T.F.T Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Fordi det blir tørt med kun f.eks fårepølse på brødskiva? Da foretrekker jeg heller et glass med noe å drikke. Det er smaken av brødskiva som blir tørr, ikke munnen. Brødskive uten smør er ikke spisende. Selv med nugatti eller syltetøy ? Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Jeg har alltid smøer på skiven, selv om det er syltetøy eller nugatti som er pålegget. Vet ikke hvorfor, smør er vel godt. Lenke til kommentar
Qwseyvnd Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Jeg liker en vanlig hvitt rundstykke med smør, leverpostei i godt mmmmmmmmm Lenke til kommentar
Jeg_ruler Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Eller's er det så tørt at det fester seg til ganen Men på baguette med alt mulig, så er det kun sitronmajones som gjelder!!! Lenke til kommentar
Bandidos-Pelle Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Smør er sååå digg på varme rundstykker. Støttes. Svindigg, om jeg får presisere det enda litt bedre! Lenke til kommentar
NothgaliC Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Du får MYE energi av smør. Lenke til kommentar
vanilla ice Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 (endret) Bruker bare smør på skiva dersom jeg har pålegg som fårepølse, ellers ikke. Forstår egentlig ikke vitsen med smør på skiva dersom du har på syltetøy, nugatti etc. Edit: liten leif Endret 17. november 2004 av Gnomenz Lenke til kommentar
JR Ewing Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Jeg bruker alltid smør.. Blir for tørt uten. Drikker som regel melk også. Lenke til kommentar
Rikky Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Forstår egentlig ikke vitsen med smør på skiva dersom du har på syltetøy, nugatti etc. Smør er godt, pluss at det funker som isolasjon mellom skiva og pålegget, sånn at f.eks syltetøyet ikke skal trekke inn i skiva. Til tørt pålegg funker det som klister. Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Vi har vel denne tradisjonen fra gammelt av, der smør var en "finvare", som var viktig i kostholdet. I dag er det nok fett i mye annen mat, slik at dette behovet er mindre enn det det var. Det henger sammen med at vi spiser stadig mer (og spesielt kjøtt o.a.). For å minke forbruket av mettet fett bør man i dag gjerne gå over til plantemargarin eller andre vegetabilske fettkilder i den grad det lar seg gjøre. Langtidseffekten av dette er godt dokumentert, og så godt som udelt positiv. Husk at vi trenger fett, gutter og jenter. Fett er sunt, såklart i rasjonelle mengder, da. Dessuten fungerer fett ofte som en smaksfremmer, eller forsterker om du vil. Mange mener rett og slett at ting smaker mer når de har litt smør på brødskiva. Mange liker dessuten den litt salte smørsmaken i seg selv. Så har vi også det praktiske aspektet, med at det hindrer tørking av brødet i vesentlig grad, og at det holder pålegget der vi gjerne vil det skal være. Undertegnede bruker selv smør til vanlig, men ikke under alle omstendigheter. Liker også å bruke annet fett i andre brødtyper osv, og også avhenging av pålegg. Dette kan f.eks. være forskjellige salater (italiensk -, reke-, waldorf- osv) eller majones. Hurra for god smak og et antihysterisk syn på kostholdsreformer! Lenke til kommentar
endrebjo Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 Jeg har alltid smør på skivene, rundstykkene, baguettene og andre brødvarer. Brødet blir veldig fort tørt uten smør, i tillegg til at alt smaker mye bedre med litt smør på. Uansett pålegg så er det godt med lit smør på, spesielt når brødet er varmt. Fett hever på en måte smaken tror jeg, bare se på når du steiker kjøttdeig med og uten smør. Lenke til kommentar
Cheshire Cat Skrevet 17. november 2004 Del Skrevet 17. november 2004 smør er godt, og brødet (eller annet) virker tørt uten Lenke til kommentar
Gjest Slettet-VqMh8ni9 Skrevet 18. november 2004 Del Skrevet 18. november 2004 Hvorfor det egentlig? Det er jo en ganske syk tanke når man tenker seg om.. At man smører rent fett utover skiva.. Jeg bruker nesten aldri smør på brødskiva.. Smør (Bremykt) består av 82% fett. Lenke til kommentar
kenny Skrevet 18. november 2004 Del Skrevet 18. november 2004 Har BARE smør på jeg, jepp, fattig student Lenke til kommentar
consilium Skrevet 19. november 2004 Del Skrevet 19. november 2004 Jeg bruker nesten aldri smør på skiva. Bruker det bare når det er pålegg som trenger litt "hjelp" til å ligge.... Foretrekker lim fremfor smør jeg Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå