Gå til innhold

Forskjellen på TFT og LCD skjerm ?


Aldi

Anbefalte innlegg

Skal invistere i ny skjerm, men er snart helt "huggern" etter all lesing. Hørte noen anbefale TFT skjerm, og lurer nå om det er noe forskjell på TFT og LCD skjerm ?

 

Har komt frem til at Nec 1770NX og Samsung syncmaster 710T er to gode skjermer. Brukes en del til spilling ja, men ikke utelukkende, litt video og bilde redigering også.

 

Hørte så om TFT, og ble anbefalt denne skjermen: Xerox 17" TFT XL775D Glas/Sort/Alu. DVI

 

Noen som har kjennskap til den ???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Joda, leste den for ørtende gang, men denne gangen lyn hurtig, da jeg ikke husket å a sett noe om TFT der. Så feil kan man ta gitt. Tror det er 2. avsnitt, hvor der står :

Det finnes en rekke ulike forkortelser for LCD-skjermer: STN, TFT og OCB. Hovedforskjellen her ligger i hvordan man adresserer hvert billedelement (piksel) og på hvordan man innretter krystallene, alt kommer an på hvilket panel skjermen bygger på. LCD-skjermer finnes i to kategorier, aktive og passive. De aktive er best. Passive LCD-skjermer er på vei ut av markedet. De aktive kalles også TFT.

 

Så nå veit jeg det, TAKKER TAKKER

 

Men så kommer nytt spørsmål: Er det aktive eller passive skjermer som er best, og har noen hørt eller lest noe om den Xerox 17" TFT XL775D skjermen. Er det mulig at noen nettbutikker kan skaffe den for meg ???

Jack fodershop & IT utstyr DK

Lenke til kommentar
Men så kommer nytt spørsmål: Er det aktive eller passive skjermer som er best, og har noen hørt eller lest noe om den Xerox 17" TFT XL775D  skjermen.  Er det mulig at noen nettbutikker kan skaffe den for meg ??? 

Jack fodershop & IT utstyr  DK

Les ditt eget sitat fra artikkelen tre tekstlinjer over spørsmålet så finner du svaret:

LCD-skjermer finnes i to kategorier, aktive og passive. De aktive er best. Passive LCD-skjermer er på vei ut av markedet. De aktive kalles også TFT.

(Min uthevning.)

 

:D

 

Netshop har Xerox'en: http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=4879. Den ser lekker ut. Har ikke sett noen tester av den.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Et lite P.S. Jack fodershop & IT utstyr DK? Det var også en kombinasjon.

 

Minner meg om den gangen jeg foreslo for en kamerat i Halden (jeg gikk på daværende ØDH) å starte datastudentens drømmebutikk: Halden Data og Dameundertøy...

 

Så kunne man stå der og late som om man diskuterte CPU'er og RAM mens blikket gled diskret mot prøverommene.

 

:!:

 

Det var faktisk mye sånt i PC-alderens barndom. Kremmere i alle slags halvdøde bransjer så penger i data. Dagens "Boller, brus og bærbar!" er slett ikke noe nytt fenomen.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Takker for info folkens. Har nå bestilt Xeroxen, etter anbefaling av kjente som også har den. Funker helt fint i spill, ingen ghosting eller etterslep å se, så får vi se hva jeg syns da :o)

Han sendte meg også denne linken, til å teste skjermen med : http://www.monitorsdirect.com/toolkit/index.shtml

Bare å klikke på lauch calibrator.

 

Kommer tilbake med info om skjermen senere, om det er av intr.

 

Thx folkens

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...