Gå til innhold

Sub og fors.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

murlig jeg missforstod men det er ett ellement med 2x2ohms spoler det betyr at du kan bruke 2 monoblokker eller en 2kanals eller seriekoble til 4ohm eller parralelkoble til 1ohm (mange alternativer)

 

forsterkeren hvet jeg ikke om men bruk mye mer penger på den

 

hvorfor må det være rf

 

forsjellen på 2og 4 ohm er at den blir tyngere og drive men forsterkeren dobbler som regel effekten

Lenke til kommentar

RF er et bra valg!

 

En forsterker med 2 stk 2 ohms spoler vil gi deg følgende koblingsalternativer:

 

1. Paralellkobling av spolene gir 1 ohm motstand. Dette er en motstand som blir for lav for de fleste 2 kanals forsterkere, brokoblet inn i denne motstanden vil forsterkeren oppleve 0,5 ohm last. For mange 1 kanals forsterkere vil 1 ohm være en passende motstand.

 

2. Seriekobling av spolene gir 4 ohm. Brokoblet ser forsterkeren 2 ohm. De fleste 2 kanals forsterkere vil greie denne lasten fint i brokoblet tilstand. På en 1 kanals forsterker vil 4 ohm være unødvendig mye.

 

3. En spole koblet til hver kanal på en 2 kanals forsterker vil resultere i 2 ohm. Det er ikke stor forskjell i praksis på dette og alternativ 2. Men det kan være greit å velge 2. i de tilfellene hvor høyre og venstre gain justeres individuelt, som hos RF (var hvertfall slik for 4 år siden).

 

Velger du en bass med 2 stk 4 ohm spoler vil du få følgende:

1. Paralell -> 2 ohm. En brokoblet 2 kanals forsterker ser 1 ohm.

2. Serie -> 16 ohm. En brokoblet 2 kanals forsterker ser 8 ohm

3. En spole pr kanal -> 4 ohm.

 

De gamle gode RF forsterkerne var strømsterke nok til å drive et dobbeltspolet element med 2x 4ohm i paralell brokoblet => forsterkeren ser 1 ohm. Vet desverre ikke om de nye modellene greier dette. Min første Punch 100iX (2x50w) taklet denne lasten fint og tok knekken på en 50 ampere treg glasssikring koblet slik :)

 

Når det gjelder de produktene du foreslår ville jeg prioritert helt annerledes. Sub'en du ser på er rå, men den trenger MYE effekt! Du vil aldri komme i nærheten av den suben sitt potensiale med den forsterkeren. Jeg ville heller brukt 3-4.000 kr på forsterkeren og 1.500-2.000 kr på sub. En grei sub med masse effekt gir mye bedre resultat enn en kraftig og tungdrevet sub med lite effekt!

 

Se på en "Rockford Fosgate P3002" eller helst en "Rockford Fosgate Power T5002" sammen med en "Rockford Fosgate P212S4 Punch HE" eller helst "Rockford Fosgate P312D2 Punch" hvis du velger T5002 forsterkeren.

 

Knut

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...