Gå til innhold

Klippe av skjermkontakt


eborvik

Anbefalte innlegg

Jeg har en skjermkabel som skal gjennom et rør. Problemet er bare at pluggen er for stor til å få plass i røret... Har noen erfaring med å klippe av slike plugger og skjøte de på igjen? Har en teori om hvordan det kan gjøres, men er ikke sikker på om det går; Klippe av kabelen, ta ut lederne og sette på en masse sukkerbiter, evt slike man skjøte telefonkabel med?! Har sett at det er en type folie som ligger utenpå selve lederne i kabelen, må denne være hel?

 

Håper noen kan hjelpe meg :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når man ikke kan noe om elektronikk så er det vanlig å tro at strøm er strøm, og bare du har kontakt så skal det virke. Men tro meg, det er veldig stor forskjell på å koble en sykkellykt og videosignaler.

Høyfrekvente signaler, som det går i videokabler, oppfører seg på helt annen måte enn lavfrekvens. Du må ta hensyn til noe som kalles for impedans. En videokabel skal ha en impedans på 75 ohm (dette er ikke det samme som motstand). Når du setter inn en skjøt så har du liten mulighet til å lage den på 75 ohm, og du får et punkt hvor impedansen forandrer seg vesentlig. Dette vil gi reflekser. Reflekser betyr 'skygger' i bildet.

For å si det kort: bildet vil bli helt ødelagt.

 

Det går alltids an å klippe kabelen og sette på en ny D-Sub plugg, men dette er ikke lett. Hvis man ikke har ferdighetene som skal til så får man det ikke til.

Et bedre alternativ er å bruke BNC. Mange skjermer har 2 innganger, hvor den ene er 5 stk runde BNC kontakter. Du får kjøpt kabel som har D-Sub i ene enden og BNC i andre. Det er enkelt å skjøte slike kabler med 75 ohm coax, BNC plugger crimper man enkelt på med en spesialtang. Det er også mulig å lodde hvis man ikke kan skaffe en slik tang.

Lenke til kommentar

Kan litt om elektronikk, grunnen til at jeg spurte var at jeg så en com-kabel som var skjøtet på denne måten. (med telefonkabelskjøter) Og det funker helt fint :)

 

Har holdt på en del med lodding og slikt, så jeg visste alt det er om impedans osv. Det var bare det med den com-kabelen...

Lenke til kommentar

Hadde selv samme problem, dog med forlenger som skulle igjennom en vegg hvor maskin stod i et annet rom enn monitor. Valgte å fjerne plastikkpakningen på selve pluggen (ytre bit av DSUB kontakt), ta tape rundt det som var igjen av kontaktene som beskyttelse, føre den igjennom hullet, ta vekk tape, ta "elektrotape" rundt kontakten (krympestrømpe gjør vel samme jobb?), og koble den til VGA-utgangen på skjermkortet. Resultatet var et like bra bilde som en 2m lang urørt kabel. Selve pinnene ble ikke berørt, kun den ytre beskyttelsen (rektangulær plastikk, tar litt plass). Kan saktens skjæres vekk med Leatherman eller liknende. Men det kan ta litt tid :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...