 1.6GHz Northwood CPU som jeg har klokket opp til 2.4GHz stabilt - helt til maskinen får bluescreen og resetter seg selv ELLER bare henger seg (feks. i et spill)

 

Tror dette har noe med varmeutviklingen å gjøre. Har nettop installert noen stillegående Papst kabinettvifter på ca 12db som er tilfredsstillende på lydsiden, men det spørs om de gir nok kjøling.

 

Ved normal PC bruk (idle + surfing, mp3 osv...) ligger CPU på 38c og hovedkort på 34c. Ved tungt bruk (doom3) ligger CPU på rundt 50c og hovedkort på 38, eller litt over det... - Det er etter en stund med slik varme at maskinen henger seg og resetter seg.

 

Er det noe jeg kan gjøre for å bedre situasjonen? Øke voltage på CPU fra 1.65V til 1.7V? Øke kjøling slik at CPU og hovedkort blir kaldere? Evt. kjøpe ny CPU kjøler som gir bedre kjøling enn boxed kjøleren jeg har, og som er mer stillegående? Klokke ned igjen? (Vil helst ikke det!)

 

Håper noen har noe fornuftig å komme mer her.. Dette er litt irriterende under spilling.. Men det skjer jo ikke noe galt når jeg ikke spiller.. Bortsett fra en gang da jeg så divx og maskinen ble tilsvarende varm som den ble ved spilling og ga meg en bluescreen + autoreset... :\

 

Hjelp!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...