Gå til innhold

Pirates! - hva synes du om spillet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

nå har spillet kommet og jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hva jeg synes om dette spillet etter et par timers spilling...

 

for det første; manualen:

synes den egentlig var grei nok. ikke noe nytt under solen der. da det er med endel nye skip i denne versjonen synes jeg de burde ha hatt en seksjon om forklarer forskjellen på de forskjellige skipene og egenskapene ved disse. savner også seksjonen som fortalte om de forskjellige byene, men savner egentlig ikke denne så mye som den seksjonen om båtene...

 

når det gjelder selve spillet er jeg i utgangspunktet ganske positiv (så langt). grafikkmessig har spillet fått seg et ganske bra løft og jeg synes det er bra at en kan se skip som befinner seg i nærheten.

 

når det gjelder det å rekrutere nye mannskap i taverns synes jeg det var lettere å samle "hopetall" med mannskap på den gamle versjonen. skal en samle en stor styrke (til feks å ta Havana med) er dette mer tidkrevende enn før.

 

skjønner godt at folk synes danse-seksjonen er irriterende... men på en måte liker jeg den.. det holder ikke bare å være en barsk pirat lenger for å sjarmere damene lenger... en må ha "noe attot" også.

 

savner også the silver train som var i den gamle utgaven...

Lenke til kommentar

På de laveste vanskelighetsgradene hadde jeg absolutt ingen problemer med å fylle opp med både 3 og 400 mann så lenge jeg hadde plass nok i skipet. Oppover i gradene er det litt verre, med kun rundt 15-20 som vil signe opp for hver by.

 

Dansingen syns jeg også er helt grei. Det er et morsomt, men langt i fra livsnødvendig, ekstraspill-i-spillet. Man kan vinne seg flotte ting som pistoler eller rustning til duelleringen, men dette er også ting man kan få kjøpt på diverse taverns rundt om kring, så om man ikke er lysten på å lære seg noen nye triks, er dansingen fullstendig mulig å snike seg unna.

 

Noen vil kanskje savne måte man angrep byer på i det gamle spillet, ved å seile inn i havnen under full kanonild for deretter å starte kampen med sjefen på fortet. Nå er det kamp på land uten noe "forspill" i form av skipmanøvrering under ild.

 

Denne landkamp-strategidelen er iallefall jeg meget fornøyd med. Det er et helt nytt system i forhold til de tidligere spillene, og er en turn-basert krigføring med skirmish- og meleetropper, henholdsvis buccaneers og pirates. Førstnevnte skyter 4(?) flyttefelt, piratene derimot må være helt inntil en motstander før de kan angripe. Jeg har ikke helt forstått fordelingen av buccaneers og pirates i spillet, men det kan virke som den er ganske tilfeldig; så og så mange blir buccaneers og så og så mange pirates.

 

I tillegg til de to, har man en "ekstratropp" i form av offiserer i pirathæren som fungerer på samme måte som pirater, bare at de er sterkere i nærkampene og normalt sett har høyere moral.

Lenke til kommentar

Spillet er helt topp!

Jeg liker at det er flere typer oppdrag å velge mellom, og krigføringen til sjøs har blitt betydelig forbedret. Ulik ammunisjon å velge mellom gjør det betydelig mer realistisk.

Spillet er enkelt å sette seg inn i, og selv om spillet er litt repeterende er det samtidig meget engasjerende. Absolutt en verdig nyutgivelse.

Lenke til kommentar

Mener personlig at det er dødsgøy. Når jeg først startet det så klarte jeg ikke slippe det. Husker så godt det første spillet, så gledet meg veldig til dette. Og vel noen ting er lagt til og noen er borte men jeg nyter nå dette veldig mye. Fikk bare 3 timer søvn i natt for jeg klarte ikke presse meg i seng

Lenke til kommentar

Bare å skru opp vanskelighetsgraden. Selv om man gjør mye om igjen så er det helt klart vanedannende som bare f... Sitter hele tia og tenker på at jeg skal kapre den og den dama, bare ta den og den piraten osv.

 

Synes måten å plyndre byer på er helt genial. Må bare gjøre det flere ganger for det var helt genialt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...