Gå til innhold

Hva er subkulturer? (foredrag)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal på tirsdag ha et lite foredrag om subkulturer, og lurer på om dere kan gi meg litt informasjon, lesestoff osv. ang. temaet :)

 

Jeg har skjønt såpass som at det er grupper av mennesker som dannes på grunnlag av noe de har felles, f.eks. religion, musikksmak, eller andre abstrakte følelser. stemmer dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En subkultur er det samme som en delkultur. Dvs en underkulter som har fellestrekk med hovedkulturen, men kan likevell være ganske forskjellig.

 

Vi har den norske kulturen, og subkulterer er f.eks Kirken, Vålerenga, punkere, unge høyre, gothere osv. Ofte rettes søkelyse på de subkulterene som skiller seg mest ut, de som markerer seg. Derfor forbinder man ofte ordet subkultur med noe negativt, noe det ikke trenger å være.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Kan nokon koma med gode eksempel frå næringslivet der subkultur danna på grunnlag av personlege eller leiingsmessige særtrekk har fått konsekvensar (negative eller positive) for bedrifta?

7095707[/snapback]

 

Er ikke sikker på om jeg skjønner spørsmålet, men jobbrelaterte happenings er kjent for å danne misnøye blant en del ansatte. Ikke så mye på grunn av festene og hytteturene i seg selv, men det at de faller utenom hvis de ikke blir med.

 

Det er kanskje søkt å kalle disse en subkultur, men de faller jo utenom the establishment.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...