Gå til innhold

Datatilsynet - helt bak mål !


Anbefalte innlegg

:lol: leste en artikkel fra datatilsynet om sikker sletting og destruksjon av data..

 

Nei, nei, nei.. hvordan er det desse folka tenker? fytti for en gjeng. Hvorfor må alle byråkrater har IQ lavere en skostørrelsen.

 

Stod jo i VG også for en tid siden om steinalder-løsninger fra "diverse" foretak.. :grin:

 

Det er så latterlig at jeg kan grine når jeg ser på hjemmesidene til desse folka. Hvordan de tenker og hvordan de planlegger og utvikler ting.

 

Herregud hvordan skal dette gå?

 

En fjortis er jo super-intelligent når det gjelder løsninger mot en av desse "kvalifiserte ingeniørene" med høy utdannelse å mange papirer. (tja, de lærte jo teknologi & IT for 5-10 år siden på 3 år med skole) men gammel viten holder ikke idag! - og spesielt ikke for oss som er selv lært over 15 år :grin:

 

Har sett mange store og seriøse bedrifter kjøre noe så dumt så Windows 95, og på ENGELSK! første som kom... huff :sad: det gjør mange legekontorer også. Ikke rart filene forsvinner. Og de som driver er INGENIØRER. Fuck em all! Har dere sett hvilket OS biltilsynet kjører? (god help us all)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, tror nok du blander kortene litt her. Vet du egentlig hva datatilsynet driver med? BTW: Hva er galt med windoes 95? Kan hende dette funker bra for biltilsynet og "if it ain't broke, don't fix it!". Vet du egentlig noe som helst om hva f.eks. biltilsynet kjører for noe software? Kanskje de har et prog som bare funker med 9x kjerna...

 

Dessuten høres det ut som på deg at siden ingen kjører windows XP enda, så er de tapere som ikke følger med i tiden. Da må jeg nok skuffe, det er du som driter på draget her! Hadde du satt det inn i disse sakene vet du at man migrere bare ikke over klientene sine til noe nytt med en gang det blir sluppet noe nytt fra MS. Se bare hvor lang tid det tok før w2k "tok av".

 

Tror nok du skal jekke deg ned et par hakk før du begynner og snakke nedsettende om disse "ubrukelige" ingenørene, for du skal ha ganske mye skillz for og i det hele tatt komme opp på deres nivå. Noe jeg tror du mangler!

 

 

henrik

 

[ Denne Melding var redigert av: Sir_Arcus på 2002-05-27 06:52 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-27 05:42, Viva skrev:

:lol:
leste en artikkel fra datatilsynet om sikker sletting og destruksjon av data..


Nei, nei, nei.. hvordan er det desse folka tenker? fytti for en gjeng. Hvorfor må alle byråkrater har IQ lavere en skostørrelsen.


Stod jo i VG også for en tid siden om steinalder-løsninger fra "diverse" foretak..
:grin:

Det er så latterlig at jeg kan grine når jeg ser på hjemmesidene til desse folka. Hvordan de tenker og hvordan de planlegger og utvikler ting.


Herregud hvordan skal dette gå?


En fjortis er jo super-intelligent når det gjelder løsninger mot en av desse "kvalifiserte ingeniørene" med høy utdannelse å mange papirer. (tja, de lærte jo teknologi & IT for 5-10 år siden på 3 år med skole) men gammel viten holder ikke idag! - og spesielt ikke for oss som er selv lært over 15 år
:grin:

Har sett mange store og seriøse bedrifter kjøre noe så dumt så Windows 95, og på ENGELSK! første som kom... huff :sad: det gjør mange legekontorer også. Ikke rart filene forsvinner. Og de som driver er INGENIØRER. Fuck em all! Har dere sett hvilket OS biltilsynet kjører? (god help us all)


 

Greit nok at de tenker gammeldags, men so what? Skal jeg skjelle ut bestemoren din fordi hun ble født før krigen?

 

Du kan neppe være gammel, ihvertfall ikke særlig moden.

 

Og om folk bruker Win95 er det fordi de:

 

1. Ikke har noen problemer. -> Don't fix it if it ain't broke..

 

2. Ikke har råd til å kjøpe nye lissenser.

 

3. De kan ikke bruke piratkopier, da blir de fort tatt.

Lenke til kommentar

4. tenk hvor mye tid og penger det tar og forklare "bestemor" på 60, som normalt sitter med et eneste program, hvorfor bakgrunnen hennes har fått ny plass, eller hvor snarveien hennes ikke ligger på samme sted.... Liker teorien If it ain't broken, don't fix it.

Lenke til kommentar

Hehe han aner tydeligvis ikke hva datatilsynet driver med der nei:)

 

Uansett... det er strenge krav til hva slags måte it utstyr er i bruk på , på f.eks Helsestasjoner mm. Veldig få følger påleggene de har fått for sikring av informasjon, kryptering, lagring, tilkobling til eksternenettverk , lagring av data lokalt på harddisk osvosv. Men det er da ikke datatilsynets feil, det er jo helseinstitusjonene som ikke følger lovverket de er pålagt!

Lenke til kommentar

Enig med Sir_Arcus her.

 

Viva; du har tydeligvis aldri hatt kjennskap til hvordan en større bedrift fungerer.

Som regel blir alle data lagret på server, og ikke på lokal harddisk.

 

Dags, ukes og månedsbackup vil jeg tro er vanlig for alle større private og statlige bedrifter/instanser.

 

Hvilke OS som blir brukt avhenger da av den enkelte avdelings vilje til å kjøpe lisenser, samt programvarekompabilitet.

 

Det er dessuten ikke slik at IT folk og nevnte "uvitende" ingeniører bestemmer hva som skal kjøpes inn.

Det avgjøres av folk som hadde blå farge på russedressen, og som svært sjelden tar hensyn til anbefalinger fra folk som har innsikt i dataverdenen.

 

Verden består av balanserte regnskap, og budsjetterte innkjøp som aldri strekker til...

Lenke til kommentar

Hei hei hei.

Ro ned litt her a. Du vet ikke hva du snakker om.

Her jeg jobber kjører vi Windows 98. Grunnen til det er at forrige IT-ansvarlig en gang i tiden ikke fikk penger nok til NT-4. Men 98 fungerer fin-fint for oss. Rimelig stabilt og fint, faktisk overraskende stabilt! Vi har noen få maskiner med NT, og de er like stabile de og.

Men, det DU ikke vet EN DRITT om er: Hvordan oppgradere 100 maskiner fra 98 til XP??

 

-Vi har MANGE programmer å ta hensyn til. De virker fint på 98, men fungerer de på XP? Vi har noen DOS programmer, og de som lager de gidder ikke å porte de til WIN, og XP. Hva med de?

 

-Vi har fortsatt office 97. Og det av de samme grunner som at vi har 98.

 

-Man må ha mulighet for automatisk installasjon av OS og all programvare, ellers går det bare ikke an!

Det VET alle som har jobbet i drift. :smile:

 

-Alle brukerne kan 98, vil de lære XP?

 

-Det koster kroner..

 

-Det koster MYE arbeid, som igjen koster kroner...

 

-Alle maskiner må kunne kjøre det, og da holder ikke pentium 90...

 

-Det er ALLTID mye mer arbeid en du tror, hvis du ikke har gjort det før. Og er det ikke det, dukker det alltid opp et problem ekstra.

 

Sånn helt til slutt vil jeg bare si at jeg jobber med å bytte fra 98 til XP, og har kjøpt lisenser og greier. Vi har gått fra NT til 2000 server, og det tok 3mnd.. Vi har kjøpt in MANGE maskiner, så vi har ingen dårligere en Celeron 300. (husk at de kun skal kjøre Word, etc.. ikke no 3DMark!...) De som kjører tyngre programmer, har PC som takler det. Vi har kjøpt ca 20 maskiner over 1GHz. Og det koster mye penger. Det som da gjenstår er å få det til å virke, lage et opplegg, teste det, feilsøke, og teste helt til det virker, og så rulle ut til alle brukerne. Så med litt flaks, kjører alle her XP i løpet av september. :smile:

 

-Bare sånn for å dele litt erfaringer...

Lenke til kommentar

Har ca 100 maskiner.

vi bruker ghost nå ja. Men planlegging er viktig fordet. Div image til div hardware osv.

Og vi har tungtveiende grunner til å gå over til XP, vi har selvsagt vurdert 2000, men vi hadde våre grunner til å velge XP. Du trenger ikke så mye minne for å kjøre XP som folk vil ha det til!

Vi har kjørt stresstesting av Celeron 300 med 128 MB ram, og de var faktisk like raske som 98 maskinene. Dette var Real-life testing med de applikasjonene vi bruker, ikke noe syntetisk. Minnebehandlingen i XP er MEGET god.

Ang. Office, så er både brukervennligheten og Administrerbaheten(meget viktig hvis du har mange maskiner) ikke helt optimal i off97.

 

Skal også ha en del brukere over på terminal-server.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...